BMW G05 40i BMW G01 M40i BMW F15 40d EX Ford mondeo mk4 BMW E91 318d EX BMW F07 530d EX BMW E61 530DT A/T EX BMW e53 4,8is EX BMW e53 4,6is EX BMW e36 323i coupe EX BMW e30 325i coupe EX BMW e34 520iA sedan EX BMW e46 323i sedan EX
Neviete kde robia dekarbonizaciu motorov v BA alebo okoli???
Vytiahni si skrtiacku klapku, vystriekaj cisticom brzd, zvysok nechaj tak. Aby sa motor po dekarbonizacii nezblaznil Pekne radsej men casto olej a motor bude v klude
No našiel som toto, nebol tam náhodou niekto, celkom to ľudia chvália tak sa pýtam či ich niekto nepozná? A mám strach či sa tam niečo neodfajčí ked to budú robiť...Záruka, garancia?? Ved keby niekto niečo vedel nech napíše..
Ak jazdíš napr na polo syntetiku a potom tam naleješ plnú syntetiku môže sa ti naraz vo väčšom množstve uvoľniť karbon, tento karbon sa zmieša s olejom a môže upchať olejové kanáliky, karbón sa uvoľnuje v častiach motora v ktorých je olej, čiže hlava, kľuková skryňa...
Tu spomínaná dekarbonizácia funguje na princípe že sa nasaje vlhko ktoré vnikne do valca cez sací ventil, uvoľní karbón v spaľovacom priestore valca a následne ho vyfúkne výfukovým ventilom. Čiže čistí spaľovací priestor.
No v jednom z cisiel AT magazinu je navod na domacu dekarbonizaciu motora, robili to na BMW. Je to rozpisane a nafotene. Skusim to naskenovat a supnut to sem.
Aj ked leješ origo olej /BMW/ spraví sa Ti karbón pri cca. 300 000 km, opravte ma ak sa mýlim. Otázne je, či tá dekarbonizácia motoru pomôže alebo uškodí....Či jedno alebo druhé v akom rozsahu. Mňa to osobne zaujíma, lebo to nie je lacná záležitosť a zaujímali ma osobné skúsenosti majiteľov áut, ktorý prešli hranicu cca. 300 000 km a podujali sa v nejakej firme na uvedenú dekarbonizáciu...