Streda, 14. Mája 2025, 18:03
Ahojte klubáci,
Mal by som jednu neviem či riešiteľnú otázku, prípadne či má niekto skúsenosť s autom, ktorú opíšem. Prešiel som si fórum aj iné zdroje s zatiaľ som nič nenašiel.
Mám F31 xDrive 135kw automat. Nedeje sa mi problém pri každej jazde. Keď ale prejdem dlhšiu trasu a už sú všetky súčasti auta zohriate, tak od podvozku občas ide nejaky zvlaštny zvuk (neviem popísať, niečo ako vrzganie, ako keby sa niečo ťažko točilo) ) pri zrýchlovaní, keď ide auto do záberu. Keď zastavím a mám napriklád možnosť cúvať do kopca (po zaradení spiatočky), tak ten zvuk sa pri cúbaní ešte zvýrazní. Zvuk ide zo stredu auta, aspoň v kabíne to tak znie. Pred mesiacom som spravil cez 100km a dospelo to až do štádia, že od podvozku šiel buchot (a triaslo volant), nevedel som ísť rýchlejšie ako 70 km za hodinu. Keď auto postojí, napríklad cez noc, tak problém sa neprejavuje. Olej v prevodovke menený cca 20.000km späť. Rozvodovka je repasovaná cca 5000km. Olej v diferenciáloch menený cca 10.000km. Podľa mechanika vraj diferenciál aj predný aj zadný ok, kardan, hardyspojky ok. Chel by som sa opýtať, či s tým niekto nemá skúsenosť. V mojom okolí nie je žiaden bmw macher, prípadne ak by sa niekto ozval budem rád. Ďakujem za každý názor. Andrej.