Zdravim,
Je mozne ze kvoli nefunkcnej auxiliary water pump neviem odvzdusnit chladiaci system ?
Mam e46 320d 110kw, info k nej bolo ze raz za cas treba odvzdusnit chladiaci system, ako a ako casto som sa nedozvedel ale majitel vraj uz takto jazdi 2 roky.Ja som to pravidelne neodvzdusnoval len som si vsimol ze po cca 150km auto prestalo kurit co znamenalo ze treba doliat vodu. Prvy problem bol poskodena priruba pod sanim cez ktoru to tieklo von, boli pod nou pekne ruzove ciary od chladiacej.
Priruba sa vymenila no stale ostal jeden problem a to ze aj ked auto stoji mesiac na mieste a chcem otvorit vicko na nadobe s chladiacou zmesou tak je citit ze je tam tlak a zacne cez nu tlacit vodu von. Vicko na nadobe s chladiacou zmesou som uz vymenil tiez a skusal som odvzdusnit chladiaci system podla navodu, auto na rovine, kurenie pustene na najvyssiu teplotu, ventilator na najnizsiu rychlost no nepomohlo to. Skusal som aj
tester na CO2 v chladiacom okruhu no po 10-15 minutach reakcna kvapalina farbu nezmenila akurat mam pocit ze trochu zbledla no pri pritomnosti CO2 by mala zmenit farbu z modrej na zelenu.
Emulziu pod vickom nemam ani v chladiacej kvapaline. Auto trochu dlhsie toci ale podla diag su zhavice a modul zhavenia KO.
Mate nejake navrhy na dalsi postup ?
Dakujem