... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

bmwtt.sk

vizen
Autor témy
Kraj: Prešovský

BMW ver SKODA

Štvrtok, 6. Mája 2010, 18:27

Zdravim
Premyslam o kupe auta a postupne z myslienky kupy noveho auta som sa rozhodol kupit jednorocnu Skoda Octavia 1.9TDI no vcera v jednom bazare ma chlapik prehovaral, ze pri takej investicii by som sa mal rozhodnut pre BMW cca 3 roky stare. Velmi sa v autach nevyznam, preto prosim o radu pri kupe BMW 3, Diesel, prevodovka manual. Vraj pri BMW je servis drahy a po kupe ma mozu cakat obrovske investicie tiez ma trocha odradza fakt ak ma auto nad 100 000km. Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
MT-SPEEDY
Auto: ex E36 318i Touring
Kraj: Žilinský

Re: BMW ver SKODA

Štvrtok, 6. Mája 2010, 19:27

To, ze na skodovka je pristupnejsia pre siroke masy, je dezinformacia este z cias, ked po nasich cestach jazdili 120ky, trabanty, ziguliky a obcas nejaky tuzexovy fiat. V sucasnosti su diely na bawo cenovo na tom rovnako, ak nie lacnejsie ako diely na skodovku. Ja mam sice pomaly 12-rocne bawo, tiez som sa zo zaciatku bal, ze diely budu drahsie, no prve nakupy ma vyviedli z omylu. Zadne tlmice na kombika ma vysli lacnejsie ako na staru 120k. Nove, druhovyroba. Samozrejme, su veci, ktore su financne narocnejsie, ale to mas aj u bawa aj u skodovky... Ale tychto aut je tu stale viac a viac a nastastie si ich obcas kupuju aj "majstri sveta", vdaka ktorym su takychto aut plne vrakoviska. A teda aj nahradnych dielov :wink:

Konecne rozhodnutie bude vzdy na Tebe...

dodoIPD
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 6. Mája 2010, 20:10

Len tolkoto #-o

Jak moze niekto porovnavat Skodu Octaviu a Akekolvek BMW ... to nechapem :)

Kup BMW 320D , cenovka lepsich kusov okolo 15000 eur vo velmi slusnej vybave , v takej vybave co skoda nebude mat v SuperB za 10rokov .

jararak
Auto: skodofka 120l

Štvrtok, 6. Mája 2010, 20:23

opytaj sa array-a, ma sluzobnu novu koktavku a staru 13 rocnu "rachotinu" od bmw, nech ti to porovna ;)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Piatok, 7. Mája 2010, 00:49

V tvojom pripade som za tu o1 tour popripade o2 tdi.
Otazka zrejme znie takto: Naco chces BMW ked odvezie ta aj Skoda ?
Na tuto otazku si treba vediet odpovedat. Ak si na nu odpovies sam budes vediet ktore auto kupit.

Romeo
Auto: BYD
Kraj: Košický

Piatok, 7. Mája 2010, 05:12

rozhodne škodu, vydrzí urcite viac ako 100 000 km , vsak naco by si kupoval jazdene bmw, aj tak najazdi to dajakych 150 a pojde fuč.

diely su strasne lacne skodu, neda sa to porovnat

nenadarmo sa hovorí BMW = budes mat wydavky

chod do skody a neries picoviny..
Klub netvoria autá, ale ľudia.

BMWklub.sk /// Vsetko o vaších komplexoch.

VW Golf MK4 biturbo, ///W Power Chiptuning na 386 PS.

cretino
Auto: ..kombik :)

Piatok, 7. Mája 2010, 06:53

skus nam napisat hlavne ucel pouzitia toho auta, pripadne kolko km s tym planujes najazdit..
ak sa jedna len o premiestnovadlo z bodu A do bodu B, bude jazdit dlhsie vzdialenosti a tvoj vztah k autam je minimalny (stylom ze len aby ta odviezlo) tak je ta oktavka dobrou volbou, s ktorou nic nepokazis.. mam skusenosti aj s O2 po facelifte a mozem nestranne povedat, ze to nie je zle auto..

ak ale od auta ocakavas viac, nejaky ten image, jazdne vlastnosti a chovanie sa auta aj motora na vyssej urovni, inak povedane "chces auto na inej urovni" tak by som siel do BMW..

