... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
ras11
Autor témy
Auto: BMW 650i
Kraj: Prešovský

e39, nakodovanie - zblbnuté funkcie

Pondelok, 23. Novembra 2009, 08:39

zdar,

potrebujem radu, cez vikend som riesil webasto na svojom aute /525d, 2002/, nuloval som kvoli nemu pamet zavad a popri tom som chcel zrusit zamykanie pocas jazdy. Robil som cez CS, predtym furt bezproblemov, teraz vask pocas kodovania modulu nejak zmrzla komunikacia a musel som to ukoncit. Znova som spustil, uz to preslo korektne, takze vsetko vyzeralo ok... Ale, nasledne som zistil ze pri uzamknuti auta mi bliknu smerovky co potesilo ale zdalo sa mi to divne kedze to cez CS nastavit neide... Tukol som do packy dialkovych a tam funkcia "follow me home", na pol minuty cca... fajne, potesi, ale divne ze normalne to cez CS nastavit neviem...
A potom to prislo, ked som doma auto odomykal, otvorilo to aj sklo na 5-tych dverach /kombi/. To uz ma tak nepotesilo :? .Takisto ked je auto odomknute tak spinac na tom skle nereaguje, neda sa otvorit normalne. A pocas jazdy svieti na bc chyba "door open"... V pameti zavad je chyba "passengers door modul faulty" ktora predtym nebola. Takze predpokladam ze ked to komunikovalo a zmrzlo, nechtiac to kdesi cosi zapisalo, nakodovalo ze tam nieje sklo ale dvere alebo neviem... Normalne nakodovanie cez CS prejde korektne ale bez vplyvu na toto...

Kde presne su tieto udaje ukladane?
Co treba nakodovat do tovarenskej podoby, pripadne kto to vie urobit kdesi blizko PP, KK, PO?
Pripadne akym nastrojom to viem dat dokopy? ...rozmyslam rozsirit domaci diagnosticky park... :D
BMW 650i, Audi Q7 ex: Jaguar XKR, BMW 330xd, BMW 520d e61, BMW 528i + 23 next...
http://www.comair.sk V zdravom dome zdravý vzduch...
http://www.gardensystem.sk

Carmig
Auto: 325iT
Kraj: Zahraničie

Re: e39, nakodovanie - zblbnuté funkcie

Pondelok, 23. Novembra 2009, 11:41

Už jsem todle párkrát dělal. Zajmavé je, že vždycky jenom u e39 a vždycky to poj*bal Carsoft.
Najdi někoho kdo tomu rozumí a ví co dělá, minimálně to je na překodovaní GM a nejlépe celého auta.
diagnostika a kodování BMW.

airbone
Auto: F25 X3

Pondelok, 23. Novembra 2009, 12:03

Tak tak, carsoft ma rozne tajomstva.
Mozme sa nato kuknut. Ako pise kolega, vyzera to na prekodovanie celeho auta povodnym ZCS.

Carmig

Pondelok, 23. Novembra 2009, 12:19

airbone napísal:
Tak tak, carsoft ma rozne tajomstva.
Mozme sa nato kuknut. Ako pise kolega, vyzera to na prekodovanie celeho auta povodnym ZCS.

Rok 2002 už je přece v FA kodování :wink:

ras11
Autor témy

Pondelok, 23. Novembra 2009, 12:36

ok, opytam sa priamo - kto a kde mi to viete poriesit?

:smile:
BMW 650i, Audi Q7 ex: Jaguar XKR, BMW 330xd, BMW 520d e61, BMW 528i + 23 next...

airbone

Pondelok, 23. Novembra 2009, 12:38

Rok 2002 už je přece v FA kodování

Presne tak, preto ZCS u novisch aut sa sklada z GM, SA a VN.

airbone

Pondelok, 23. Novembra 2009, 16:32

Este by som chcel k tomu dodat, po tom co som sa na tento problem opytal aj inych ludi z fachu, carsoft dokaze byt dobre nebezpecny. A ani iny nemoze byt, neni to totiz ziadny nastroj co by mal nieco oficialne spolocne s BMW, ale maly programcek ktory naprogramovala mala belgicka garazova firma. To iste plati o pa soft bmw scanner. Toto je este asi jeden zo stastnejsich pripadov, pretoze jednotky sa budu dat spatne prekodovat a malo by to byt ok. No su zname pripady, kedy carsoft tak zasiahol do jednotiek a prepisal urcite polia v epromkach, ze nebolo mozne to dat uz nijako dokopy, len vypajkovat jednotlive epromky ktore potom museli ist na programator..... Takze bacha na laborovanie s carsoftom. A tiez aj s BMW Scannerom - minule som mal jedne budiky na opravu, v ktorych sa jeden manik snazil stocit kilometre prostrednictvom bmw scanner a dopadlo to dost nahovno. Bmw scanner zapisal do epromky nejake bludy a nedalo sa to vratit spat, budiky boli komplet mrtve. Musel som poslat novu epromku znamemu do portugalska :) nech ju nanovo naprogramuje ako "cistu" a nakoniec sa podarilo budiky nakodovat cez GT1.

Carmig

Utorok, 24. Novembra 2009, 22:59

S tim, že carsoft je občas nebezpečný musím souhlasit, protože si nezjistí jaká je to přesně jednotka a nezná různé verze CI, prostě operaci provede natvrdo!!!

Ale tvrzení, že BMW scanner je garážový program odmítám a toto může tvrdit pouze člověk, který nezná problematiku do detailů. Je to téměř nezbytný nástroj pro odborníky díky čtení a zápisu do EEPROM. Právě proto pak není potřeba vyndavat (vyletovat) paměť, když se dá nahrát prázdný DUMP a jednotka se pak chová jako prázdná (nekodovaná) a to je pouze zlomek možností.

A pokud člověk zkouší změnit Km i když mu napíše scanner, že tato možnost není možná díky M35080 a zkouší změnit algoritmus, tak je tatar!
Naposledy upravil/-a Carmig v Streda, 25. Novembra 2009, 01:50, upravené celkom 1 krát.

PetoK
Kraj: Žilinský

Streda, 25. Novembra 2009, 01:04

Carmig napísal:
...
A pokud člověk zkouší změnit Km i když mu napíše scanner, že tato možnost není možná díky M35080 a zkouší změnit algoritmus, tak je tatar!

Presne tak :!: NJN, čo urobíš, veď 99.9% týchto machrov ani nevie čo je zač tá M35080... :lol:

ras11
Autor témy

Piatok, 27. Novembra 2009, 16:46

zas tak zle to nevidim, ten carsoft pouzivam nejake 2 roky, x-krat mi pomohol, takze by som to hned tak neodsudzoval. Stane sa, je to elektronika... Pracujem okolo databaz, sprave serverov, tam sa aj horsie veci stavaju :D .
Vec sa ma tak ze carsoft urcite niekdy znova pouzijem, len uz si asi do kodovania zasahovat nebudem. Aby toto niekoho zase uplne neodradzalo, samozrejme robit nieco co sa nema ako tu bolo spominane je vzdy na vlastne riziko a clovek ho musi akceptovat...

ras11
Autor témy

Sobota, 28. Novembra 2009, 21:43

Problém vyriešený, Airbone - ešte raz vďaka! dobre odvedená práca... :D

airbone

Nedeľa, 29. Novembra 2009, 03:15

Neni zac. No a aspon uz mas US DRL... To s carsoftom nenakodujes ani keby neviem ako zblbol.... :lol:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní