BMW E32 napísal:Chcem sa poinformovat, chcel by som mat na mojej 32ke siber, mam ho komplet aj s mechanizmom na druhom aute,, dorabal uz nekto takto okno ? da sa to ? su problemy, niesu ? .. priipade firma ktora robi to vyzeravanie ? dakujem za info ..

kdysi dávno jsem to dělal na svojí E12 5er žralok, taky jsem měl vrak se šíbrem a auto bez. střechu jsem neřezal, oddělal jsem tapec, opatrně oddělil středovou výztuhu na střeše zevnitř, z vraku jsem odřízl střechu normálně i se sloupky, ze střechy vraku jsem vyřízl šíbr včetně výztuh, co přišly do toho, řekl bych střešního vnitřního věnce. šíbr byl i s okolní střechou pár cm po obvodě odříznut od původní střechy, povrchově upravit a nastříkat do barvy i s deklem, pokud není náhodou v barvě, což by bylo luxus, no a ten vyříznutý nastříkaný šíbr jsem spec. dvousložkovým měkkým lepidlem na karosérie nalepil dovnitř zespoda k střeše a 6 nosníků navařil k střešnímu věnci, sedačka a vše nepotřebné jsem z kabiny vyhodil, ze šíbru musel ven dekl. přilepený šíbr jsem podepřel trámkama a nechal lepidlo schnout. pak trámky ven, vrtačkou jsem vyvrtal díru do střechy v místě otvoru šíbru, přímočarkou jsem vyřízl poklop, zabrousil hranu, natřel, přelepil spec páskou aby to trochu vypadalo, usadil dekl, pěkná pakárna, dal čalounění stropu a ustrojil kabinu, je to psaný jen tak zhruba, ve zkratce, bylo s tím dost práce, bylo to mechanický ovládání šíbru, takže ještě zakomponovat elektriku, což může být trochu problém s generálním modulem, pokud ho ale už E32jka má a snad je to vše. chtěl jsem tenkrát dokázat několika lidem, že to jde, po druhý bych asi už do toho nešel. škoda že jsem si tenkrát nedělal ještě fotodokumentaci, nebylo čím je to 12 let, neměl jsem ještě digitál.foták.takhle se to blbě vysvětluje. pohrával jsem si s myšlenkou, že bych podobně to samý udělal se svojí E38,kam bych vsadi skleněnej šíbr, ale pustil jsem to z hlavy. jinakm u E32 a E38 je docela opruz vyndat stropnici, pokud nemáš vyndaný př. nebo zad. sklo. musí to ven zadními dveřmi, je to záhada hlavolamu ježek v kleci.

pokud to teda není long, tam jde stropnice zadními dveřmi mnohem lépe.
tak hodně štěstí a odvahy....