druha vec je v oboch pripadoch, ci zozenies auto, ktore nebude po nejakom nevyhonencovi ktory tomu nakladal hlava nehlava aby si fakt nedopadol tak, ze na servise zaplaces.. Preto je dobre si zvazit vzhladom na najazdene kilometre, ci sa ti ten diesel opati alebo nie - kriterium kilometrov by som dal niekde okolo 30 tisic aby sa ti oplatilo ist do nafty..
F11 525d
E70 35d

vizen
Autor témy

Piatok, 7. Mája 2010, 07:57

Auto planujem na tyzdenne trasy cca 400km, rocne cca 20 000km. U auta mi samozrejme ide aj o spolahlivost, kedze sam zvladnem akurat tak vymenit ziarovku a caste navstevy servisu, by som radsej menil za cestovanie vlakom.

Skoda Octavia 1.9TDI r.v 2009, Elegance vybava s cca 30 000km
zodpoveda cenovo o cca 2000 EUR menej ako
BMW rada 1 alebo 3, Diesel, r.v 2007-2008 s cca 50 000km.

Spotrebu maju oba priblizne rovnaku.

To je moja momentalna dilema:-)

Vdaka za vsetky doterajsie odpovede.

birki
Auto: 540iA touring

Piatok, 7. Mája 2010, 08:57

ber oktaviu a skus sa poobzerat po 2.0tdi ta 1.9 uz je za zenitom...
aj ked keby som sa mal rozmysliet medzi 1.9 a vybava
a 2.0 a priemerna vybava
tiez by som volil 1.9 s elegance vybavou
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

xcubus

Piatok, 7. Mája 2010, 10:46

zober niekoho a pozri v akom stave su obidve auta..ber to lepsie...bawo je super auto, ked je nove :)
na SK je totiz vela "kseftarov" a kludne ti predaju bmw so skrizenou napravou a bude ti tvrdit, ze predchadzajuci majitel bol dedo v AT alebo DE... :D
kazdy diesel pri 200 000km uz nie je kvalitny (narazam na bmw a audi) teda rataj tam s vysokou investicou

ak potrebujes prevazat neake veci, jednoznacne octavka...ma najvacsi kufor vo svojej triede...u prvej octavky sa zmestia do kufra traja dospeli ludia...odskusane :lol:
PS: cudovali by ste sa, aky je nalozeny novy superb :)
Obrázok

birki
Auto: 540iA touring

Piatok, 7. Mája 2010, 11:01

xcubus svatu pravdu mas to len dodoIPD zije v inom svete stou vybavou...uz aj nova oktavia ma slusnu vybavu...
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

xcubus

Piatok, 7. Mája 2010, 11:18

ako vravis birki...niekto porovnava novu sedmu a staru skodovku :D
mal som moznost vyskusat octaviu II v edicii 100 a kludne by som ju vymenil za E46 :)
Obrázok

Kraken
Auto: E36 E30 E30

Piatok, 7. Mája 2010, 11:23

pri octaviach pozor na turbo, videl som uz dvojrocnu s turbom v prdeli

cretino
Auto: ..kombik :)

Piatok, 7. Mája 2010, 11:38

Kraken napísal:
pri octaviach pozor na turbo, videl som uz dvojrocnu s turbom v prdeli

..urcite nejake sluzobne auto z mesta ](*,) ludia sa k tomu chovaju jak prasce, nakladaju tomu nastudeno, neochladzuju turbo pred zastavenim motora..

pri kupe jazdenky musis mat aj trochu stastie, lebo taketo skryte "zavady" neodhalis ani s odbornikom.. takze je za urcitych okolnosti lepsie kupit auto od znameho, ked vies ako s nim bolo zaobchadzane..

P.S. Dodo, ty si tiez chcel ako daily car TDI (ci uz octaviu alebo golf), alebo sa mylim? :D
F11 525d
E70 35d

dodoIPD
Auto: BMW

Piatok, 7. Mája 2010, 16:54

Nemylis sa ale vzivote by som to nekupil... aj ked som to "chcel" :))

Proste BMW > Skoda , kazdy komu co vyhovuje . Ja som za BMW , auto v ktorom sa vozim chcem aby malo aspom aky taky styl , a Octavia , nehnevaj sa ho nema .

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných