... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
LuCKy
Autor témy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

E39 - 528i - vybíjanie baterky...

Streda, 4. Marca 2009, 08:58

Tak, mám tu jeden problém s mojim báwom... :?
Predminulý týždeň sa mi stalo, že mi báwo horšie a horšie štartovalo až napokon nenaštartovalo, slabá batéria.
Batériu som nabil (v batérii je dosť kyseliny a pri nabíjaní vo všetkých článkoch "vrie", behom 24h bola nabitá) a všetko bolo OK, kým mi postupne znova horšie nechytalo až mi včera opäť nenaštartovalo.
Myslím, že v batérii problém nebude. Nemám doma funkčný multimeter, tak som dobíjanie alternátorom pozeral cez diagnostiku, kde mi zobrazovalo hodnoty od 13,9V (na voľnobeh) do 14,1V (pri vyšších otáčkach).
V čom môže byť problém? Alternátor, ukostrenie, zlý kontakt...?
Čo a kde mám pozrieť?

PS: doma som naštartoval cez štartovaciu batériu. Po prejdení cca 4km, som opäť báwo nenaštartoval. Po naštartovaní cez káble z iného báwa a prejdení rovnakej vzdialenosti domov som báwo normálne naštartoval. Možno oboznámenie s týmto stavom pomôže pri riešení problému.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

iste
Kraj: Bratislavský

Re: E39 - 528i - vybíjanie baterky...

Streda, 4. Marca 2009, 10:50

neviem ci ti to pomoze,ale na e38 som mal toto iste.bol to konektor co ide pod sanim..bol tam nalomeny kabel hned pri konektore pin Č.3.

Miro528
Auto: E38 740i ´00
Kraj: Nitriansky

Streda, 4. Marca 2009, 11:18

Skus zmerat napatie na vybitej baterii.Uz sa par krat stalo aj bratovi vecer vsetko OK rano nevie nastartovat ,baterka sa MOZE zdat dobra ale pritom nieje.Bratovi som nameral cca 10,xxV takto vyzera ze jeden clanok v baterke sa uplne vybil.Po nabiti vsetko ok a drzi aj par tyzdnov bez nastartovania .Skus este zmerat kludovy odber baterie pri zamknutom aute :wink: Mne sa na predchadzajucom aute takto isto prejavovalo neorigo radio malo vysoky odber aj ked nebolo zapnute(niekolkonasobny) baterka bola uz starsia tak nevedela drzat ani ten ober. :wink:

LuCKy napísal:
PS: doma som naštartoval cez štartovaciu batériu. Po prejdení cca 4km, som opäť báwo nenaštartoval. Po naštartovaní cez káble z iného báwa a prejdení rovnakej vzdialenosti domov som báwo normálne naštartoval. Možno oboznámenie s týmto stavom pomôže pri riešení problému.
LuCKy

Toto asi vyzera na baterku pred smrtou
Ex BMW 740i ´00
Ex BMW 528i Touring ´97
Ex BMW 525i 24V ´91

LuCKy
Autor témy

Streda, 4. Marca 2009, 12:08

Ak by bola bat pred smrťou (predsalen už nie je najnovšia), tak by som bol radšej ako hľadať nejaké zlé ukostrenie či vyberať alternátor...
Skúsim bat zmerať a tiež zmerať kľudový odber (musím niekoho poprosiť, ja momentálne nemám čím merať). Ale aj tak mi nejde do hlavy skutočnosť, že pri nabíjaní vrie všetkých šesť článkov... :?
Večer som ju dal nabiť, keď prídem domov, tak ju čeknem.
Inak hodnoty dobíjania sú OK? Nemalo by dobíjať na cca 14,4V?
Ďakujem. :wink:

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
-
Obrázok
-
Obrázok

Miro528

Streda, 4. Marca 2009, 13:32

LuCKy napísal:
Ak by bola bat pred smrťou (predsalen už nie je najnovšia), tak by som bol radšej ako hľadať nejaké zlé ukostrenie či vyberať alternátor...
Skúsim bat zmerať a tiež zmerať kľudový odber (musím niekoho poprosiť, ja momentálne nemám čím merať). Ale aj tak mi nejde do hlavy skutočnosť, že pri nabíjaní vrie všetkých šesť článkov... :?
Večer som ju dal nabiť, keď prídem domov, tak ju čeknem.
Inak hodnoty dobíjania sú OK? Nemalo by dobíjať na cca 14,4V?
Ďakujem. :wink:

LuCKy

Aj bratovi ta vru vsetky clanky , a predsa sa niekedy vybyje jeden clanok,moze to byt asi sposobene opadanim olova z clankov a potom pri pohybe to moze vyskratovat.Ci to bude presne 14,4V to neviem ale asi nejaka odchylka tam urcite bude ,keby ti to nenabijalo tak by si tam mal o dost menej ak 14,1V :?
Ex BMW 740i ´00
Ex BMW 528i Touring ´97
Ex BMW 525i 24V ´91

Juraj Tománek
Auto: BMW X3 3.5sd M
Kraj: Trenčiansky

Streda, 4. Marca 2009, 13:54

Pozri: Technicke okienko/3/Nabijanie baterie :bmwball:
BMW X3 3.0sd (xDrive35d) M aerodynamics package....
(BMW318i, BMW525tds, BMW 330xdA touring M-paket)

LuCKy
Autor témy

Streda, 4. Marca 2009, 16:55

Takže som to pozeral, jeden článok už nevrie... Takže dúfam, že problém bol len v batérii.
Zatiaľ Vám všetkým pekne ďakujem. Ak zistím, že problém je aj inde, tak napíšem. :wink:

PS: fakt zaujímavé čítanie nie len o tom ako udržovať batériu

LuCKy
-
Obrázok
-
Obrázok

bober

Streda, 4. Marca 2009, 22:41

Tento problem som už riešil na svojom aute viac krát. Závada vypadá hrozivo ale popritom je to len zaoxidovaný kontakt na batérii. Baterku v takom prípade v pohode dobiješ ale pri štartovaní dochádza k veľkému odberu prúdu ktorý nestíha prechádzať cez oxid na kontakte. Neviem či som to dobre vysvetlil, ale tak polopate. Obrúsenie kontaktov a následné premazanie vazelínov u mňa zaťiaľ vždy zabralo. Samozrejme ak nieje baterka v háji.

LuCKy
Autor témy

Štvrtok, 5. Marca 2009, 07:24

bober napísal:
Tento problem som už riešil na svojom aute viac krát. Závada vypadá hrozivo ale popritom je to len zaoxidovaný kontakt na batérii. Baterku v takom prípade v pohode dobiješ ale pri štartovaní dochádza k veľkému odberu prúdu ktorý nestíha prechádzať cez oxid na kontakte. Neviem či som to dobre vysvetlil, ale tak polopate. Obrúsenie kontaktov a následné premazanie vazelínov u mňa zaťiaľ vždy zabralo. Samozrejme ak nieje baterka v háji.

JJ, baterka je v péčku. Ako som písal, jeden článok prestal javiť "známky života". :lol:
Naviac, keď už podľa nabíjačky mala byť bat takmer dobitá, tak zrazu bola dobitá na 1/4 kapacity, takže je to jej totálny koniec. Prečistiť kontakty je tiež dobrá vec, to som tiež robil, no keď je bat v háji tak... :D

LuCKy
-
Obrázok
-
Obrázok

Miro528

Štvrtok, 5. Marca 2009, 08:15

LuCKy napísal:

JJ, baterka je v péčku. Ako som písal, jeden článok prestal javiť "známky života". :lol:
Naviac, keď už podľa nabíjačky mala byť bat takmer dobitá, tak zrazu bola dobitá na 1/4 kapacity, takže je to jej totálny koniec. Prečistiť kontakty je tiež dobrá vec, to som tiež robil, no keď je bat v háji tak... :D

LuCKy

No vidis baterka je svina!!! :wink:
Ex BMW 740i ´00
Ex BMW 528i Touring ´97
Ex BMW 525i 24V ´91

LuCKy
Autor témy

Štvrtok, 5. Marca 2009, 09:13

Miro528 napísal:
No vidis baterka je svina!!! :wink:

JJ, pekne povedané. :lol:

Podľa manuálu ide do benzínových 6 valcov 70Ah akumulátor.
Akú by ste odporučili značku, resp. typ batérie? Stačí nejaká vápniková, legovaná striebrom s technológiou odstraňovania korózie plusových mriežok a zvyšovaním pevnosti elektród (čo zabraňuje vypadávaniu činnej hmoty)...?

Napr. niečo takéto:
ENERGIZER Plus 12V 70Ah
ENERGIZER Plus 12V 74Ah

LuCKy
-
Obrázok
-
Obrázok

Miro528

Štvrtok, 5. Marca 2009, 10:55

Energizer autobaterka :shock:

Radsej daj overene ako Varta ,Exide,Banner,Bosh :wink:

http://www.varta-automotive.cz/index.php?id=70&L=3
http://www.exide.sk/sk/index.php?vmenu=hlavnastranka#
http://www.auto.over.cz/

Najlepsie by mali byt tie AGM-ka ale su aj dost drahe alebo potom nejake gelove Optimy
http://www.autobateriezilina.sk/sk/prod ... terie.aspx

Radsej drahsiu a kvalitnejsiu ako nejaku lacnu a za rok bude v prdeli,je pravda ze da sa vyreklamovat ale ked ta necha niekde nebudes dvakrat nadseny :wink:
Ex BMW 740i ´00
Ex BMW 528i Touring ´97
Ex BMW 525i 24V ´91

LuCKy
Autor témy

Štvrtok, 5. Marca 2009, 12:12

Cenovo sa Energizer dá prirovnávať s VARTA či Akuma (všetky tri používajú striebornú mriežku).
Pozeral som nejaké testy batérii. Z testov dobre vyšli práve Akuma a VARTA.
Ak sa niečo nezmení, tak by som išiel do VARTA Silver Dynamic.

LuCKy
-
Obrázok
-
Obrázok

jony
Auto: E70
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 5. Marca 2009, 21:18

ak mozem poradit,ja som zastancom EXIDE mal som ju v kazdom aute a aj teraz som ju dal,hned ako som kupil auto.. a na 6V 2,8 benzin staci 70 mah ale kludne daj silnejsiu,je to istota.. ja osobne som dal 96mah a ide to ako Ďábel..
BB-ZV KLUB

jony
Auto: E70
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 5. Marca 2009, 21:19

opravujem bez tych mili.... aperhodin..
BB-ZV KLUB

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných