... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Safko25
Autor témy
Auto: BMW 530d
Kraj: Zahraničie

[E39 530d touring] combi

Sobota, 24. Júla 2010, 11:23

zdravim,tak som sa rozhodol ze aj ja vam poviem svoju story o mojom BMW.Zacina sa netradicne oplom ktoreho som kupil,lebo na bmw nebolo v tej dobe dost penazi :D .aj ked prvotny ciel bol BMW ale ked som porovnaval rocniky a motorizaciu vyslo mi z toho ze by som musel zaplatit minimalne dvakrat tolko za BMW ako za opel s tym istym motorom teda je rec o 525tds motore ktory sa seriovo montoval do oplov konkretne omegy.rok 95 az 97.Po niekolkych osobnych prehliadkach som si vybral moje auto z polovice BMW tej motorickej co bol hlavny ciel a z druhej polovice opel interier na ktorom som si nejako prioritne nezakladal aj ked bol v bielej kozi,no celkom pekny kusok.Auto som kupoval zo 160tis km a sluzi do dnes, ma cez 270tis km heh.po par mesiacoch od kupy som dostal ponuku pracovat v zahranici tak som to zobral a vsetko hralo do kariet,cestovat neni problem ved mam spolahlive auto,tak sa teda mozme vydat na cesty.Bol som velmi spokojny z motorickou polovickou mojeho opla spotreba vemi priazniva na 2000km co bola jedna cesta mi palubny ukazoval 7.5ltr nafty comfort bol vyborny cestovalo sa velmi dobre v zime som mal zopar problemov zo studenymi startami kedze to nemalo webasto ale prekonali sme to a to bolo aj minus 30 start gas je velmi dobra vec hehehe :D tak som urobil dost km na nom a nikdy ma nikde nenechalo a to aj v tedy ked mi vo svedsku v kopci podfuklo tesnenie na hlave dosiel som v pohode domov a to som mal nejakych 1300km pred sebou z toho dvovodu som zostal pri bmw motoroch.Ked uz som citil ze by to chcelo zmenu vedel som presne co bude moje dalsie auto a to 530 combi e 39.tak trojliter preto lebo je to commonrail vstrek a nie klasicke cerpadlo ako u 525koveho motoru co sa prejavuje nizsou hlucnostou lepsiou reakciou plynoveho pedalu po zoslapnuti atd.combi preto lebo cestujem a samozrejme nejake veci sa musia niekam dat a 5kovy model preto lebo sedmu som kombi nevidel heheh :D tak som si ju vyhliadol bol to dovoz z talianska cize nema vo vybave vyhrievane sedacky ale zase bez korozie a ked sme pri tom tak vyhrievane sedacky znizuju potentnost :D :D :D ako uvidite nizsie na foto bol to slaby priemer ked som to kupoval.Tiez som si nepotrpel ani na vybavu nemal som nijake extra poziadavky asi iba to nezavisle kurenie a to bolo vsetko.priorita bola motor ako aj u opla,takze som sa posledny krat odviezol na sk na opli a tam uz na mna cakal bajer.Z velou radostou som si ho poprezeral lebo som nevidel, kupoval som to cez net a moj dobry kamarat co sa vyzna do bmw to bol pozert a hovoril ze interier je nic moc ako aj vybava ale motor si pradie ako lusk.Tak som sa vydal na cesty na bmw a je to 100percent lepsie ako opel aj ked musim povedat ze sa mi sedelo trosku lepsie v opli ako v bmw ale to je asi len zvyk.bmw je podla mna jedno z najlepsich aut co sa tyka vyssich objemov hovorim o diesloch.Zatial som spokojny uvidime kolko km si odtoci kedze bolo kupovane s tym cielom ze max dva roky a potom dalsie bmw a uz tiez viem presne ake to bude bude to E60 535xd combi.a k tomu autu uz netreba dodat asi nic :D :D :D

inveticie do mojeho bmw

nove webasto
nove zadne klucky lebo v zime primrzli a zlomil sa heh :D
bezovy interier aj ked som nedokazal zohnat koberac na podlahu a bocne plasty vo farbe :( :(
nove dierovane a drazkovane sportove brzdove kotuce aj z platnickami na obe napravy ,kedze stare som prehrial a pri brzdeni mi triaslo volant
sportove vyskovonastavitelne tlmice zo strunami s tuv a dvojrocnou zarukov od superspotu velmi dobre odporucam
nove lestene disky z usa aj z pneu 235/40/18 pernok 265/35/18zadok kedze mi vacsi rozmer v bmw neschvalili :( :( :(
m5kovy naraznik ktroy nemam cas dat nastriekat spolu aj z prelakovanim karoserie :( :( :(
spodne ramena na prednej naprave spolu aj z vrchnym ulozenim tlmicov
olej vfilter v prevodovke kedze je to automat
olej v diferenciali
olej a filtre v motori
naftovy filter
coupe filter aj z naplnenim klimy
vzduchovy filter
vrchne tesnenie veka ventilov lebo mi slizil olej vzadu
hadica na vodu z bloku do chladica aj z novou vyrovnavaciou nadrzkou
faceliftove svetla do predu aj zo zadnymi ale mi poslali zadne svetla na sedan hehe
abs snimac

a to je asi tak vsetko zatial heh,ratal som z investiciou lebo som nekupoval nove auto ale trosku ma to prekvapilo ale uz je na poriadku teraz uz len nech sluzi.este by som potreboval lyziny na strechu ak ma niekto kludne ponuknite.tak davam terajsie foto
Prílohy
IMG_0396.JPG
bmw 2.jpg
no takto vypadalo ked som to kupil
bmw 2.jpg (100 KiB) 1572 zobrazení
bmw5.jpg
bmw 1.jpg
bmw 1.jpg (24.75 KiB) 1572 zobrazení
IMG_0516.JPG
IMG_0517.JPG
IMG_0518_2.JPG
IMG_0515.JPG
IMG_0514.JPG
IMG_0397.JPG
IMG_0393.JPG
IMG_0390.JPG
IMG_0388.JPG
IMG_0391.JPG
IMG_0394.JPG

Užívateľov profilový obrázok
dracik.bmw
Auto: non
Kraj: Nitriansky

Re: E39 530d combi

Sobota, 24. Júla 2010, 11:47

Gratulujem ku auticku...Este ked mu das ten naraznik Mkovy tak to bude hned brutal voz :twisted: ...Pekna farba interieru! =D>
Next ???
BMW E-36 328i Coupe..ex
BMW E-36 318i Sedan..ex
LADA 2105,1200,2103..ex
Presuvadlo: Renault Clio 1.2

AXL
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 24. Júla 2010, 13:55

naa ďalší prievidžan :twisted: krásne báwo..už som ho pár krát videl aj stými leštenými kolami...je to paráda :wink: trošku kolká vysunúť von a bude to mňam :smile: béžový intoš je parádny..krásny kombajn..nech slúži \:D/

mareko258
Auto: BMW E61
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 24. Júla 2010, 14:36

zdravim ta tu medzi nami, krasny kombajnik.....chcem ti vytknut jednu vec stymi vyhrievanymi sedackami....
neviem aku mas stym skusenost ale ked aj to zle posoby na potenciu atd, tak uvidis co to je zazit kozu bez vyhrievania tak pri -20 stupnoch, chytis vlka a zlatu zilu ani sa nenazdas....
ale inak ta bezova v interieri je pecka , akurat to drevo vymen za cierne leskle lysty , a este jeden detail, tie krytky ostrekovacov na okno tie chromovane hod prec to sa hodi tak pre tuzerov na oktafky atd...
kola su pekne aj ked nie moj smak.....

nech ti sluzi bawor tak dobre aspon ako opel, aj ked su to dve neporovnatelne znacky podla mojho nazoru..... =D>
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Sobota, 24. Júla 2010, 17:57

Vitaj :smile: peekny pohrebacik :P prajem vela stastnych kilometrov bez poruchy, mne sa to zatial nedari ale dufam eze tento velky servis to vyriesi :mrgreen:

Pomaly by sme mohli spravit zraz e39 touring :lol: :lol:

A ako hovori mareko, vyhrievanie sedaciek je asi najlepsia vec co mam v aute :smile: mam tam zevraj aj webasto ale zatial tym ze mi auto nadava po nemecky sa k nemu neviem dopracovat :lol:
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Safko25
Autor témy

Sobota, 24. Júla 2010, 23:54

AXL napísal:
naa ďalší prievidžan :twisted: krásne báwo..už som ho pár krát videl aj stými leštenými kolami...je to paráda :wink: trošku kolká vysunúť von a bude to mňam :smile: béžový intoš je parádny..krásny kombajn..nech slúži \:D/

no tie kola nemozem uz vysunut von lebo su schovane pod falcom a by chytali o blatnik :D :D :D no ved uvidime kolko na tom natocim km

Safko25
Autor témy

Nedeľa, 25. Júla 2010, 00:05

no dakujem za privitanie,tie krytky heh no je to tuzing ale tie cierne tiez nevypadaju moc mekne ved uvidim ako to doriesim aj ten interier by som chcel dotiahnut lebo bez toho koberca to vypada tak nie moc pekne uvidime ake budu moznosti ci sa nejaky koberec a plasty pritrafia a po prelakovani urcite krytky pojdu dole :D :D :D k tym kolesam nechcel som falcove aj ked je to pekne ma to kazdy druhy bajer chcel som nieco podobne ako je origos ako hovoris sto ludi sto chuti,tak dik za vytknutie chyb budem sa snazit foto dolozim ako napredujem tiez prajem vela km a ozaj k tym sedackam no jasne ze je to plus vo vybave ale mal som to v opli a neviem ci som to raz pouzil ale vo vseobecnosti koza neni moc dobra semis je lepsi co sa tyka teploty cez leto a zimu ale z udrzbou je to naopak ale to urcite vies tak teda pekny vecer =; =;

Safko25
Autor témy

Nedeľa, 25. Júla 2010, 00:12

dakujem urcite by som isiel na nejaky zraz 39 keb som bol na sk ak nieco budete organizovat daj echo :D :D :D a co ides robit za velky servis???ja som bol sklamany z ceny prevodoveho oleja ale zase lepsie ako menit prevodovku,tiez mas peknu 5ku =D> =D> webasto no je s tym dost problem odchadzaju zhaviace sviecky vo vnutri a zvykne sa hadzat do nudzoveho rezimu ale to je v pohode existuju sety na pretesnenie a zase fici ako nove v mojom pripade sa to neoplatilo set je tu drahsi ako cele webasto na sk heh

Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 25. Júla 2010, 20:45

Safko25 napísal:
dakujem urcite by som isiel na nejaky zraz 39 keb som bol na sk ak nieco budete organizovat daj echo :D :D :D a co ides robit za velky servis???ja som bol sklamany z ceny prevodoveho oleja ale zase lepsie ako menit prevodovku,tiez mas peknu 5ku =D> =D> webasto no je s tym dost problem odchadzaju zhaviace sviecky vo vnutri a zvykne sa hadzat do nudzoveho rezimu ale to je v pohode existuju sety na pretesnenie a zase fici ako nove v mojom pripade sa to neoplatilo set je tu drahsi ako cele webasto na sk heh

nooo predchadazajuci majitel si myslle ze menit olej v autoamte jezbytocen takze 237tis km tam bol jeden a ten isty :D tak sa to trosku asi upchala nejak hadica a mi prdla potom hadica na chladenie oleja automatu, no a velyk servis ako vymena oleja a filtra v prevodovke, ta hadica, ale teraz objavili ze mozno cooler, vymena oleja a vsetky filtre, a zvysenie auta, nahodenie klimoveho remena a diagnostika, ale hovorili mi ze par veci odchadza takze to o mesiac vidim na part 2 :lol:
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

matyson
Auto: e84 X1
Kraj: Trenčiansky

Re: [E39 530d touring] combi

Pondelok, 26. Júla 2010, 12:01

Gratulujem,pekné autíčko.
Farba Interieru je top.Vyhrev kožky zabudli namontovať aj mne.
:(
jazdiš diaľku,škoda tempomatu..ale aj to sa dá domontovať....

Safko25
Autor témy

Pondelok, 26. Júla 2010, 16:34

Maco napísal:

nooo predchadazajuci majitel si myslle ze menit olej v autoamte jezbytocen takze 237tis km tam bol jeden a ten isty :D tak sa to trosku asi upchala nejak hadica a mi prdla potom hadica na chladenie oleja automatu, no a velyk servis ako vymena oleja a filtra v prevodovke, ta hadica, ale teraz objavili ze mozno cooler, vymena oleja a vsetky filtre, a zvysenie auta, nahodenie klimoveho remena a diagnostika, ale hovorili mi ze par veci odchadza takze to o mesiac vidim na part 2 :lol:

no to je tak ked niekto len jazdi a nestara sa ale hadam to poriesia ze budes spokojny heh
ja som teraz menil vsetky naplne aj filtre ale aspon bude pokoj na cas dost ma prekvapilo cena za liter oleja do prevodovky heheh

Safko25
Autor témy

Re: [E39 530d touring] combi

Pondelok, 26. Júla 2010, 16:37

matyson napísal:
Gratulujem,pekné autíčko.
Farba Interieru je top.Vyhrev kožky zabudli namontovať aj mne.
:(
jazdiš diaľku,škoda tempomatu..ale aj to sa dá domontovať....

no dik to mas pravdu ze tempomat chyba,ale uz som si zvykol a aspon sa mam s cim hrat trosku ma to udrzuje hore.tiez mas pekne bawo =D> =D> =D>

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 8 neregistrovaných