... všetko o BMW ...
chefino napísal:Nazdar.
Ja som mal asi rok E60 v 525d s automatom a spokojnosť. I keď spotreba v meste 10.5 nech som robil, čo som robil, no automat si papne. Mimo mesta sa pri kľudnej jazde dalo ísť za 6-7, bezproblémov. Motor super, i keď ja som si ho chipol z tých 177 koní na 204, potom to bolo úplne labúžo. Ak máš teraz 3.0 TDI, neviem, či Ti bude ten výkon 525d stačiť. Potom skorej 530d. Pri 535d sa zas spotrebou dostávaš na úroveň slabších benzínov
Momentálne jazdím 3.0 benzín, starší model a mimo mesta tak 9-10 litrov, dalo by sa aj pod 9. A ten novší trojliter čo je v E60 žerie papierovo oproti mojmu ešte o liter menej, takže žiadna tragédia. Pri tom diesli si k cene zarátaj vyššie servisné náklady, ak ho plánuješ mať pár rokov.
b0ris napísal:Vies mi povedat, aka je realna spotreba 525i, 530i, 525d a 530d? Vies nieco aj o spolahlivosti 525i/d , ale v 2,5l?-pokial vies, mozes napisat aj 3,0l.
Ake su priblizne servisne naklady?
chefino napísal:
No dúfam, že sa ozvú ostatní, ja až toľko skúseností nemám. Anyway, keď sa pozrieš len tu na fóre, tak 80% dotazov na problémy s motormi sa týka dieslov. Benzíny sú konštrukčne jednoduchšie, znesú menej šetrné zaobchádzanie a nemajú až toľko citlivých súčiastok (turbo, vstreky, ...). Ja som s dieslom problém nemal žiadny, kúpil som ho keď mal 73.000,- a predával keď mal ľahko cez 100.000,-. Okrem výmeny oleja som s ním nerobil nič. Teto benzín mám krátko (cca 10tkm), takže tiež neviem presne povedať, ale fičí dobre. Keď ho naháňam tak si papne oleja, ale ináč nie. To budem ešte riešiť dekarbonizáciou, no motoru už ťahá na 200.000,- čiže nejaké veci okolo motora riešiť budem musieť, čo je pri týchto km normálne.
Viem, že 530d mali do r. tuším 2004 alebo 2005 konštrukčnú vadu a zvykli sa ulomiť klapky na saní, vhupsnúť do motora a galiba bola na svete. 525d tento problém nemal. Potom od 2006 už ani 530d a z neho vychádzajúci 525d (3 liter). 530i spotrebu si pozri na http://www.bmw.sk, ak je tam ešte aktuálna verzia E60, ak nie, tak skús pogoogliť.
Ako som písal, na 525d čipnutom som mal dlhodobý priemer 8.6, čo je na 1.7 tonové auto s automatom pohodka podľa mňa.
chefino napísal:Vyskúšaj sa ho spýtať. 525d je podľa info čo mám bezproblémový, keď som išiel kupovať, googlil som a nenašiel nič nezvyčajné na neho.
Oni sem aj ostatní napíšu, len sa hrajú, že nemajú čas teraz![]()
mareko258 napísal:zdravim, ja mam tiez 525d koniec roka 2004 , nenabehal som nom neviem kolko sta tisic kilometrov necelych 30000 ako ho mam ale mozem len oklopat (tuk tuk)ze ide krasne tichucko na to ze to je diesel sice 6 valec .... 197a kurtiak tam je stale taky isty ako u predfacelift 525d stale 400Nm...............s pozdravom
mareko258 napísal:Ja som čipoval u Profituningu, dávali mi to z pôvodných 130kW/400Nm na 150kW/460Nm a povedali, že na tento motor je to optimum, že je tam stále rozumná rezerva, aby to motor neodniesol ak mu aj budem nakladať. Samozrejme sa treba potom o ten diesel ešte viac starať, dlhšie nechať zohriať, dlhšie nechať vychladnúť, olej meniť v predstihu. Osobne by som 2.5 liter na viac nedával, ale to je na tebe. Už tých 204 koní bolo riadne cítiť a vynaháňal som kadečo, ani 530d mi neušla