... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
BMino napísal:Co vsetko potrebujem zohnat, ak by som chcel prestavat motor 2,5td na tds? Len intercoler s hadicami, alebo je to aj softverove? Dakujem
suchy napísal:325TD ma slabsie turbo... zo softom nic nema spolocne pokial viem... treba intercooler + hadice + turbo z 325TDS...
PetiE34 napísal:nazdaar ! a keby sa dalo neake uplne ine turbo dopasovat???? co by to malo za ucinok???? netreba sa potom pohrat s vahou vzduchu a takedaco???
Olda H napísal:Nevím nad čím stále špekulujete. Předělání TD na TDS je nutné dodělat intercooler,hadice a vyměnit řídící jednotku motoru. Výměna turba a hrabání se do jiných věcí není potřeba.
Takové kecy o tlaku turba a větších lopatkách, a že není potřeba měnit řídící jednotku jsou scestné a "dodělal jsem intercooler, vyměnil turbo a mám TDSo" - taky pěknej nesmysl. Běž na brzdu a uvidíš jaké TDSo sis udělalTurba, vstřikovací čerpadla a jiné se měnilo v závislosti na vývoji tak jak ostatní modernizace.
Přece když zapojím intercooler, mám chladnější vzduch a k němu musím dodat ve správnou chvíli správné množství paliva, což zajistí řídící jednotka, tlaky na turbech jsou identické. Takže ještě jednou : dodělání intercooleru, hadic a výměna řídící jednotky. Žádné tlaky ani jiné pi...viny.
To se bavíme o předělání TD na TDS a ne o tuningových úpravách.
Bodka napísal:Tak k tomu mam otazku, treba RJ z TDS, alebo sa da preprogramovat?
Popripade ked tam zozeniem rovno cipnutu RJ z TDS... Inde rozdiely niesu? Nemyslim motoricky, ale skor podvozok. Totiz uz s mojim TD ked som robil hluposti, sa mi aktivne darilo "rozoberat" podvozok.