Nedeľa, 30. Marca 2025, 15:29
Čaute, mám problém s dobíjaním a divným správaním auta. Kúpil som auto a malo tam 55ah batériu nenakodovanu, neviem prečo by to tam niekto dával ale bola tam.
Tak som baterku vymenil za 95ah agm. Vymenil som aj alternátor, pretože diagnostika písala chybu alternátora a aj iné chyby. Auto dobijalo za jazdy na 12,5-13.0 cca. Po výmene alternátora, chybu už nepíše, no auto pri vypnutom motore ma cca 12,0-12,5. Pri naštartovanom aute dobíja alternátor na 13,0-13,5V s tým že niekedy klesne alebo skoci až pod 12,5V. S tým prichádza aj ďalší problém a to je to, že auto vypisuje chybu vodnej pumpy 2E84 a 2E85 Water pump - missing. Auto sa začne prehrievať teplota vody skončí na 120 stupňov celzia a spustí sa ventilátor na pecky, ale jedna vec čo sa mi nezdá je to, že keď auto hodí ze motor je prehriaty, zároveň hodí chyby svetiel a iných blbosti ako keby to bolo v elektronike cele. Baterku som nakodoval, ale neviem či správne. Riešil som to cez mobilnú diagnostiku, iba som zaregistroval novú, no bohužiaľ posledna nakodovna baterka v tom aute bola 90AH a ja tam mám teraz 95AH, což bohužiaľ v mojej diagnostike nejde zmeniť kapacitu baterky takže auto eviduje furt 90aH batériu. Môže to robiť problémy ? Za každé rady ďakujem.