... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

zet
Autor témy

E39 klimatizacia-vrtula netoci

Pondelok, 20. Apríla 2009, 08:53

Zdravim vas, vie niekto poradit pri probleme s klimou? Konkretne mi nechce tocit vrtula co je v predu pred chladicom. (po ako dlhom case po zapnuti klimy sa ma roztocit?)
Zistil som ze vrtula mala zly motor, tak som ho vymenil ale stale nejde. Skusal som dva piny (kam ide hnedy a modry kabel) pripojit na baterku a vrtula sa tocila, takze motor bude uz ok.
Bol som aj u elektrikara, ten mi povedal, ze po ten konektor v predu prud ide ak manualne zopne nejake relatko v motorovom priestore pod pravym sanim vzduchu. V tej kabelazi v predu od konektrou k vetraku su este nejake (rele,poistky...neviem co to je), moze byt problem v tom? Vraj mozno pocitac vyhodnoti ze tie poistky ci co to tam pri vrtuli je nefunguje a tak ani nezopne rele pod nasavanim vzduchu a tym nepusti stavu do predu. Vraj by tam mali fungovat tri rychlosti. Ten konektor pri vetraku je 4-pinovy. Z tohto obrazku http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=55 to presne nevidiet, ale cislo 11 by mali byt tie kable, ale mozno to je len ten konektor to cislo 11. V com moze byt problem?
Nechcem kupovat celu vrtulu s tym plastom okolo ked to mozno bude len banalita. Mozno keby sa dali kupit tie kable od vrtule po konektor,tak by som ich kupil, neviete kde sa to da zohnat? Dik

zet
Autor témy

Re: E39 klimatizacia-vrtula netoci

Utorok, 21. Apríla 2009, 07:44

niekto nic? Ja len predpokladam, ze moze byt vadny diel c.8 (rezistory). Ako zistim ci je chyba skutocne v nich?

Užívateľov profilový obrázok
birki
Auto: 540iA touring
Kraj: Bratislavský

Utorok, 21. Apríla 2009, 09:15

klima vrtula sa zapina iba vtedy ked viskospojka nestiha a zacina sa prehrievat motor na chladici by si mal mat konektor ktorym to je ovladane ak vnom spojis dva kontakty tak sa roztoci vrtula a mas vsetko vporiadku.
a klima vrtula ma dve rychlosti aspon u mna na e36ke a ten konektor je vlavo hore na chladici
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

Užívateľov profilový obrázok
Srad96
Auto: 525TDs A Touring
Kraj: Košický

Streda, 22. Apríla 2009, 09:07

Na e39 má vrtuľa tri rýchlosti.Prvá sa zapne ak spustíš klímu.Druhá rýchlosť je niečo ako pomocné chladenie ak stupne teplota tak ju trochu schladiť..A tretia rýchlosť je na chladenie ak sa prehrial motor a treba poriadne schladiť.(napr v meste pri pomalej jazde).Ale to už je poriadny hurikán.
Na tej vrtule sú dva odpory na 1 a 2 rýchlosť.Tretia rýchlosť ide priamo na vrtuľu bez odporov.
Skús napojiť 12V priamo na vrtuľu a zistíš či je funkčná.A funguje,napoj 12v pred odpory a budeš vedieť ktorý je zlí.
Je tam trochu zlí prístup ale dá sa to.
E39 525tds

zet
Autor témy

Streda, 22. Apríla 2009, 19:15

Dik za radu, uz som nieco nasiel, je to ako si mi poradil. Zistil som, ze mi nejde motor na vrtuli, ten som vymenil, teraz som zistil, ze mi nejde jedna rychlost - zrejme je jeden odpor nefuncny. Takze cakam na nove odpory a snad to potom uz bude fungovat. A este raz...kto vie ako to ma spravne fungovat. Kedy sa ma klima vrtula roztocit? (povedzme na prvu rychlost). Hned ako zapnem klimu?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných