... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Napster050
Autor témy
Auto: G30, E92, 1000MB
Kraj: Žilinský

G30 Carplay - zvuky notifikacii

Piatok, 25. Apríla 2025, 08:10

Ahojte,
prosím vás, tí ktorí máte G30 s Carplay - idú vám zvuky notifikácií ?
Akože všetko v Carplay funguje, ale nedostanem žiadny zvuk ked príde napr správa, alebo žiadne zvuky z Waze pokial nemám vybratý ciel a aktívne nenaviguje.
Skúšal som aj v nastaveniach povoliť všetky zvuky (bolo to zapnuté), ale stále nič...

Telefónom to nebude... v Toyote mi to funguje bez problemov...

Observer
Auto: naftove
Kraj: Zahraničie

Re: G30 Carplay - zvuky notifikacii

Piatok, 25. Apríla 2025, 11:16

Ahoj,
moja skusenost je, ze CarPlay v G30 toho moc "nenahovori" :mrgreen:
Waze mi pocas jazdy hlasi radary a obmedzenia, aj ked nepouzivam navi cez Waze (idem proti prudu a stale pouzivam nativnu navi v BMW kvoli lepsej integracii do sytemu - najma navi pokyny v HUD a na display "budikov"). K Waze cez CarPlay este chcem uviest, ze ho musim kontrolovat, ci eviduje moju skutocnu polohu, pretoze pomerne casto sa "zabudne" na mieste, kde som nastupil do auta... ale ked uz raz sleduje moj pohyb, hlasenia dava pomerne spolahlivo.
Pokial ide o hlasenia sprav, v aute mi pride zvukova notifikacia o prichadzajucej sprave (WhatsApp, SMS), ale sprava sa neda citat cez rozhranie auta, rep. mi po anglicky zahlasi, ze mi prisla sprava v slovenskom jazyku a to je vsetko... :roll: Prichadzajuce e-maily to nehlasi vobec.
Zaujimave je, ze vytacanie hlasom / zadavanie ciela navigacie a pod. funguje ovela spolahlivejsie cez CarPlay, nez cez nativne ovladanie hlasom BMW...
Zda sa mi, ze od doby, co som zacal pouzivat iWatch sa hlasenie sprav zhorsilo a zvlastne je, ze ked sa pripojim na CarPlay, nedokazem si prichadzajucu spravu zobrazit / precitat na hodinkach :-s
Kedysi velmi davno (cca 7-8 rokov dozadu, vtedy este BMW o existencii CarPlay ani netusilo...) som kratkodobo pouzival Volvo XC90 a tam CarPlay fungoval podstatne lepsie, nez teraz na G30 LCI...

Užívateľov profilový obrázok
xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Piatok, 25. Apríla 2025, 13:26

androidauto bez problemov
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

Napster050
Autor témy

Pondelok, 28. Apríla 2025, 07:40

no mne ten waze tiež občas zamrzne, resp zabudne sa tam kde som nastupil do auta... ale to je fičurka wazu asi, lebo to sa mi stava aj v Toyote...
Na správy nemam žiadny zvuk, ani na upozornenia z wazu pokial nie je aktívna navi...
skusim sa opytať v BMW či nevedia ako na to, prípadne či na to nie je nejaky update... čo som sa dočítal zatial na internete, tak mnohí s tym maju problem a riešenie asi žiadne...

mam predface G30, takže BMW o Carplay pred 7-8 rokmi tušilo... :D

Observer

Pondelok, 28. Apríla 2025, 09:10

noo.... mozno sa mylim (nesledujem to az tak podrobne), ale mari sami, ze na pre-LCI G30 sa dalo Carplay rozbehat az po nejakom zasahu (dokodovani) a "by default" to nefungovalo, pokial sa dobre pamatam, jeden clen to riesil na svojej pre-LCI G30 540i.... rozhodne sa vsak v G30 podpora Cartplay dost zlepsila s nastupom LCI
kazdopadne, asi sa zhodneme, ze BMW nema Carplay vyriesenie prave idealne... :? ine automobilky (aj dost "nepremiove") mali podoru Carplay este v casoch F-kovych modelov

P.S.
IMHO, s Tvojim problemom by som radsej kontaktoval sikovnych chalanov, ktori sa zaoberaju kodovanim, nez origo BMW servis - ti neurobia nic, na co nemaju z Mnichova povolenie / manual :roll:

tomife
Auto: g30 540i
Kraj: Košický

Pondelok, 28. Apríla 2025, 11:16

nazdar, mam pre-LCI 2017 g30 540i a normalne sme rozbehali carplay fullscreen len trebalo aktualizovat cely idrive na verziu Y a potom okodovanim odblokovat carplay a normalne mi ide hudba vsetko pekne aj zvuky z WAZE ja tam mam nastavene len vystrahy atd aby to hlasilo a funguje to tak ako má :)

Observer

Pondelok, 28. Apríla 2025, 14:08

Tomife, aj ako Ti hlasi prichadzajuce spravy z WhatsApp, SMS, e-maily? Len pipnutie a oznam na obrazovke "Dostali ste spravu..." alebo sa da obsah spravy aj precitat cez iDrive?

tomife
Auto: g30 540i
Kraj: Košický

Pondelok, 28. Apríla 2025, 15:00

Observer napísal:
Tomife, aj ako Ti hlasi prichadzajuce spravy z WhatsApp, SMS, e-maily? Len pipnutie a oznam na obrazovke "Dostali ste spravu..." alebo sa da obsah spravy aj precitat cez iDrive?

jedine co mi hlasi su riadne SMS, samozrejme ked niekto volá ale taky whatsapp som si nikdy nevsimol nevyuzivam az tak, emaily urcite nie a ani neviem kto toto takto pouziva nakolko zakladom v tom carplayi je to ze vam to nedovoli zobrat obsah smsiek a podobne kvoli bezpecnosti. ono sa to ale snazi akoby precitat tu správu ale samozrejme slovensky text to cita anglicky takze blbost... :D

ale integracia inych oznameni viber, WA ci messenger od FB urcite nefunguju

Observer

Pondelok, 28. Apríla 2025, 17:39

no, tak presne tak to funguje aj u mna... :? it's not a bug, it's a feature... :mrgreen:
trochu mi vadi, ze na smart watch mi samozrejme mimo auta chodia vsetky hlasenia o prijatych spravach, ale hned ako sadnem do auta vsetky hlasenia na hodinkach mi prestanu chodit... zda sa mi, ze to s tou bezpecnostou uz prehanaju :roll:

Napster050
Autor témy

Pondelok, 28. Apríla 2025, 22:06

pokial viem tak mam carplay od vyroby... od nejakeho roku to bola tušim priplatkova "vybava"
...ale mne nehlasi ani klasicke SMS... skusim ešte pozrieť aku mam teda verziu idrive
(teda zobrazí sa že prišla správa a meno od koho, ale žiadny zvuk to nevydá)

Napster050
Autor témy

Včera, 13:30

pozrel som tu verziu, mam tam NBTEvo_Y, čo by mala byť asi posledna verzia... takže fungovať by to malo, ale nejde to :/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných