... všetko o BMW ...
K2 napísal:a neni to take hroznee...ja mam priemer v meste na megane 1.6l 8-10 litrov...a to jazdim normalne...tak urcite necakaj ze budes mat podobnu...pritom aute nebudes pozerat na spotrebu...asi v septembri som sa zaujimal o vela e39 540i a vacsina majiteelov mi vravela ze priemer je okolo 12-13 litrov...bolo mi to cudne ale je to tak podla mna...
Spionator napísal:Ja na mojej 528i jazdím mesto, tj. studené štarty, krátke trasy 6km denne cez tyzden a palubak ukazuje cca. 11.8l -12.4l ale skutocna je podla merania je 16l-17l....a pritom ked som bol v tatrach, cesta tam po dialnici max 130km/h (deti v aute...) , cesta spat bola napoli dialnica a napoli mimo dialnice ( tatry, namestovo, trencin, nitra, ba) , mal som plny kufor, 4 v aute a zapnuta klima, tak priemerna bola 8.9l!!!
takze moj nazor je ze 2.8i, 3.0i v meste nemoze mat realne 10 - 12l
LuCKy napísal:Všetko ako inak záleží od toho ako a kedy jazdíš.
Ja na mojej 528i jazdím mesto, tj. studené štarty, krátke trasy na 12L. 530i má síce vyšší objem od môjho ale je to aj novší motor, spotrebu pri mojom používaní by som odhadoval na tých 12,5L max 13L.
PS: kým som si zvykol na moje, tak som v lete mesto behal aj na 14L...
LuCKy
kubo napísal:
Uplne vystizne!pokial sa nenaucis jazdit cakaj po meste aj 16l kombi okolo 12.potom to samozrejme klesne![]()
zaujimavost jespritmonitor.de su tam na 530iA celkom slusne cisla
Nemci maju trosku ine jazdene a hlavne vela dialnic a obchvatov aj po mestach, takze nemozno porovnavat hrusky s jablkami. Ja viem v noci tiez prejst po bratislave so spotrebou 8l ale rano v spicke tu istu trasu spravim za 14l. Takze slovo "jazda po meste" je velmi siroky pojem. Raz som v bratislave mal spotrebu vyse 15L na 530d manual a to preto, ze som viac stal ako isiel... Ked niekto jazdi do roboty a spat 6km v takych podmienkach a nevybehne s autom nikdy mimo mesta, tak spotreba 15-16L je uplne normal (528/530i). Treba si na jedno tankovanie odmerat aj priemernu rychlost a ta vypoveda o tom, v akych podmienkach sa s autom jazdi.
Spionator napísal:takze moj nazor je ze 2.8i, 3.0i v meste nemoze mat realne 10 - 12l
Helldiver napísal:.