Nedeľa, 16. Augusta 2009, 10:49
docital som sa na ceskom fore ze to je normalne.Zkopirujem to co tam je napisane a tam je aj odpoved.Tak ze to je vybevene.Diky "nepsal jsi sice jestli s rychlosti nebo bez, ale predpokladal bych ze se to deje kdyz dojizdis na neutral (ja mam automat, takze se to defacto chova podobne - "zaradi" neutral kdyz brzdim)
s tou aktualni spotrebou se mi to chova stejne a rekl bych ze je to v poradku: on ten motor ma i na volnobeh samozrejme nejakou spotrebu, nevim jak 2,3 benzin (da se to zjistit z BC, je tady na foru nekde postup jak se dostat do systemoveho menu kde je vic informaci), u moji 2,5d je to kolem 1L/h, u tebe bych to tipoval treba 1,5L/h .. a ted si vezmi ze dojizdis ke krizovatce rychlosti treba 15km/h, takze vlastne mas spotrebu 10L/100km - a to ti ukazuje i aktualni spotreba
jenze jak sis urcite vsiml, pod urcitou rychlost (nevim ted presne, myslim ze je jsem vysledoval ze je to 10km/h) uz ten ukazatel okamzity spotreby neukazuje nic, protoze by to proste nedavalo smysl, je to proste tak pomala jizda ze udaj o spotrebe na 100km je zavadejici - ted mam auto v servisu a jezdim s kamosovou C5 (r. 2005) a tam dokonce ukazatel okamzity spotreby se zobrazuje az pri rychlosti nad 30km/h; treba auta koncernu vw maj tohle vyreseny docela elegantne, protoze pri nejaky rychlosti (myslim ze to taky bylo neco kolem 10km/h) uz se udaj o okamzity spotrebe litru na 100km sam prepne do litru za hodinu
to je i vysvetleni proc to padne kdyz slapnes na brzdu - rychlost klesne pod tu hranici kdy se spotreba jeste ukazuje
nejlepsi je podivat se do toho advanced menu v BC - hledej tady na foru je nekde postup jak se do nej dostat s malym i velkym BC, popis co se v tech testech najde atd."