... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
erik irsko
Autor témy
Auto: BMW e60 2.2i
Kraj: Zahraničie

vyhrievanie sedaciek

Piatok, 21. Augusta 2009, 10:17

chcel by som vyhrievanie kozenych sedaciek na E39 len neviem ci treba ist do servisu alebo si to dokazem spravit sam a co na to potrebujem vlastne vsetko... PORADTE!!!

Cosmo
Auto: E53
Kraj: Trenčiansky

Re: vyhrievanie sedaciek

Nedeľa, 23. Augusta 2009, 16:47

No v prvom rade potrebujes tie sedacky, co maju vyhrievanie :lol:
A zisti si ci ma tvoje auto predpripravu na taketo sedacky. Popripade elektricky nastavitelne. Ak take sedacky nemas, napis niekomu z obchodnej sekcie a on ti uz poradi. Napr. ja, mam E34, zohnal som vyhrievane sedacky z E32, vybral som stare, nahodil nove, iba co som pod sedackou ten šteker zapojil a ulala, funguje to :mrgreen:

profor
Auto: E46 nemám
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 24. Augusta 2009, 08:01

Hlavne treba pohladať, napríklad tu E46 - dorobenie vyhrievanych sedaciek - heated seat retrofit. Od tvojho problému sa to moc nelíši tak čítaj :D

erik irsko
Autor témy
Auto: BMW e60 2.2i
Kraj: Zahraničie

Streda, 23. Septembra 2009, 06:31

sorry chalani ze az teraz odpisujem ale chcel som vam podakovat za rady a napady,dik este raz \:D/

voloda
Auto: 635csi ´87
Kraj: Košický

Pondelok, 23. Januára 2012, 12:10

nechcem zakladat novu temu, hoci tato uz ma nejaky ten rok... chcem sa opytat co vsetko potrebujem ak chcem dorobit vyhrievane predne sedacky??? erik irsko sa to pytal na zaciatku ale z toho co ste napisali mi to jasne neje. Presiel som aj temu viewtopic.php?f=30&t=14380 ale tamto vyzera na nejaky neoriginal kit.

konkretne mi ide o to,ze ak vyhodim z auta sedacky bez vyhrievania (celkovo auto vyhrievanie nema), bez el. nastavenia, jednoducho tie najzakladnejsie sedacky, a hodim tam sportove (manualne) ale s vyhrevom, co vsetko k tomu este budem potrebovat??? rocnik auta je 96/97 (presne neviem, vsade mi hovoria inac). Viem ze treba este tlacidla na panel pred paku, ale ci este nieco (myslim nejaku jednotku, ako tahat kable od sedadla k tlacidlam, a od tlacidiel niekde na 12V, ci je nejaka predpriprava, atd.)

sklenus
Auto: e34 524tdA
Kraj: Trenčiansky

Streda, 25. Januára 2012, 14:22

pokiaľ nemáš predprípravu, vyriešil by som to len privedením 12V k sedačkám cez nejaký spínač,nebudeš mať síce viac stupňové vyhrievanie, ale ak by si to chcel origo potreboval by si káblovačku a aj ten panel pod klímu a musel by si veľa pátrať v schémach ako to zapojiť ...
oo=[ ][ ]=oo

lionlion
Auto: E90 325d

Streda, 25. Januára 2012, 19:44

to nieje take lahke, aby sa nestalo ze ty zhori prdel. Lebo tie sedacky maju snimac teploty a ten to cele kontroluje, a ta riadiaca jednotka (panel tlacitok) to potom cele ovlada na zvolenu teplotu.

Podla mojho usudku to nieje az taka veda, zamozrejme pre cloveka aspon trochu zdatneho v elektrike. Staci sedacky a ten panel tlacitok, kable natiahnut podla schemy s programu WDS. Jediny problem asi bude zohnat potrebne konektory a piny. Ale aj to nemusi byt problem ak by sa toto vsetko bralo napr. s buracky.

Mozno potom vsetkom este bude treba skocit na diagnostiku ak by to nefungovalo, lebo vyhrev sedaciek je diagnostikovatelny, takze moze sa nacitat aj neaka chyba popripade to cele nakonfigurovat kvoli zmene auta v ktorom sa to bude nachadzat.

voloda

Štvrtok, 26. Januára 2012, 11:14

ved ja chcem menit cele sedacky za sedacky s vyhrevom... snimac teploty sedacky bude asi v sedacke, takze sa tento problem eliminuje... riadiaca jednotka k sedackam je fakt len ten panel (mam na mysli tie starsie cudliky s koleckami)???

piny a konektory myslis na tych cudlikoch a sedackach, ci este niekde inde?? Mam moznost kupit komplet kablovacku a tiez si nemyslim ze by bol problem potiahnut kabel od poistnej skrinky k tomu panelu a potom od panelu k sedackam. Potom by to bolo prakticky oem, aj na oem parts toho neje viac, ci??

a este taka otazka, ako zistim ci mam v aute predpripravu na vyhrievanie??? davala sa od nejakeho roku, alebo ako to rozlisovali?? auto je dovoz pravdepodobne z talianska a je to tds, co tak pozeram tak zvyknu mat taku lepsiu vybavu... (myslim tds, nie talianske auta)

lionlion
Auto: E90 325d

Štvrtok, 26. Januára 2012, 18:28

Jasne ze by sa menili cele sedacky, inak to nema velky zmysel + ten snimac je tam tak ukrity medzi tym vyhrevom, ze len tak ho nenajdes.
Neviem to na 100% potvrdit, jeden cas som sa o to zaujimal tiez, ale ja mam poFL model. Treba studovat schemy. Predpriprava neviem ako to s nou je, tazko povedat. Nato by som sa nespoliehal a isiel do toho ako keby tam ziadna nebola.

Co ja viem tak vsetko co je treba, su sedacky a ten panel (ano RJ je priamo v tom panely, ale ci to tak je aj u stareho typu-kolecko, tak to neviem) dalej treba potahat potrebne kable. Zaklad treba schemu podla daneho rocnika a pod. Ak vies citat schemy, stiahny si WDS a studuj.

Ak budes mat piny rovnakeho typu, kde ake maju ist, potom nieje problem s tou kablovackou. Taktiez sa da lahko napinovat aj do poistkovej a osadit potrebnu poistku, bude to ako original.
Naposledy upravil/-a lionlion v Štvrtok, 26. Januára 2012, 19:50, upravené celkom 1 krát.

Rado520iE39
Auto: BMW X3 E83 3.0D
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 26. Januára 2012, 18:53

Zdravicko mam taku otazku nefunguje mi vyhrev sedadla spolujazdcova ide , skusal som menit aj ovladace jeden za druhy ale zrejme je preruseny obvod vo vyhreve da sa to nejako opravit , alebo vymenit?
PROTECT ME FROM WHAT I WANT

BMW X3 E83

voloda

Piatok, 27. Januára 2012, 09:35

Zajtra idem po tie sedacky, tak dufam ze to vsetko bude pasovat... Snimac mi netreba hladat, mne islo len o to ze ci je v sedacke alebo niekde inde (napr. v palubovke). Tiez sa nespolieham na nejaku predpripravu, auto je z talianska a tam vyhrev velmi nepotrebuju riesit. Verim tej kablovacke co bude k sedackam, ze bude kompletna a vsetko len nataham po aute, cvak cvak, diagnostika a hrejem polky... :)

Najvecsi problem je asi to studovanie schem. WDS som pozeral, ale ja ako "ekonom" toho vela nevycitam, kazdopadne to tam nevyzera nijak zlozito, takze to asi nebude nic prekombinovane.

To rado: najprv by som pozrel kabelaz, az potom by som riesil obvod vo vyhreve (nechcem byt za mudreho, ale zacat od najjednoduchsich veci je celkom rozumne), tzn. ze ked dostanes prud (neviem aky silny, ale nejaky musi byt) pod sedacku tak by to mohol byt ten obvod v sedacke. Na internete najdes videa, fotky, navody montaze alebo opravy vyhrevu sedaciek. Oprava je dost na p..., ta decka je, co som tak pozeral, prisita k potahu na sedadle a nejak to parat je dost pracne a hlavne vysledok je neisty... Treba dufat ze to bude nieco ine, ale nech sa vyjadria kompetentnejsi... :bmwball:

miskopisko
Auto: 525tds
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 13. Januára 2014, 22:35

ahojte. mam vyhrievane kozene sedacky z ineho auta, no povodne original vyhrievanie nemam, cize ani na paneli nemam tlacitka atd...panel som ale tiez dokupil z toho auta z ktoreho aj sedacky(cize s vyhrievanim, mam ho pohodeny v garazi), k nemu len nejake konektory ale je to dalej odcviknute.., teda moja otazka znie, je mozne ze by som mal v 525tds r.v.1997 nejaku predpripravu na vyhrievanie? ja som sedacky prehodil, pripojil som ten velky konektor ktory bol pod sedackami a viac som neriesil kedze som to vtedy surne potreboval doskladat. No teraz ma zaujma, ci by som musel s panelom aj celu kablovacku podla schem spravit alebo staci len nahodit panel a vsetky konektory tam su uz predpripravene? Asi nie co?

fmsteel
Auto: 530d
Kraj: Trnavský

Utorok, 14. Januára 2014, 17:04

miskopisko napísal:
ahojte. mam vyhrievane kozene sedacky z ineho auta, no povodne original vyhrievanie nemam, cize ani na paneli nemam tlacitka atd...panel som ale tiez dokupil z toho auta z ktoreho aj sedacky(cize s vyhrievanim, mam ho pohodeny v garazi), k nemu len nejake konektory ale je to dalej odcviknute.., teda moja otazka znie, je mozne ze by som mal v 525tds r.v.1997 nejaku predpripravu na vyhrievanie? ja som sedacky prehodil, pripojil som ten velky konektor ktory bol pod sedackami a viac som neriesil kedze som to vtedy surne potreboval doskladat. No teraz ma zaujma, ci by som musel s panelom aj celu kablovacku podla schem spravit alebo staci len nahodit panel a vsetky konektory tam su uz predpripravene? Asi nie co?

Káblovačku máte tu: bmw5-e39/e39-vyhrev-sedadiel-t87111-15.html

voloda

Utorok, 21. Januára 2014, 13:55

Co sa tyka "predpripravy" na vyhrievanie. Samotne vyhrievanie, resp. prud k vyhrievaniu je tahany cez spinaciu skrinku, to aby ti nevytahalo baterku (moj tip). Takze prud na vyhrievanie ide spod sedacky (tam je taky bazmeg co rozvadza prud od baterky dalej do poistiek, vsetko cervene kable) do spinacej skrinky (presne cislo pinu je vo wds), zo spinacej skrinky uz ide zeleny kabel k poistke c. 32 (alebo 31, alebo inej neviem presne vsetko je vo wds) a tomu sa hovori tzv. predpriprava (nejak tak je to oznacovanie asi aj vo wds). Ci ju mas zistis tak ze najdes ktora poistka by to mala byt a mal by si vidiet nieco take ako na obrazku.

Vsetko od spominanej poistky uz musis tahat. Tzn. (hovorim vlastnu skusenost): kabel od poistky k takemu rozvadzacu (ten som mal z kablovacky origo, v aute ho mat nebudes) co rozvadza prud na 2 cudliky v palubovke, od cudlika pod sedacku 2 kabliky (biele s pasikom som mal) a este ti treba osvetlenie cudlikov (kabel spod volantu, tam je tiez taky "rozvadzac" na podsvietenie vsetkych gombikov v aute) a kostra (kabel tahat od cudlika v palubke pod sedadlo, tiez je tam "rozvadzac") farba kablika hneda.

Kedze mas 97 tipujem ze mas starsi typ vyhrievania s koleckom a pod sedackami cierne koncovky. Vtedy sedi co som pisal, ak mas pod sedackami zlte koncovky a v stredovom panele mas gombiky bez kolecka (ako lci modely) tak je postup trosku iny, ale dost podobny... :bmwball:
Prílohy
fuse box.jpg
fuse box.jpg (49.17 KiB) 5037 zobrazení

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných