... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

lacos31
Autor témy
Auto: E36 325TDS
Kraj: Banskobystrický

BMW E36,INPA,CARSOFT,GT1,MODIC?

Nedeľa, 22. Novembra 2009, 14:55

Ahojte chlapi.Chcel by som kupit profi diagnostiku na BMW od roku 1988 do roku 2008.Ktory pristroj je podla vas najlepsi?Ide hlavne o kodovani,prsiposobenie klucov,immobilizera,a tak dalej.Cakam nejake skusenosti,nazory.Dakujem za odpoved!A kde by som mohol tieto masinky kupovat?

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: BMW E36,INPA,CARSOFT,GT1,MODIC?

Nedeľa, 22. Novembra 2009, 19:51

Máš vôbec predstavu kolko stojí profi diagnostika?

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 23. Novembra 2009, 02:02

lacos31 napísal:
Ahojte chlapi.Chcel by som kupit profi diagnostiku na BMW od roku 1988 do roku 2008.Ktory pristroj je podla vas najlepsi?Ide hlavne o kodovani,prsiposobenie klucov,immobilizera,a tak dalej.Cakam nejake skusenosti,nazory.Dakujem za odpoved!A kde by som mohol tieto masinky kupovat?

Mas v tom trosku bordel, lebo miesas jablka s hruskami. Aby som prihodil este nieco do zoznamu skratiek, ktore sa ti podarilo kdesi vykuchat, momentalne najposlednejsi system je ISIS. Ten sa vsak nesnaz zhanat a nebodaj aj kupovat, lebo to by si musel mat velmi velmi vela penazi a este aj nieco k tomu. Pouziva ho totiz len dealer BMW a nie je na predaj obycajnym smrtelnikom a aj keby bol, tazko by sa nasiel magor, ktory by ho zaplatil. (aj ked poznam smrtelnika co ho rozbehal doma "na kolene", a akurat mu zato vybavujem nobelovu cenu za vyskum).

Tym vsetkym som chcel povedat to, ze to vsetko nebude az take jednoduche ako by sa ti na prvy pohlad zdalo.

Carmig
Auto: 325iT
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 23. Novembra 2009, 11:48

Tak to musim s klukama souhlasit. Je potřeba si uvědomit, že v tomto oboru platí motto "za malo peněz, malo muziky".
A není to jenom o tom si koupit zařízení, ale hlavně tomu rozumět=když už něco udělám tak musim vědět jak to vrátit zpět a to je myslím "know how", které ti jen tak nikdo neřekne.

PS: ISIS se mi moc líbí 8)
diagnostika a kodování BMW.

Cosmo
Auto: E53
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 23. Novembra 2009, 19:52

Len tak pre zaujímavosť chalani, koľko stojí ten ISIS ? :-k
Nie že by som ho kupoval :mrgreen: ale zaujíma ma koľko stojí profi vybavenie. Nehľadiac nato aké musí mať človek vedomosti aby to vedel používať..

Carmig

Pondelok, 23. Novembra 2009, 20:10

Cosmo napísal:
Len tak pre zaujímavosť chalani, koľko stojí ten ISIS ? :-k
Nie že by som ho kupoval :mrgreen: ale zaujíma ma koľko stojí profi vybavenie. Nehľadiac nato aké musí mať človek vedomosti aby to vedel používať..

Jeden prodejce nabízí BMW ISIS SIEMENS za 24.000 euro

airbone

Utorok, 24. Novembra 2009, 01:01

nejake komponenty sa daju zohnat aj za krestansku cenu:
http://www.avtotools.com/index.php?prod ... uct&did=34

Inac mam doma komplet origo sadu dvd s ISIS, ISSS, ISTA apd. No rozbehat to doma je celkom zradny job, ale da sa... Bude vsetko, len treba cas....

lacos31
Autor témy

Utorok, 24. Novembra 2009, 09:06

Airbone a vies mi zosynchronizovat EWS s riadiacou jednotkou motora?Alebo mam ist do BMW?Vymenil som EWS komplet z pouziteho auta,teraz mi starter toci ale moor este neide,stale mi vypise chybu v DDE zariadenie proti kradeze,ale v EWS uz nemam chybu.Je to mozne ze teraz uz starter funguje,predtym mi ani starter nefungoval.Mal som pravdepodobne zlu riadiacu jednotku EWS.

lacos31
Autor témy

Utorok, 24. Novembra 2009, 11:41

Dostal som ponuku kupit GT1.S tym by sa to dalo synchronizovat?

Rudkoo

Utorok, 24. Novembra 2009, 12:31

synchronizovať EWS s riadiacou jednotkou by malo ísť aj cez carsoft.

Je tam taká funkcia ale nikdy som to neskúšal....

lacos31
Autor témy

Utorok, 24. Novembra 2009, 13:27

Rudkoo ano mas pravdu ale ja som vymenil EWS jednotku z puziteho auta,a nie z mojho.S carsoftom sa da synchronizovat len uz vo fabrike nastavenu kjednotku.A tu je rozdiel.

airbone

Utorok, 24. Novembra 2009, 20:57

lacos31 napísal:
Airbone a vies mi zosynchronizovat EWS s riadiacou jednotkou motora?Alebo mam ist do BMW?Vymenil som EWS komplet z pouziteho auta,teraz mi starter toci ale moor este neide,stale mi vypise chybu v DDE zariadenie proti kradeze,ale v EWS uz nemam chybu.Je to mozne ze teraz uz starter funguje,predtym mi ani starter nefungoval.Mal som pravdepodobne zlu riadiacu jednotku EWS.

Skkusit to mozem cez GT1, ale pravdupovediac, este som to predym nerobil. Asi to ani nebude velmi jednoduche, nakolko EWS komunikuje aj s DME na zaklade nejakeho kodu. Kazdopadne, svojej starej jednotky EWS sa nezbavuj, nakolko najprv z nej treba vycitat info a potom ho "vlozit" do novej EWS. Tym chcem povedat to, ze pri tomto ukone musi byt stare EWS v aute. Aspon tolko co viem, ale myslim ze to pojde aj bez stareho EWS, staci zistiti povodny ZCS od tvojho auta, ale to pojde vycitat z inych jednotiek.

Carmig

Utorok, 24. Novembra 2009, 22:28

airbone napísal:

Skkusit to mozem cez GT1, ale pravdupovediac, este som to predym nerobil. Asi to ani nebude velmi jednoduche, nakolko EWS komunikuje aj s DME na zaklade nejakeho kodu. Kazdopadne, svojej starej jednotky EWS sa nezbavuj, nakolko najprv z nej treba vycitat info a potom ho "vlozit" do novej EWS. Tym chcem povedat to, ze pri tomto ukone musi byt stare EWS v aute. Aspon tolko co viem, ale myslim ze to pojde aj bez stareho EWS, staci zistiti povodny ZCS od tvojho auta, ale to pojde vycitat z inych jednotiek.

Uplně vedle jak ta jedle. S ZCS to nemá vůbec nic společnýho :lol:

Tady jsem především o ISN (Individual serial number)

airbone

Streda, 25. Novembra 2009, 03:16

Carmig napísal:

Uplně vedle jak ta jedle. S ZCS to nemá vůbec nic společnýho :lol:

Tady jsem především o ISN (Individual serial number)

S ISN mas pravdu, no malo by byt mozne vycitat z DME cez INPA a tak isto by malo fungovat aj zosynchronizovanie (potom sa zapise ISN do EWS). Kedze sa zrejme jedna o EWS2.

O tom ZCS s tebou nesuhlasim. Citujem zopar riadkov z oficialnych dokumentov od BMW:

If the EWS control unit to be replaced no longer has communication capabilities it will be necessary to enter the vehicle identification number and the central encoding code (ZCS) by hand. All other service data can no longer be read out of the old EWS control unit and are therefore lost.

Carmig

Streda, 25. Novembra 2009, 10:10

Děkuji za citaci, dokument znám, ale hlavně znám praxi (proto vím i jakou ulohu tam hraje ZCS).

Dám ti radu: nezapomínej, že v BMW dokumentech počítají s novou (nenakodovanou) jednotkou.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 33 neregistrovaných