... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Martin33
Autor témy
Auto: BMW e90
Kraj: Banskobystrický

Modul SMC

Štvrtok, 15. Augusta 2024, 13:27

Ahojte mám problém na ľavom svetle vytopilo modul natáčania vymenil sa za nový svetlo padlo dole a doľava vyhodilo chybu natáčania. Modul sme nakodovali svetlo sa vrátilo pekne do stredu lenže po naštartovaní auta znovu zašlo dole a doľava pri zapnutí diaľkových svetiel sa svetlo vráti naspäť pekne do stredu auto nehlási žiadnu chybu.

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: Modul SMC

Štvrtok, 15. Augusta 2024, 17:08

Číslo modulu je správne? Modul je origo novy ?

Martin33
Autor témy

Štvrtok, 15. Augusta 2024, 17:18

Číslo modulu je správne podľa neho ho vraj hľadali ale či je to originál bmw to neviem môže to mať nejaký vplyv keď je to daka lacná náhrada ? Lebo on v podstate pracuje len to že keď sú zapnuté len stretavačky je spadnutý dole keď točím volantom tak aj svetlo sa točí doprava,doľava už nejde lebo jeho poloha základná je ako keby úplne vľavo keď prepnem vypínač z automatického svietenia do manuálu tak sa znovu narovna nemá sa ešte ku kódovaniu nastaviť nejaká základná poloha ?

Užívateľov profilový obrázok
RACERMAN

Streda, 2. Októbra 2024, 07:01

Odporucam ti preverit ci je modul original...na nete je plno modulov na eshopoch z aliexpresu co kupis po 20-30 EUR, niektore nejdu ani vobec nakodovat, uz som si s tym uzil co ludia podonasali ...takze prever ako prve modul....ak ste ho spravne nakodovali tak musi chodit, prever cez diag polohu - manualne kazdu polohu svetla ci chodi
E60 530d SILVER METALLIC, custom audio, video mod with wifi screen casting
Ex: E90 325i, E46 320d, CLK320, A6 2.8i, A4 2.6i, Passat 1.9Tdi 96kw, a vela iných
YAMAHA YZF R6, ATV QUAD
Servis, diagnostika, kódovanie,...ISTA, DIS, INPA, NCS, TOOL32, WinKFP...
Čistenie klimatizácie interiéru ozónom

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 2. Októbra 2024, 07:32

Pripadne skus prehodit lavy a pravy a nakoduj co to urobi….
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Martin33
Autor témy

Streda, 2. Októbra 2024, 08:32

Zistil som že to funguje vraj v nejakom “city mode” keď je vypínač na svetla v manuálnom ovládaní svetlo svieti tak ako ma projektor je pekne v strede , keď sú svetla v automatike je projektor dole a v ľavo do rýchlosť 40-50 km/h potom sa vráti pekne do stredu v noci to pekne vidno ako to pracuje čítal som o tom na nejakom zahraničnom fóre len som tomu nechcel nejako veriť, plánujem ešte pozrieť cez ncs či sa to nedá vypnúť ale ďakujem za rady

kiski
Auto: E61 530d, E87 118d
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 24. Októbra 2024, 08:56

Nikdy som nepočul o žiadnom city móde, ale samozrejme netvrdím, že nemôže existovať. To natáčanie adaptívnych svetlometov je celá veda a riadi sa to rýchlosťou, uhlom natočenia volantu, zaťažením vozidla a možno ešte nejakým iným vstupným parametrom (napr. sklon pri jazde do kopca, atď). Licht modul má vlastne vytvorenú kvázi mapu, podľa ktorej dané projektory natáča. Po prepnutí do "manuálneho" režimu, ako píšeš, sa ti svetlá nastavia do stredu preto, že v tejto polohe v podstate strácaš "adaptivitu", urobíš si z nich klasické pevné nenatáčacie bixenóny. Takže sa zrovnajú do neutrálnej polohy. Po prepnutí späť do A sa znova chovajú podľa toho, ako si ich nastavuje Licht modul na základe vstupov zo snímačov.

Určite by nemal zísť ľavý svetlomet až tak dole, ako popisuješ, aj keď je pravda, že mierne dole ľavé svetlo svieti, a potom sa postupne "zrovnáva" (ani to nie je celkom presná definícia - stále sa vlastne chová ako má, akurát to vyzerá, že svieti rovno). Dosť dole a doľava by ti mal zliezť po zaradení spiatočky.

U britských áut je to presne naopak, keďže jazdia po ľavej strane.
Retrofity svetiel, interiérov a zástavby CIC pre E60/61

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní