... všetko o BMW ...
Dusanik napísal:Cawes ludkovia. Vie mi niekto povedat kde sa nachadza nezavisle kurenie na 530? Auto som kupoval s tym ze tam neni ale diagnostika ukazuje ze tam urcite bolo a mozno aj je len nezapojene. A este otazka. da sa take nieco zohnat aj starsie a za kolko? vdaka za info.
airbone napísal:A to ako ti to diagnostika ukazala ze tam bolo? Moze sa totiz jednat len o predohrev motora (maju to vsetky dieselove e39 po facelifte), nemusis mat nutne nezavisle kurenie.
Ten predohrev je vlastne tiez budik a da sa nakodovat aby sa dal vyuzivat ako nezavisle kurenie.
Dusanik napísal:hej alebo ten chalan to tak prezentoval co to pozeral. ja asi nemam predohrev mam 99 februar iked uz cira optika ci tie oci ci ako sa to vola v predu ale to tam uz mohol dat ktokolvek. a sa mi tam dnes ani nepodarilo dostat chcel som aby to pozrel ale nemal cas ze to tam treba dost odkritovat. takze stale neviem na com som. diagnostika to tam vyhodnotila ako skrat na kotru co znamena ze by to tam malo byt inac by to asi nenasla.
Dusanik napísal:hej alebo ten chalan to tak prezentoval co to pozeral. ja asi nemam predohrev mam 99 februar iked uz cira optika ci tie oci ci ako sa to vola v predu ale to tam uz mohol dat ktokolvek. a sa mi tam dnes ani nepodarilo dostat chcel som aby to pozrel ale nemal cas ze to tam treba dost odkritovat. takze stale neviem na com som. diagnostika to tam vyhodnotila ako skrat na kotru co znamena ze by to tam malo byt inac by to asi nenasla.
airbone napísal:Hm to je cudne, pokial viem tak samotne webasto nema pamat zavad, ale kedze je ovladane cez IHKA tak ta zavada mohla byt tam. Zrejme ho tam mas, ale nebeha. Treba sa mu mrknut na zubok.
LuCKy napísal:Skús sa pozrieť za ten podblatník ako som už písal. Nemusíš ho zhadzovať celý, len ho poodkry a pozri, či tam niečo je.
LuCKy
Suzuki_26 napísal:Mne tiež webasto nefunguje tak ako by malo :-/ Ked ho zapnem začne mi fúkať a po 5 minútach sa mi to vypne a motor nie je vôbec zohriaty ani len na minimum a neviem čím to je! Bateria v zadu je nabitá full a aj to normálne hučí,len to nehreje. Malo by to aj fúkať do vnútra teplý vzduch? Ja mám e34 r.v. 95/1
Dusanik napísal:no co mam info tak to len pomaha motoru zohriat sa a pri 50°c sa vypina. ale da sa k tomu dokupit ovladac alebo dialkove a potom to fuka aj teply vzduch dnu ale trva to dost dlho kym sa to zohreje. a ovladace na to stoja okolo 10 000- 15 000sk
airbone napísal:Ovladac stoji okolo 150-200eur, podla typu webasta. Vypinat by sa mal pri viac stupnov ak je 50 (neviem vsak presne kolko). Dovnutra ma fukat samozrejme teply vzduch, a to takmer ihned. A urcite to nesuvisi s tym, ci k tomu mas ovladac, alebo to spustas napriamo. (ako ta vobec mohla napadnut taka blbost, ze to fuka teply vzduch len ked je ovladac....) Ak zhasina po par minutach, je to ochrana, je mozne ze prekrocilo povolenu teplotu, alebo je iny problem, trebarz odidena pomocna elektricka pumpa, alebo nieco s dodavkou paliva apd.
LuCKy napísal:Nedávno sme to tu rozoberali (v pondelok).
Webasto je v E39 umiestnené za predným ľavým podblatníkom (pred nohami vodiča) v ľavom podbehu...
tak som to pozrel a na moj veru je tam. uz len zistit preco nejde a odstranit zavadu. dikes za radu
LuCKy