... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
wakkee
Autor témy

E91 320d

Sobota, 15. Augusta 2009, 19:53

Zdravim,

dlhsi cas uvazujem o prechode k BMW a ako vhodny kandidat da mi javi rada E9X. Zial benzinovych motorizacii je ako safranu na Slovensku a pre riesenie dovozu nemam dostatok casu. A tak som sa zacal pozerat po dieslovych verziach. Zaujimaju ma skusenosti so zivotnostou 2.0d 120kW motora. O dieslakoch som pocul len katastroficke scenare a nerad by som v jednom z nich ucinkoval sam.
Pripadne pozna niekto toto konkretne vozidlo?
http://iframe.autovia.sk/autobazar/bmw- ... iframe.css

Vdaka,

Roman
Speed's just a question of money. How fast can you go?

fuserpietro
Auto: BMW 320 GT
Kraj: Zahraničie

Re: E91 320d

Streda, 19. Augusta 2009, 08:02

Ahoj Roman,
myslím že sa niet čoho obávať. Mám 2,0d E91 s automatom a zatiaľ ziaden motorový problém. Pri správnej starostlivosti o diesel, sa ti odmení parádnou životnosťou. Budem opakovať to čo je všeobecne známe: kvalitné palivo+pravidelné výmeny predpísaného motorového oleja+filtre+zásady jazdenia s naftovým motorom=spokojný motor a spokojný majiteľ.
Auto ako také je s týmto motorom veľmi podarené, pružné zrýchlenie z 80-120 je len o sekundu pomalšie ako 330i.
Základom pri kúpe je mať o aute čo najviac informácií a poriadne ho prekutrať, všímať si každý detail. Určite na fóre nájdeš postrehy a rady pred kúpou.
Spotreba je nádherná a dokážeš sa vyrovnať/priblížiť koncernovým TDI. Ja jazdím s priemernou spotrebou 6,3 - mesto alebo diaľnica. Podarilo sa mi aj na 200km trati do Brna zajazdiť 4,9, ale to je už týranie :D
Jednoznačne túto voľbu odporúčam, pokiaľ jazdíš vysoké kilometrové priebehy, tak ako ja.
Ak by si mal nejaké konkrétne otázky, napíši SZ.
Peter

Duffy

Streda, 19. Augusta 2009, 10:16

fuserpietro napísal:
Ahoj Roman,
myslím že sa niet čoho obávať. Mám 2,0d E91 s automatom a zatiaľ ziaden motorový problém. Pri správnej starostlivosti o diesel, sa ti odmení parádnou životnosťou. Budem opakovať to čo je všeobecne známe: kvalitné palivo+pravidelné výmeny predpísaného motorového oleja+filtre+zásady jazdenia s naftovým motorom=spokojný motor a spokojný majiteľ.
Auto ako také je s týmto motorom veľmi podarené, pružné zrýchlenie z 80-120 je len o sekundu pomalšie ako 330i.
Základom pri kúpe je mať o aute čo najviac informácií a poriadne ho prekutrať, všímať si každý detail. Určite na fóre nájdeš postrehy a rady pred kúpou.
Spotreba je nádherná a dokážeš sa vyrovnať/priblížiť koncernovým TDI. Ja jazdím s priemernou spotrebou 6,3 - mesto alebo diaľnica. Podarilo sa mi aj na 200km trati do Brna zajazdiť 4,9, ale to je už týranie :D
Jednoznačne túto voľbu odporúčam, pokiaľ jazdíš vysoké kilometrové priebehy, tak ako ja.
Ak by si mal nejaké konkrétne otázky, napíši SZ.
Peter

toyota klub ? si to ty ? ak ano , vyser sa na cele bmw a ostan pri toyote. :)

fuserpietro
Auto: BMW 320 GT
Kraj: Zahraničie

Streda, 19. Augusta 2009, 10:32

Toyota klub???? :-k ja na šijacích strojoch nejazdím, tá dedukcia toyoty ma celkom zaujíma [-(

wakkee
Autor témy

Streda, 19. Augusta 2009, 16:06

toyota klub ? si to ty ? ak ano , vyser sa na cele bmw a ostan pri toyote. :)

jj, po par toyotach a lexuse som rozmyslal nieco z nemeckej produkcie, kedze toyota v dnesnej dobe neponuka nic konkurencie schopne :)

wakkee
Autor témy

Streda, 19. Augusta 2009, 16:08

fuserpietro napísal:
Toyota klub???? :-k ja na šijacích strojoch nejazdím, tá dedukcia toyoty ma celkom zaujíma [-(

duffy myslel mna :)
toyota nerobi len sijace stroje, zial EU trh je povazovany za vhodny tak akurat na 1.4 D4 alebo 2.0 D4D, ale na US a JPN trhu ma velmi zaujimave motorizacie, ale to uz je uplne OT

Duffy

Streda, 19. Augusta 2009, 21:20

wakkee napísal:

duffy myslel mna :)
toyota nerobi len sijace stroje, zial EU trh je povazovany za vhodny tak akurat na 1.4 D4 alebo 2.0 D4D, ale na US a JPN trhu ma velmi zaujimave motorizacie, ale to uz je uplne OT

sorry , citaciu som zle odklikol.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Zeky3 a 4 neregistrovaní