... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
RomanC
Autor témy
Auto: E39 530dA touring
Kraj: Košický

E39 rozbiehanie-trhnutie v kardani(diferencialy atd)

Štvrtok, 16. Apríla 2009, 12:48

Zdravim Vas
Vedeli by ste mi poradit kde mam hladat problem ?
Ide o to,ze pri rozbiehani z miesta ,ked stlacim plynovy pedal,citim volu niekde v strednej az zadnej casti , myslim, ze je to v mieste kardana alebo diferencialu.
Mozem to porovnat ako rozbiehanie vlaku, ked lokomotiva sa rozbehne ale posledne vagony este stoja,do kedy sa vsetky spoje nenapnu a trhnu poslednym vagonom,v tomto priklade je lokomotiva motor mojej e39 a posledny vagon je zadna naprava.

Tiez sa mi stava ,ked pri akceleracii napr z 80 km/h na 120 km/h pri asi do 3/4 stlacenom plynovom pedali citim ako keby presmykovanie niekde v mieste stredoveho tunela az po zadnu napravu (neviem to presne lokalizovat). to presmykovanie trva asi 1-2 sekundy ,ale auto pri tom plynule akceleruje. Pocut tam aj taky divny zvuk , ktory by som prirovnal ku nie velmi hlasnemu chrapcaniu.

Prevodovku som repasoval pred asi 18 mesiacmi, tak tu by som z toho chcel vynechat,lebo tento problem som mal aj pred repasom .

Miro528
Auto: E38 740i ´00
Kraj: Nitriansky

Re: E39 rozbiehanie-trhnutie v kardani(diferencialy atd)

Štvrtok, 16. Apríla 2009, 14:16

Moze to byt hardyspojka na kardane alebo silenty zadnej nápravy ,alebo mozno aj differak ,spojka neklze (nezabera cudne)?
Ex BMW 740i ´00
Ex BMW 528i Touring ´97
Ex BMW 525i 24V ´91

RomanC
Autor témy

Štvrtok, 16. Apríla 2009, 14:26

Je to automat , robil som repas prevodovky pred asi 50 000 km, menili tam myslim,ze vsetky lameli, ale problem sa opakoval dalej,tak tymto by som spojku vynechal. Ale silentbloky budu urcite potrebne do vymeny, idem ich menit na buduci tyzden v pondelok.Ale mozu mat silentbloky spolocne nieco s nahonom ? Kde sa nachadza presne ta hardyspojka, ta sa mi zda najviac podozriva, kedze je na kardani , je to spojka podla nazvu . Mne tam nieco preklzuje pri akceleracii co asi bude nieco spolocne so spojkou a este mam tam volu pri starte z miesta.

Miro528
Auto: E38 740i ´00
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 16. Apríla 2009, 14:47

Hardy spojka je na obrazku diel č.2.Silenty mozu samozrejme vsak ked sa ponhnes tak sila z kolies ti prejde do karoserie cez tie silenty ,a ked su vybuchane tak guma uz nema tlmiacu funkciu
Prílohy
1.png
1.png (46.56 KiB) 1943 zobrazení
Ex BMW 740i ´00
Ex BMW 528i Touring ´97
Ex BMW 525i 24V ´91

RomanC
Autor témy

Štvrtok, 16. Apríla 2009, 17:31

dufam,ze to budu len tie silent bloky . Citim rozne vibracie pri prejazde nerovnostami a hrkanie v zaveseni kolies ako s predu tak aj zo zadu. Pri kopnuti do kolesa do behuna sa koleso jemne hybe asi o pol az jeden centimeter na obidvoch napravach. Na tie nase derave cesty je potrebny tank a nie bmw :-) Neviete niekto ,kde by som mohol kupit silent bloky do E39 ? a ci je to spravny pocet - 6 do predu a 2 na zadnu napravu ?

lupo
Kraj: Žilinský

Piatok, 17. Apríla 2009, 08:34

vymen aj oba silenty na motore! mne sa pred ich smrtou tiez ozyvali semtam divne zvuky pri akceleracii z miesta - tak tlmeno nieco buchlo a zdalo sa mi, ze zozadu. chyba vsak bola v silentoch na motore.
955 CT-S

RomanC
Autor témy

Piatok, 17. Apríla 2009, 09:15

uz sa mi zacinaju rozsviecovat kontrolky od DSC , ABS a brzd na oranzovo pri prejazde cez nerovnosti ...ale ked zastavim , vypnem motor na chvilu a startnem znova, tak uz nesvietia. Potrebujem vymol aby sa znova rozvietili....

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Piatok, 17. Apríla 2009, 09:24

ja som menil tu gumennu spojku (č.2), bo bola totalne vybuchana... zistis to aj tak ked ides napriklad na dvojke a trochu pridas a pustis pedal a pridas a pustis pedal.. vtedy mi to buchlo alebo behni pod auto a pomykaj kardan ako keby si ho chcel zatocit, do jednej aj do druhej strany, nemalo by to mat volu, vlastne pomykaj aj tu spojku samotnu, hned zistis ci je hyhonena... ta spojka ma sest dier s kovovymi stredmi (take valceky)(:, guma je na nich vlastne navulkanizovana a ja som mal tie kovove "valceky" cez ktore prechadza srob (spajajuc prevodovku) oddelene od gumy... neviem ci som to nevysvetlil jak tatar (: a to mi dost buchalo... pozri si to

coWon

Piatok, 17. Apríla 2009, 09:27

RomanC napísal:
uz sa mi zacinaju rozsviecovat kontrolky od DSC , ABS a brzd na oranzovo pri prejazde cez nerovnosti ...ale ked zastavim , vypnem motor na chvilu a startnem znova, tak uz nesvietia. Potrebujem vymol aby sa znova rozvietili....

pockaj az kym ti to nezostane svietit na trvalo a potom ries, mne to iste robilo, pomali umieralo a az som prisiel na to ze mam v prdeli lave zadne cidlo, vymenil som a pohoda zatial (:

RomanC
Autor témy

Piatok, 17. Apríla 2009, 09:35

coWon napísal:
ja som menil tu gumennu spojku (č.2), bo bola totalne vybuchana... zistis to aj tak ked ides napriklad na dvojke a trochu pridas a pustis pedal a pridas a pustis pedal.. vtedy mi to buchlo alebo behni pod auto a pomykaj kardan ako keby si ho chcel zatocit, do jednej aj do druhej strany, nemalo by to mat volu, vlastne pomykaj aj tu spojku samotnu, hned zistis ci je hyhonena... ta spojka ma sest dier s kovovymi stredmi (take valceky)(:, guma je na nich vlastne navulkanizovana a ja som mal tie kovove "valceky" cez ktore prechadza srob (spajajuc prevodovku) oddelene od gumy... neviem ci som to nevysvetlil jak tatar (: a to mi dost buchalo... pozri si to

kolko ta stala vymena tej spojky ? Robil si to u dealera ?

coWon

Piatok, 17. Apríla 2009, 09:41

nie, sam som si ju nenil... samotna spojka stala 2500sk a bola to tusim od febi bilstein

RomanC
Autor témy

Piatok, 17. Apríla 2009, 09:52

coWon napísal:
nie, sam som si ju nenil... samotna spojka stala 2500sk a bola to tusim od febi bilstein

skusim sa na tu spojku mrknut v pondelok, kedy budem menit silent bloky na oboch napravach a na motore.
Mam este jednu otazku na Vas:
Pasuje predny naraznik M packet na miesto obycajneho ? Musim kupit novy ,kedze stary je uz roztrhnuty z jednej strany, tak radsej by som tam buchol ten M kovy.

coWon

Piatok, 17. Apríla 2009, 09:57

RomanC napísal:

skusim sa na tu spojku mrknut v pondelok, kedy budem menit silent bloky na oboch napravach a na motore.
Mam este jednu otazku na Vas:
Pasuje predny naraznik M packet na miesto obycajneho ? Musim kupit novy ,kedze stary je uz roztrhnuty z jednej strany, tak radsej by som tam buchol ten M kovy.

jasne ze pasuje, aj to som uz robil :lol:
pocuj, ked vypnes motor, nezatrase ti s nim?

RomanC
Autor témy

Piatok, 17. Apríla 2009, 10:08

coWon napísal:
jasne ze pasuje, aj to som uz robil :lol:
pocuj, ked vypnes motor, nezatrase ti s nim?

pri vypnuty mi niekedy zatrasie , niekedy nie, vies co to moze byt ?

coWon

Piatok, 17. Apríla 2009, 10:16

skus mat aj otvorene dvere pri vypinani ci budes pocut aj nejake "zaklepanie" mne to robi a prave preto sa pytam a aj som zvedavy ci ti to prestane po vymene silent blokov na motore... ...alebo je to normalna vec

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný