... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
RUDINKO1
Autor témy
Auto: BMW F10
Kraj: Prešovský

Prevodovka X5 výmena oleja

Štvrtok, 12. Marca 2009, 22:07

Pleas poradte mi, X5 2004, 170 000 km výmena oleja v prevodovke, mám to urobiť???? AKO?? Aký olej??? v BMW Tempus mi povedali ž enetreba ale mne sa vidí že je taká "ostrá" a radí tuho možno vsugerácia skrz kilometre. Pleas HELP čo kde a ako???
LV48464
Nadšený "fanda" BMW hlavne X5

Brano-HAVA
Kraj: Banskobystrický

Re: Prevodovka X5 výmena oleja

Štvrtok, 12. Marca 2009, 23:57

Zdar, v podstate maju v Tempuse pravdu a na vymenu oleja v prevodovke nieje stanoveny vymenny interval dokonca sa odporuca nemenit, zial prax je ina teda polopate-ked ten olej vypustis tak pochopis, je zhoreny ako slak-uplne cierny a smrdi zhoreninou. Vymena oleja ma zmysel len ak menis aj filter (vnutri prevodovky, staci dem. ol. vanu) potom napustit novy olej najlepsie orig (8322 0 142516) podla navodu (TIS) a podstatne je vymazat adaptacie prevodovky a znovu ju naadaptovat presnou skusobnou jazdou. Odporucam odbornika alebo servis co to pozna a ovlada. Takze odpoved: urcite predlzis zivotnost prevodovky a po tejto vymene pocitis vyraznu zmenu k lepsiemu nakolko mas prevodovku ZF 6HP a nie GM5.

RUDINKO1
Autor témy

Sobota, 14. Marca 2009, 10:22

viete mi poradiť, kde by mi toto dokázali urobiť???........................................... ĎAKUJEM.............................!!!!

RUDINKO1
Autor témy

Pondelok, 16. Marca 2009, 14:28

heloooo, pleas pomôžte mi s týmto problémom. Bol som v bavarii a tam len že stačí vypustiť a napustiť a toto sa mi teda nepáči.

lupo
Kraj: Žilinský

Utorok, 17. Marca 2009, 22:01

tak mozu si pri tom este tancovat a pospevovat... co by si okrem vypustenia a napustenia chcel?

ak su normalni a vedia ako sa to robi, tak vedia, ze treba vymenit olej 3x a medzitym par km pojazdit a az nakoniec vymenit filter, kedze urcita cast oleja vzdy ostane v hydrodynamickom menici (a zvysnych castiach prevodovky) a pri jednoduchom vypusteni cez vanu sa nedostane von.

spravia ti to vsade, kde nie su mechanici uplni kokoti a pouzivaju okrem ruk aj hlavu. mne menili olej v autoservise Macejik, Kysucke Nove Mesto (cca 10km od Ziliny). ak chces kontakt, napis mi pm.
955 CT-S

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 40 neregistrovaných