... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
killian napísal:v prvom rade poriadne odvzdusnit, to moze sposobovat slabe kurenie. Postup je tu niekde napisany
Black napísal:Pri odvzdusnovani by som mal mat zapnute kurenie na plne pecky ci?
Black napísal:
Inac silno som myslel aj na ten radiator lenze preco mi vzdy diagnostika hlasy vadny termostat![]()
P.S. Uz som aj odvzdusnoval ale neviem ci som to robil spravne mal som afto zohriate na prevadzkovu teplotu a povolil som tem umeli srobik na tej hadici najprv sicalo siel len vzduch a a po chvili sa uz valila voda. Je to dobry postup odvzdusnovania?
Rudkoo napísal:termostat má konektor a stáva sa že je zaoxidovaný alebo je kontakt poškodený vo vnútri termostatu...
mne sa 325 zohreje na prevádzkovú teplotu v tomto období max po 5km, 14 km sa mi zdá veľa a vyzerá to že máš pootvorený termostat alebo zavzdušnený systém
čo sa týka kúrenia skúsil by som najskôr to odvzdušnenie,
alebo môže byť vadný elektrický ventil ktorý púšťa teplú vodu do radiátora kúrenia.. ale to by som riešil až po oprave termostatu....
Pre odvzdušnenie je hlavne dôležité aby bolo auto trocha vyvýšené čiže motor na miernom kopčeku aby sa vzduch dostal aj z radiátora kúrenia a teplota na 32 ventilátor nemusí bežať dôležité je aby bol otvorený ten elektro ventil...teplota vody by mala byť už na takej úrovni aby bol otvorený aj termostat na motore čiže potrubie pri chladiči musí byť teplé až horúce...