... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
wardo
Autor témy
Auto: BMW 525d touring
Kraj: Žilinský

Prihrev na nezavisle kurenie / nefunguje

Štvrtok, 3. Decembra 2009, 10:45

Ahojte

v aute BMW 525d touring (E39 r.v.2002, navi16:9) mam nezavisle kurenie Webasto Thermo Top Z/C-D namontovane od vyroby.
Malo by fungovat ako prihrev motora po nastartovani, ak je vonkajsia teplota pod 5°C, v nadrzi je dostatok nafty a bateria je nabita.

Pri splneni vsetkych podmienok mi vsak len zacne z webasto vyfuku fukat par desiatok sekund studeny vzduch a potom sa webasto vypne.

(palivove cerpadlo pre webasto je pravdepodobne funkcne, vodna pumpa na webaste takisto, pravdepodobne aj zhavic je asi v poriadku, lebo cele webasto sa trochu zohreje...)

Vie mi niekto poradit?

Zaroven by som chcel aj zmenit tento prihrev na plnohodnotne nezavisle kurenie, vraj sa to da nejak preprogramovat a potom sa mi pri volbe Aux Ventilation objavi aj Aux Heating...
Poznate niekoho kto s tym robi a vyzna sa v tom?
Vraj to ide prerobit len na BMW e39 pred FL, po facelifte sa vraj davali do tychto Nezavislych kureni nejake specialne riadiace jednotky, ktore kontrolovali nejaky ventil ci co...
Tak sa chcem spytat, ci sa to z vas niekomu podarilo cisto len preprogramovanim zmenit z prihrevu na nezavisle kurenie a ci to pojde aj mne ked mam, ako som uz spominal BMW e39 525d touring po FL, navi 16:9, len volbu aux ventilation.

http://img256.imageshack.us/img256/6558/monitorw.jpg
http://img25.imageshack.us/img25/9504/webasto.jpg

Dakujem za kazdu pomoc.

Edo

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: Prihrev na nezavisle kurenie / nefunguje

Štvrtok, 3. Decembra 2009, 12:54

Práve to riešim na trojke,keď to zistím,tak dám vedieť....to rozšírenie na nezávislé kúrenie....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 3. Decembra 2009, 16:33

jasne, da sa spravit (nakodovat) aby fungovalo ako nezavisle kurenie. T.j. dalo sa spustat napriamo alebo prostrednictvom casovacu. Uz sa to tu riesilo x-krat.

Carmig
Auto: 325iT
Kraj: Zahraničie

Piatok, 4. Decembra 2009, 07:38

Před nakodováním na Standheizung je nejlepší udělat diagnostiku. Nejčastěji bývá chyba "Auxiliary water pump", ale to ještě nemusí znamenat že je v háji pumpa, protože tudle chybu to hlásí i když je v hajzlu ŘJ wabasta, která je zalisovaná uvnitř. Takže 100% oprava je výměna wabasta.
diagnostika a kodování BMW.

TT-SIMIK

Piatok, 4. Decembra 2009, 12:15

Carmig napísal:
Před nakodováním na Standheizung je nejlepší udělat diagnostiku. Nejčastěji bývá chyba "Auxiliary water pump", ale to ještě nemusí znamenat že je v háji pumpa, protože tudle chybu to hlásí i když je v hajzlu ŘJ wabasta, která je zalisovaná uvnitř. Takže 100% oprava je výměna wabasta.

Inak RJ webasta sá dá meniť.........mal som ju vonku......))) no a čo sa týka toho nezávislého kúrenia, tak to ide spúštať aj cez alarm ale o tom až nabuduce.........stačí pár uprav a pôjde to......čoskoro......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

rase

Pondelok, 6. Septembra 2010, 17:37

mate niekto skusenosti s webastom na e34 525tds 1994? neviem ho zapnut cez bc mi pusti iba stopky ,alebo mozno je sle neviem ..

airbone

Pondelok, 13. Septembra 2010, 01:10

Carmig napísal:

Mne to na e39 tiez vypisoval aux water pump, no ziadna pomocna pumpa tam fyzicky nebola, len klasicke vodne ventily. Mal som tiez prekodovany prihrev na Standheizung no to som zistil az ked som pouzil ZCS dekoder, a porovnal svoj akutalny centralny kodovy kluc (SA) s tym, ktory malo auto ked opustilo tovaren. Bolo v nom pridane INDEPENDENT HEATING a prekodovane cele auto. NK je mozne nakodovat trom sposobmi, cez DIS ako retrofit kit, alebo manualne zadanim noveho ZCS a prekodovanim jednotiek, no existuje a je funkcna u niektorych aut aj moznost spravit to editaciou FSWPSW v IHKA a IKE - no a na zaklade toho si myslim o tej chybe AUX WATER PUMP, ze vznika vtedy, ak sa prekoduje cele auto v DISe ako retrofit kit. IHKA je nakodovana pre nezavisle kurenie a predpoklada pritomnost pomocnej vodnej pumpy, ktora neexistuje, preto vypisuje jej chybu. Podla mna staci editovat fswpsw z IHKA a pripadne aj IKE a GM a zmenit hodnotu ZUSATSWASSERPUMPE z aktiv na nicht_aktiv. Pretoze ak je len prihrev bez NK, tak je nicht aktiv a prekodovanim sa automaticky zmeni na aktiv.
Takze si nemyslim ze to nesignalizuje chybu RJ webasta......

Razzor0
Kraj: Banskobystrický

Streda, 3. Decembra 2014, 10:05

Seba Airbone,

Pozeram ze sa vyznas do webasta atd. Mam e46 320d je tam ten elektricky predhrev aj z pumpu. Venujes sa aj samotnej doinstalacii ?
Naposledy upravil/-a Razzor0 v Pondelok, 8. Decembra 2014, 14:17, upravené celkom 1 krát.
Lack of charisma can be fatal . . . Jenny Holzer

airbone

Streda, 3. Decembra 2014, 15:23

Razzor0 napísal:
Seba Airbone,

Pozeram ze sa vyznas do webasta atd. Mam e46 320d je tam ten elektricky predhrev aj z pumpu. Venujes sa aj samotnej doinstalacii ?

Dik Martin

Elektricky predohrev je kapanek nieco ine ako bufik :)
Nevenujem sa ani som sa nikdy nevenoval ziadnym podobnym veciam :(

johny_BMW
Auto: BMW E39 530DA 142kw
Kraj: Košický

Sobota, 6. Decembra 2014, 11:25

Nazdar..mam pocit, ze mi zacali problemy s webastom od toho momentu ked som si to dal prekodovat aj ako nezavysle....tiez ta hlaska s pomocnou vodnou pumpou..a teraz mi raz ide a raz nie....

Takze teoreticky je najjednoduchsie odstranenie chyby tym, ze si to dam prekodovat naspät?
kedze som to nevyuzil od vtedy ani raz....radsej by som bol aby to slo hlavne ako prihrev...

airbone napísal:

Mne to na e39 tiez vypisoval aux water pump, no ziadna pomocna pumpa tam fyzicky nebola, len klasicke vodne ventily. Mal som tiez prekodovany prihrev na Standheizung no to som zistil az ked som pouzil ZCS dekoder, a porovnal svoj akutalny centralny kodovy kluc (SA) s tym, ktory malo auto ked opustilo tovaren. Bolo v nom pridane INDEPENDENT HEATING a prekodovane cele auto. NK je mozne nakodovat trom sposobmi, cez DIS ako retrofit kit, alebo manualne zadanim noveho ZCS a prekodovanim jednotiek, no existuje a je funkcna u niektorych aut aj moznost spravit to editaciou FSWPSW v IHKA a IKE - no a na zaklade toho si myslim o tej chybe AUX WATER PUMP, ze vznika vtedy, ak sa prekoduje cele auto v DISe ako retrofit kit. IHKA je nakodovana pre nezavisle kurenie a predpoklada pritomnost pomocnej vodnej pumpy, ktora neexistuje, preto vypisuje jej chybu. Podla mna staci editovat fswpsw z IHKA a pripadne aj IKE a GM a zmenit hodnotu ZUSATSWASSERPUMPE z aktiv na nicht_aktiv. Pretoze ak je len prihrev bez NK, tak je nicht aktiv a prekodovanim sa automaticky zmeni na aktiv.
Takze si nemyslim ze to nesignalizuje chybu RJ webasta......

TT-SIMIK

Sobota, 6. Decembra 2014, 12:50

Jediny problem je v tom,ze ked to mas ako nezavisle tak si cekuje vodnu pumpu,pri prihreve je nepotrebuje funkcnu a tym padom vie fungovat aj bez nej....riesenie je opravit rj webasta,odchadzaju casto a este predtym skontrolovat stav tej obehovky......riesim to casto....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Sh4rk
Auto: E39 530d

Sobota, 27. Decembra 2014, 18:18

zdravím ja mam asi opačný problém, webasto stále bezi, spravil som diaľku 300km v kuse , zastavil som a webasto hučalo stale. vypol som motor islo este asi minutu a potom sa vyplo.
BMW E30 335i
Peugeot 308T9 1.6Hdi 2017 (DailyCar)

ex
BMW E39 530d
BMW E36 328i sedan
Opel Calibra 4x4 Turbo
Opel Calibra 4x4 Turbo
BMW E36 325i sedan
Opel Calibra 16v

VladoRK
Auto: e39 530d/at 142kw

Sobota, 27. Decembra 2014, 21:27

A motor sa ti zohreje cez 70? Ak nie tak ti bude webasto stále dohrievať. Skontroluj si či sa ti hreje na správnu teplotu a ak nie tak kúp nové termostaty.

TT-SIMIK

Nedeľa, 28. Decembra 2014, 01:21

Presne tak...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

twinspark1
Kraj: Košický

Nedeľa, 28. Decembra 2014, 12:17

VladoRK napísal:
A motor sa ti zohreje cez 70? Ak nie tak ti bude webasto stále dohrievať. Skontroluj si či sa ti hreje na správnu teplotu a ak nie tak kúp nové termostaty.

ahoj tak mne v lete po par km rucicka pekne v strede stoji teraz v zime aj ked webasto bezi stred nedosiahne myslis ze je to termostatom alebo cim je to e39 530d manual ma aj v zime rucicka teploty vyjst na rovny stred alebo ako

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných