... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

beowulf
Autor témy

vsetko precistene a moto stale zhasina a nedrzo otacky 523i

Streda, 4. Novembra 2009, 10:03

tak vytiahol som cele sanie aj z volnobeznim ventilom , filter je skoro novy preistotu som ho prefukal a povysaval , vycistil som vahu liehom , koleno od vahy ku klapke bolo trosku popraskane tak som ho opravil male prasklinky som zasilikonoval a ece som tam dal aj pasku cize je ok , klapkusom precistil cisticom a potom prestriekol WD , vytihaol som volnobezny ventil precistil prestriekal cisticom a prestrekol WD skontroloval som este aj hadicku do volnobezneho a je ok. Aj napriek tomu nedrzi otacky ked dam neutral aj ked je zohriaty idu pod 500 a ide do dkapania. Vahu som odpojil auto drzalo otacky ale zase nemalo ziaden vykon a spotreba 20l/100 km ked som ju pripojil auto islo ovela lepsie len zase tie otacky boli nizke. Nenapada vas niekho este co by to mohlo byt? Vaha je ok bo s nou ide uto lepsie ma lepsi vykon menej zerie. Ako by som mohol este skontrolovat volnobezny?

Užívateľov profilový obrázok
Miro528
Auto: E38 740i ´00
Kraj: Nitriansky

Re: vsetko precistene a moto stale zhasina a nedrzo otacky 523i

Streda, 4. Novembra 2009, 10:48

beowulf napísal:
tak vytiahol som cele sanie aj z volnobeznim ventilom , filter je skoro novy preistotu som ho prefukal a povysaval , vycistil som vahu liehom , koleno od vahy ku klapke bolo trosku popraskane tak som ho opravil male prasklinky som zasilikonoval a ece som tam dal aj pasku cize je ok , klapkusom precistil cisticom a potom prestriekol WD , vytihaol som volnobezny ventil precistil prestriekal cisticom a prestrekol WD skontroloval som este aj hadicku do volnobezneho a je ok. Aj napriek tomu nedrzi otacky ked dam neutral aj ked je zohriaty idu pod 500 a ide do dkapania. Vahu som odpojil auto drzalo otacky ale zase nemalo ziaden vykon a spotreba 20l/100 km ked som ju pripojil auto islo ovela lepsie len zase tie otacky boli nizke. Nenapada vas niekho este co by to mohlo byt? Vaha je ok bo s nou ide uto lepsie ma lepsi vykon menej zerie. Ako by som mohol este skontrolovat volnobezny?

To ze si odpojil vahu a zostali normalne otacky to asi svedci otom ze volnobezny ventil reguluje dobre ,koleno od vahy sa NESILIKONUJE A NELEPI ale vymiena :wink: .Problemy s volnobehom moze robit aj lambda sonda a snimace kluky alebo vacky .Najlepsie hned ist na diagnostiku a budes vediet nacom si a nie experimentovat a lepit :wink:
Ex BMW 740i ´00
Ex BMW 528i Touring ´97
Ex BMW 525i 24V ´91

beowulf
Autor témy

Re: vsetko precistene a moto stale zhasina a nedrzo otacky 523i

Streda, 4. Novembra 2009, 10:57

ono to lepenie bolo robene len koli tomu aby sme secko mohli vylucit falosny vzduch a tak bo takto by som musel cakat zase den na to koleno a potrebovali sme to secko vedet hned. som objednany priamo do bawarie tak snad neco najdu

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 4 neregistrovaní