Ahojte baworáci,potreboval by som sa s vami poradiť ohľadom nákupu spomínaneho modelu.Momentálne ubehlo 6 rokov a mama sa rozhodla pre výmenu terajšieho vozítka /Citroen C3-1.4i,kde sa už začínajú prejavovať fabrikačné nedostatky i je to lenivé ako prasa s nepomernou spotrebou k danému výkonu/ .Presvedčil som mamu na myšlienku nákupu staršieho auta.Volba padla jednoznačne na BMW ktoré mame padlo ihneď do oka.(ja som bol len rád). Po veľmi dlhom čítaní roznych pro a proti ,recenzií a mnohých nezávislých testov voľba jednoznačne padla na dízlovej E46 s COMMONRAILom z hladiska výbornej spotreby,priestornosti i kvality interiéru,a samozrejme skveleho zovnajšku.Samozrejme som prísne zohladňoval aby kilometre nepresiahli 150000km,aby to bol min.rv 04 a kopu bežných dôležitých nákupných parametrov (kontrola orig.,overil som VIN-pôvod,rok,) ,môžem povedať že som i vybral jedného najlepšieho podľa mňa kandidáta za 8300 €, ktorého plánujem ísť obzrieť i z jedným mechanikom zo servisu pre dôkladnú kontrolu na mieste okrem bežnej obhliadky čo som sa naučil tu na fóre.A teraz k tomu prečo mám z toho neviem ako to povedať ..strach ?? ,ten strach spôsobilo prečítanie mnoho tém o problémoch s tými autami,celkovo nechcem mame pokaziť predstavu že BMW je spolahlivé auto a taktiež nechcem aby ma neukrižovala ked sa tam bude stále niečo kaziť..Hlavne ide o to ,že ja s mamou sme na našej C3 najazdili za 6 rokov okolo 55000 km normálnou jazdou a taktiež bežne budeme jazdiť i na tej E46ke .Je otázne prečo je s tými baworcami tolko problémov,či preto lebo každy tomu nakladá na hubu a trápi to a potom predáva. Ďalši faktor je cena za diely a opravu,viem že to bude drahšie ale neviem o koľko, je mi jasné že to bude drahšie ako C3 ale našiel som šikovný neautorizovaný servis kde by sa mi o to staral známi..,.Veľmi radi by sme s mamou skúsili toho baworca len ako som hore písal bojím sa toho a nechcem spôspbiiť že nás to finančne zruinuje a bude s tým stále problém i pri slušnom jazdení (s C3 nebol za tú dobu žiadný problém okrem toho že som zváral zadný plast kde sa čosi ulomilo a rozpadla sedačka) ... nerád by som mamu presmeroval k tej myšlienke nového lacinného auta na ktorom budem jazdit nie s láskou ale len s nutnosti ak bude treba dačo previesť ... Dakujem za pochopenie a upozorňujem že sa nám auto páči , jasne že je to auto i pre mňa orientované .. ale nemienim si s tým honiť ego a blbnúť .. ide mi o kvalitu , interier , zvuk, spotrebu a to bawo to splna i z hladiska ceny pre mamu
Toto je ten top model ktorý všetko splňa a že v raj stočené km mi dakdo napísal,pritom si myslým že to nemusí byť podmienka .. je to fakt boj...
http://iframe.autovia.sk/autobazar/bmw-rad-3-320d-sedan-z-m6-815208