Ahojte,
Neni tomu tak davno co som kupoval svoje aktualne E61 s vyssie uvadzanou motorizaciou.
Momentalne s nim riesim viac-menej posledny problem ktory ma hadam najviac trapi, a to spotreba oleja a dpf - klasika.
1. Po kupe sa vymenil olej so vsetkymi filtrami, po asi 3000km som si vsimol ze mi zmizli na elektronickej odmerke 2 zelene obdlzniky, cize ak sa nemylim, asi by to malo zodpovedat 7deci oleja podla manualu pre tento model, no odmerka potvrdila to iste, bola tesne nad minimom. Schvalne, sa daval uz olej 5w-40 kvoli vysokemu najazdu 4xx xxx km. Momentalne mam odsledovane, ze po asi 1500km z toho poviem ze 80% dialnice (max 150km/h) som musel doliat priblizne opat 7deci oleja. Docital som sa tu, ze vymena separatora oleja problem moze odstranit, dal sa dole kryt, a bol tam este separator z roku tusim 2012, ze super, vymenim mam pokoj, lebo mohol prepustat, po vymene ziadna zmena - nadalej zerie olej. Auto nenechava modry dym ani ciernu clonu za sebou, nepiska turbo, vykon nestraca, ziadne flaky ani na zemi nezanechava aj motor je suchy. Mam nejaky ten olej v intercooleri.... Byvaly majitel tvrdi ze o probleme vedel no poradili mu ze to nema velmi riesit, ze ked mu auto oznamilo ze malo malo oleja, tak jednoducho zastavil dolial a isiel dalej... cize otazka za 1 000 000, je tu vysoka pravdepodobnost ze turbo je na odchode? Oplati sa ho zrepasovat, alebo to bude zrat olej nadalej?
2. DPF - auto mi malo od zaciatku vysoku spotrebu paliva, co sa mi nezdalo, v skrytom menu sa zistilo ze som mal teplotu cca 75 cize sa razom vymenili oba termostaty, zrazu teplota medzi 85 - 89 [color=#202122]°C problem spotreby zda sa odstraneny, z povodnych 8,5 na terajsich priblzne 7,2-7,4litrov. Dala sa nutena regeneracia, a vyzera ze auto opat regeneruje, no viem spravit nieco so spinavymi koncovkami, vypali mi to odtial nieco ten cierny bordel?

[/color]
Dakujem za vsetky postrehy a rady.