... všetko o BMW ...
Carmig napísal:Před nakodováním na Standheizung je nejlepší udělat diagnostiku. Nejčastěji bývá chyba "Auxiliary water pump", ale to ještě nemusí znamenat že je v háji pumpa, protože tudle chybu to hlásí i když je v hajzlu ŘJ wabasta, která je zalisovaná uvnitř. Takže 100% oprava je výměna wabasta.
Carmig napísal:Před nakodováním na Standheizung je nejlepší udělat diagnostiku. Nejčastěji bývá chyba "Auxiliary water pump", ale to ještě nemusí znamenat že je v háji pumpa, protože tudle chybu to hlásí i když je v hajzlu ŘJ wabasta, která je zalisovaná uvnitř. Takže 100% oprava je výměna wabasta.
Razzor0 napísal:Seba Airbone,
Pozeram ze sa vyznas do webasta atd. Mam e46 320d je tam ten elektricky predhrev aj z pumpu. Venujes sa aj samotnej doinstalacii ?
Dik Martin
airbone napísal:
Mne to na e39 tiez vypisoval aux water pump, no ziadna pomocna pumpa tam fyzicky nebola, len klasicke vodne ventily. Mal som tiez prekodovany prihrev na Standheizung no to som zistil az ked som pouzil ZCS dekoder, a porovnal svoj akutalny centralny kodovy kluc (SA) s tym, ktory malo auto ked opustilo tovaren. Bolo v nom pridane INDEPENDENT HEATING a prekodovane cele auto. NK je mozne nakodovat trom sposobmi, cez DIS ako retrofit kit, alebo manualne zadanim noveho ZCS a prekodovanim jednotiek, no existuje a je funkcna u niektorych aut aj moznost spravit to editaciou FSWPSW v IHKA a IKE - no a na zaklade toho si myslim o tej chybe AUX WATER PUMP, ze vznika vtedy, ak sa prekoduje cele auto v DISe ako retrofit kit. IHKA je nakodovana pre nezavisle kurenie a predpoklada pritomnost pomocnej vodnej pumpy, ktora neexistuje, preto vypisuje jej chybu. Podla mna staci editovat fswpsw z IHKA a pripadne aj IKE a GM a zmenit hodnotu ZUSATSWASSERPUMPE z aktiv na nicht_aktiv. Pretoze ak je len prihrev bez NK, tak je nicht aktiv a prekodovanim sa automaticky zmeni na aktiv.
Takze si nemyslim ze to nesignalizuje chybu RJ webasta......
VladoRK napísal:A motor sa ti zohreje cez 70? Ak nie tak ti bude webasto stále dohrievať. Skontroluj si či sa ti hreje na správnu teplotu a ak nie tak kúp nové termostaty.