... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

kozel019
Autor témy

e39 - 525tds - '98 - trasenie pri brzdeni

Štvrtok, 29. Januára 2009, 21:30

zdravym vsetkych nadsencov BMW chcel by som vas poprosit o radu... mam taky problem ze ked idem tak okolo 120-160 a brzdim je to jedno ci jemne alebo tvrdsie tak my rostrasie zadok auta ... mozu to robit kotuce :?: alebo co by mohla byt toho pricina ide o auto e39 525tds 1998
bmw e39 2,5tds

bawo
Auto: E30iS E24 635csi
Kraj: Bratislavský

Re: trasenie pri brzdeni

Štvrtok, 29. Januára 2009, 22:05

najskor to budu krive kotuce, ale kludne by to mohla byt aj niaka vola na naprave.ulozenia, silent a pod. lepsie skontrolovat na zdvihaku

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: trasenie pri brzdeni

Piatok, 30. Januára 2009, 00:33

najprv daj prevazit vsetky kola, potom sa kukni na kotuce a nakoniec hladaj chybu v podvozku - silentbloky apd... teda to, co napisal bawo

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Re: e39 - 525tds - '98 - trasenie pri brzdeni

Piatok, 30. Januára 2009, 09:37

A ešte jedna dôležitá vec:
pri vytváraní témy máme nejaké pravidlá, podľa ktorých sa téma pomenúva! :wink:

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

bawo

Sobota, 31. Januára 2009, 20:59

kozel pisal ze trase zadok a vyslovene pri brzdeni, takze prevazenie asi tazko pomoze.
navyse nevyvazenost zadnych kolies u osobneho auta neucitis, nakolko nevyvazenie kolies ma vplyv len na predok kde sa tieto sily prenasaju na riadenie.to ti ale v pneuservise nepovedia, aby si nekratili zisky tym ze by si ludia davali prevazovat len predky.
a ak by to aj bolo nevyvazenim tak by to nerobilo len pri brzdeni, ale stale alebo len v istom rozmedzi rychlosti.

kozel019
Autor témy

Nedeľa, 1. Februára 2009, 13:29

dakujem vsetkym za rady ale budu to najskor tie kotuce lebo ked som dal dole kolesa tak boly fest zodrane. tak teras ma uz caka len vymena kotucov
bmw e39 2,5tds

airbone

Pondelok, 2. Februára 2009, 04:16

no hodim svoju skusenost...
tiez mi to triaslo pri brzdeni..... tak som dal prevazit kola..... a furt triaslo> kupil som nove kotuce a platnicky > chvilku netriaslo a zas triaslo (predvcerom) > tak som vcera zas bol prevazit kola, jedno bolo 20/50g, vyvazilo sa, dalo sa spat > po tom vsetkom to zas a furt pri brdeni trasie, ale len medzi rychlostou 70-50km. Zaujimave... Vyzera to ze to mozu byt nejake capy/ramena. Musim ist za niekym co mi to kukne a da dokopy, lebo uz ma to riadne serre...

bawo

Pondelok, 2. Februára 2009, 17:35

no airbone skus kuknut teda tu napravu ramena a tie veci s tym spolocne.
ja mam na druhom aute tiez ten problem ze zadok mrtne roztrase cca pri 80ke a potom vysie alebo nizsie to prestane, ale zistil som ze mam ulozenia napravnice total v prdely.rukou s nou mozem hybat hore dole, taka vola. ale budem na tom repasovat komplet spodok takze to este chvilu postoji v garazi

dany

Utorok, 3. Februára 2009, 10:22

Ja by som ešte doporučil skontrolovať pneu, alebo ak je to možné skúsiť nahodiť iné, ktoré sú zaručene dobré a skúsiť sa previezť či to neprestane.Lebo tiež som mal rovnaký problém na E39 okolo 100km/h keď som brzdil, tak sa mi roztriasol volant.Prvé čo ma napadlo kotúče alebo nevyvážené kolesá.Po vyvážení sa to o niečo zlepšilo, ale stále triaslo volantom.Po výmene pneu za letné skoro nové sa auto úplne skľudnilo.Dokonca prestal aj hluk, o ktorom som si myslel, že to je ložisko.Odvtedy si veľmi dávam pozor aké gumy kupujem, teda najradšej nové.Aspoň mám potom istotu, že keď sa objaví nejaký problém, ktorý sme tu spomínali, že to nerobia gumy.Nedávno mi jeden známy tiež spomínal, že má nejaký podobný problém na aute, ktoré je nové a keď sme sa o tom rozprávali vysvitlo, že kúpil zimné gumy za veľmi dobrú cenu skoro nové.A to bol ten problém.Takže pozor na gumy, lebo tie sú často dôvodom zbytočne vymenených drahých dielov ako sú kotúče,brzdy,čapy,ramená a pod.

airbone

Utorok, 3. Februára 2009, 11:52

No kua, gumy som kupoval tusim zaciatkom novembra a fungel nove priamo zo shopu - su to AVON. Co este skusim spravit je prehodit zadne dopredu a naopak ze co to spravi. Ramena a capy som kukal, vyzera byt vsetko ok, teda aspon som nezistil nikde volu.... Na pravej strane vpredu mi uz trochu zacina hucat lozisko, ale myslim ze lozisko to asi nemoze robit.... ked na nieco pridem, ozvem sa

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní