... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
barabas napísal:napisal som to povodne v englisch dakto to prelozte pls:)
v podstate ide o to vtrepat data z dvojvrstvoveho dvd na jedno vrstvove, ako? vhodit prebytocny balast(jazyky ktore nepotrebujeme)
hi,
many of you had the same problem, if we wanted to use the latest navigation dual layer dvd of europe, we had to buy it, because in many cars the dvd could not be read...
so i analyzed the file structure of the dvd, i saw that the idrive is running on a linux/unix system(ELF binaries) and it has an own web server and uses htm files for generating of the user interface
so ive tried to shrink the dl dvd image to a single layer dvd.
what do you have to do, to bypass the security check:
1. save your dvd image to an iso file
2. edit this file with for example UltraISO or a different iso editor
3. delete all directories inside the directory: tpd\ntcBeuFNM_eu_20080401\ except of ENG or the language that you want to use
4. edit the file: tpd\ntcBeuFNM_eu_20080401\INFO15.PSC
5. remove all the information about removed languages (see attached file)
6. save and burn the dvd image
7. enjoy it
stjr napísal:Nie je to potrebne. Najnovsie navigacne DVD (na rok 2009) uz je opat jednovrstvove a pritom je rozsirene o dost vela krajin oproti tomu co spominas ty. Je tam napriklad HR, PL co v minulosti chybalo.
Dokonca mi s nim po prvy krat zacalo fungovat TMC takze maximalna spokojnost.
Inak, ani to 2-vrstove nebol problem. Treba ho akurat vypalit nizkou rychlostou a slape to. Jediny problem co som postrehol bol, ze tym ze je dvojvrstove je zrejme viac nachylne na otrasy a dost casto sa mi stavalo, ze to mechanika nevedela precitat a dostal som 'error' hlasku. Stacilo potom vybrat DVD a spatne ho vlozit dnu a rozbehlo sa to.
Peppo napísal:mas to 2009:??? professional? zaloha pre peppika???
TMC fungovalo aj s 01/2008 v pohode v rakusku....
je tam aj HU??
Peppo napísal:mne to chyta rakuske dopravne spravy aj v Trnave... tj daleko od BA... hehe...
stjr - SS
stjr napísal:Aha, no niekde som cital ze navigacny soft/mapa musi mat nejake specialne 'tabulky' pre TMC a inak to nefunguje aj ked je ten RDS-TMC signal prijimany...
Na Slovensku to este nefunguje?
Inak videl si Peppo novy iDrive v E92? Naaaaadhera. Tie mapy (vizual) a cely interface je neskutocne premakany. Moj je v porovnani s tym novym jak elektronicka hra zo Sovietskeho zvazu...
Peppo napísal:novy iDrive ako hardwarovo novy alebo len novy vzhlad?
barabas napísal:peppo, jasne napalime...
2009.1 je uz pre europu? ja som ztial postrehol len pre usa...
tmc na sr smola, akurat tak ciastocne cechy a rakusko frci...