... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

MurphY
Autor témy
Auto: 320i E36
Kraj: Bratislavský

E36 - Abnormalne spravanie motora

Štvrtok, 24. Júna 2010, 22:22

Zdravim vas pani , vcera som dostal auto..je to moje prve BMW..bol som nadseny z toho az moc az prislo nato najhorsie..mam s tym takyto problemik, s autom sa da bez problemov jazdit pokial sa nezohreje teda nespravi sa cca 3-4 km..jazdim s tym normalne nevytacam to setrim to..po tychto 3-4 km auto proste strati vykon uplne vobec nechce pridat a striela z vyfuku straasne ani vytocit moc nejde maximalne do 2000 otacok...na neutrali to robi galibu skapi nato ledva to drzi otacky..jedna sa o motor 2.0i VANOS 24V..vaha vzduchu vymenena..vsetko pomaly co sa dalo to sa vymenilo... jedine co sa nemenilo bol vyfuk ostal tam kompletny..ze by to robil katalyzator alebo zla lambda ?

inak ked to necham par minut stat potom co sa to chova jak hlupe tak sa s tym da jazdit ale len chvilu potom to zacne zas strielat z vyfuku a ostatne veci...k spotrebe sa nevyjadrujem cca 15 litrov na 70 km :-)

ďakujem za kazdu odpoved strasne sa mi paci bmw je to nadherna vec ale kiez by to jazdilo stale normalne

ps. som rad ze som nasiel taketo forum :)

Užívateľov profilový obrázok
JOKO020
Auto: E61 525d
Kraj: Nitriansky

Re: E36 - Abnormalne spravanie motora

Piatok, 25. Júna 2010, 10:01

sviečky menene???? mne robilo auto presne toto iste...vymenil som sviečky a bolo ok :idea:
ex:
E46 330CD Mpak
BMW e36 320i coupe //M Paket 18"

patres
Auto: qupé

Piatok, 25. Júna 2010, 10:06

DIAGNOSTIKA chlape.....potom sa mozes odrazit.

jararak
Auto: skodofka 120l

Piatok, 25. Júna 2010, 10:12

ked si menil vahu vzduchu, vymenil si aj hadicu k nej? dobre ti tesni mec na kontrolu oleja? vicko oleja mas dotiahnute dobre?

cele to zneje ako zly vzduch
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

MurphY
Autor témy

Piatok, 25. Júna 2010, 10:29

jararak napísal:
ked si menil vahu vzduchu, vymenil si aj hadicu k nej? dobre ti tesni mec na kontrolu oleja? vicko oleja mas dotiahnute dobre?

cele to zneje ako zly vzduch

no napadlo ma aj tie hadice ako som cital tu ine diskusie..ale proste nechapem to ze auto ide zo zaciatku normalne a potom co sa ta hadica teplom roztiahe a prefukuje ?

JOKO020 > prosim ta a ake sviecky mi tam odporucas dat nemas link ? na 2,0 Vanos.. ?

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Piatok, 25. Júna 2010, 12:34

MurphY napísal:

no napadlo ma aj tie hadice ako som cital tu ine diskusie..ale proste nechapem to ze auto ide zo zaciatku normalne a potom co sa ta hadica teplom roztiahe a prefukuje ?

JOKO020 > prosim ta a ake sviecky mi tam odporucas dat nemas link ? na 2,0 Vanos.. ?

ked mas motor studeny tak sa mi zda, ze motor ignoruje udaje z lamdy. a ked sa zohreje tak potom pouziva lambdy, a podla tych a vahy vzduchu urcuje vstrek. a ked ti niekde chyta falosny vzduch, tak to potom robi takuto galibu

MurphY
Autor témy

Piatok, 25. Júna 2010, 13:57

Jannci napísal:

ked mas motor studeny tak sa mi zda, ze motor ignoruje udaje z lamdy. a ked sa zohreje tak potom pouziva lambdy, a podla tych a vahy vzduchu urcuje vstrek. a ked ti niekde chyta falosny vzduch, tak to potom robi takuto galibu

okej lebo motor tam bol meneny komplet vsetko najprv to vyzeralo na cidlo vacky..ale vymenilo sa a robilo to iste...vsetko bolo uplne vymenene co sa dalo okrem vyfukoveho potrubia..takze mozem ratat s tym ze je to lambda...inak ked odpojim lambdu pojde to na nudzovy rezim a bude to mat nastavene hodnoty z lamdby alebo to bude robit este vacsiu galibu ? a ked vyberem katalyzator tak by sa mal teoreticky zvysit prudenie vyfukovych plynov ? takze to bude lepsie odvadzat..ekologiu teraz neberem do uvahy

JOKO020
Auto: E61 525d

Piatok, 25. Júna 2010, 15:20

NGK, DENSO, Bosch sice robi do prvovyroby, ale niesu s nimi dobre skusenosti
ex:
E46 330CD Mpak
BMW e36 320i coupe //M Paket 18"

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Piatok, 25. Júna 2010, 20:47

skus vypojit lambdu zo stekra... skontroluj sacie a vyfukove potrubie ci nemas netesnost...

ak potrebujes lambdu na M50B20 tak mam cisto novu :)

gomez89
Auto: E39 530dA
Kraj: Prešovský

Piatok, 25. Júna 2010, 21:45

podla mna to urcite bude lambda.. :!: ta spotreba swedci o tom.. daj to na diagnostiku aspon,a nech ti zmeraju lambdu,ci pracuje.. :wink:
e36-m52b25-limo-M packet-technoviolet metallic
e39-fL-530d-limo-antrazitmetallic
rr-l322-3.0d-m57-javablackmetalic
e66-750Li-n62n-monacoblaumetallic

VLADKY242

Piatok, 25. Júna 2010, 22:00

JOKO020 napísal:
NGK, DENSO, Bosch sice robi do prvovyroby, ale niesu s nimi dobre skusenosti

Ja používam len bosch a zatial nikdy som nemal problem. (vo všetkych autach ) :wink:

gomez89
Auto: E39 530dA
Kraj: Prešovský

Sobota, 26. Júna 2010, 06:14

aj ja som bol preswedceni o tom ze bosch-ky su naj,ale pomaly w kazdych auto suciastkach odporucaju dawat uz NGK.do A6-ky som nedawno kupowal (2.8L) a odporucily mi japonske NGK :mrgreen: :mrgreen:
e36-m52b25-limo-M packet-technoviolet metallic
e39-fL-530d-limo-antrazitmetallic
rr-l322-3.0d-m57-javablackmetalic
e66-750Li-n62n-monacoblaumetallic

erikcdj

Sobota, 26. Júna 2010, 12:11

a vahu tam maš bosch alebo nejaky fejk.?? lebo ja tento isty problem riešim uz vyše pol rok.. podla mna je snimač teploty nasavanehu vzduchu vo vahe v piči..ja ked som svoje napichol na diagnostiku mi ukazovalo ze nasava vzduch o teplote -37 C a pritom vonku bolo asi 30+.. potom jasne ze dava bohatu zmes a žere to jak jebnute, a tiez neide o otačok lebo ked sa ti po tych par km ešte zohreje motor tak ma vstrekovat uplne inu zmes, to jakeby si chodil za tepleho motora na sitiči a to neide.. ja som mal tento problem a za ten čas čo to zralo niekedy podla prepočtov aj 20litrov som mohol mať aj 3 nove a hlavne origo vahy..odporučam chod na kvalitnu diagnostiku a nech ti zmera pri naštartovanom motore teplotu nasavaneho vzduchu..

bastard

Utorok, 29. Júna 2010, 10:56

gomez89 napísal:
podla mna to urcite bude lambda.. :!: ta spotreba swedci o tom.. daj to na diagnostiku aspon,a nech ti zmeraju lambdu,ci pracuje.. :wink:

zdravim.ja som mal taky isty problem,hoci nie s bmw,ale opel,myslel som tiez ze je to lambda,vymenil som,aj sviecky,a po tyzdni zacalo znova,potom mi kamos automechanik povedal ze ked to nie je lambda,tak jedine skrtiaca klapka.neviem.len pomoct chcem.sorry ak pisem blbost :oops:

MurphY
Autor témy

Utorok, 29. Júna 2010, 19:21

bastard napísal:
zdravim.ja som mal taky isty problem,hoci nie s bmw,ale opel,myslel som tiez ze je to lambda,vymenil som,aj sviecky,a po tyzdni zacalo znova,potom mi kamos automechanik povedal ze ked to nie je lambda,tak jedine skrtiaca klapka.neviem.len pomoct chcem.sorry ak pisem blbost :oops:

nene v pohode ja som rad za kazdy prispevok..ale skrtiaciu klapku som uplne celu vycistil..bol tam mensi nanos..ale kebyze je zajebana skrtiaca tak to robi cely cas :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných