... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Bolgi
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Prerusovane piskanie prednych brzd

Streda, 17. Decembra 2008, 11:11

Chcel by som sa spytat na vas nazor, sice to nie je Bmw ale ide skor cisto o brzdiace dosticky a kotuce... Vsetko je nove, najazdil som na nich cca 4000 km a stale piskaju aj za jazdy ked nebrzdim. Bol som sa pytat aj v inom servise, nie tam kde mi to menili a povedali ze mi dali "lacnejsie" brzdiace dosticky (znacku presne neviem) a ze preto mi pisakaju a odporucili mi ze by som si ich mal vymenit za kvalitne lebo mi to moze znicit aj kotuc... No a pointa prispevku je v tom ze ci je to vazne mozme ze nekvalitne brzdiace dosticky mozu znicit aj kotuc a ci by ste vy radsej menili za lepsie alebo nie... A este jedna vec, brzdi to dobre, zatial som s nimi nemal problem pri brzdeni.
Good cars will get you from point A to point B and great cars into trouble !

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 17. Decembra 2008, 12:03

tak ako pises, lacne dosky su nahovno a piskaju. A je aj pravdou ze ti mozu dodrbat kotuce. Ja som teraz nedavno menil predne kotuce a oblozenia, lebo boli krive a triaslo mi pri brzdeni celym autom.
Dovodom boli nekvalitne polske dosky s nazvom ICER. Tie nielenze cely cas pri dobrzdovani hucali, ale aj odpravili kotuce do dochodku.
Daval som ich tam nedavno (niekedy koncom leta) z toho dovodu, ze to bolo "EMERGENCY", lebo soom zistil den pred odchodom na dlhu trasu, ze mam dosky v <>, tak mi nejaky dedinsky servisak objednal tie ICER a vypytal si za nich 1900sk (!) + robota....
Pravda je taka, ze na castiach brzdoveho systemu sa neoplati setrit. Treba radsej priplatit par korun a dat tam kvalitu.
Ci aj tie tvoje mozu znicit kotuc, to neviem, aka je to znacka? Kazdopadne ak sa chces zbavit piskania, tak
navrhujem ti vymenit dosky za ine a budes mat pokoj. Skus nejake TEXTAR, ATE, MEYLE apd...

fioro
Auto: 156 1,9JTD
Kraj: Košický

Streda, 17. Decembra 2008, 13:21

pises ze sice to nie je bmw....ake to je auto? ak je to skodovka tak to nemusi byt len lacnymi doskami
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

dream2

Streda, 17. Decembra 2008, 13:54

Ja mam Mini Cooper a menil som platnicky a robilo mi to iste,Po case prestali popiskovat za iazdy,teraz piskaju iba ked dlhsie pribrzdujem.Su to original ATE.Moj mechanik to aj cistil a tiez nemu piskaju ma 5 BMW 2006 a tiez hovoril ze kvalitne plathicky piskaju.Neveril som mu a zistoval som a mal pravdu kvalitne piskaju.BMW 525 tds 143 ps.

NiktO
Auto: F11 530D

Streda, 17. Decembra 2008, 15:18

chlapci kupite si BMW a setrite na brzdach????..Ked uz na hocicom inom ale brzdy si myslim su najdolezitejsou sucastou auta..ak ti tie odidu pocas jazdy si v ****...Ked uz menite brzdy tak si dajte tu namahu a usetrite trosku viac peniazkou a dajte tam nieco poriadne...ja nehovorim ze kazdy musi kupovat Brembo ako ja za 10 000 ale nedavajte tam aspon polske smetie..

Bolgi
Autor témy

Streda, 17. Decembra 2008, 15:31

takze mam znacku REMCA...

fioro: je to seat toledo :oops: dufam ze to tu nikomu moc nebude vadit, len by som to chcel mat v poriadku (kedze su to brzdy) a servisom UZ moc neverim a potreboval som pocut nazor inych

airbone: to ti od leta odisli kotuce??? to aby som ich rychlo vymenil... mne volant praveze netrasie vobec a je mi to cele nejake cudne, lebo ked idem tak si tak ticho popiskuju, ale ked mam vypnute radio tak to dostatocne pocujem, ked jemne pribrzdim tak piskaju poriadne a ked brzdim normalne tak su uplne ticho.

dream2: to mi povedali aj v servise ze mozno prestanu piskat, ale aby potom uz nebolo neskoro...
Naposledy upravil/-a Bolgi v Streda, 17. Decembra 2008, 15:35, upravené celkom 1 krát.

Bolgi
Autor témy

Streda, 17. Decembra 2008, 15:34

NiktO napísal:
chlapci kupite si BMW a setrite na brzdach????..Ked uz na hocicom inom ale brzdy si myslim su najdolezitejsou sucastou auta..ak ti tie odidu pocas jazdy si v ****...Ked uz menite brzdy tak si dajte tu namahu a usetrite trosku viac peniazkou a dajte tam nieco poriadne...ja nehovorim ze kazdy musi kupovat Brembo ako ja za 10 000 ale nedavajte tam aspon polske smetie..

Situacia je trochu ina, neni to bmw ako som vissie pisal, nemenil som si to sam, menili mi to v servise, zevraj fakt dobrom a veril som im... a povedal som im ze nemaju setrit ze penazi je dost, ale tak vidis ako to dopadlo... clovek aby si vazne robil vsetko sam...

INAK MA TU NIEKTO SKUSENOSTI S BOSH PLATNICKAMI?

fioro
Auto: 156 1,9JTD

Streda, 17. Decembra 2008, 17:03

na znacku auta som sa pytal pre toto:
http://www.autoprima.cz/_d/Hazeni-kotoucu-Octavia-I.pdf
stiahni pdf a pozri, ovsem ak pri brzdeni nekope tak bude problem inde :-)

inac na doskach sa lepi folia prave proti piskaniu a je mozne ze lacne znacky ju nemaju...
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

matus22
Auto: e46 330D touring
Kraj: Trenčiansky

Streda, 17. Decembra 2008, 17:55

lacne dosticky zvyknu pri teplote stvrdnut a preto to moze piskat
BMW E46 330d r.v. 01 M57 touring pribehy-nasich-aut/drl-a-diagnostika-t70065.html
ex: BMW E36 318ti r.v. 96 M44 compact pribehy-nasich-aut/predane-koniec-pribehu-t10136.html

luky2208
Kraj: Prešovský

Streda, 17. Decembra 2008, 18:34

možno som mal len štastie ale mne ešte ani jedne platničky značky REMSA nepiskali a to ich nebolo 10 ani 20 :roll: platničky značky LUCAS piskali 3z5tich :( . piskanie môže spôsobovať aj nedostatočne vyčistený strmeň v mieste dotyku platničky(tam kde je to opreté celou plochou kov na kov)

Bolgi
Autor témy

Streda, 17. Decembra 2008, 19:16

luky2208: dnes mi to cele cistili takze tym to nebude, tak asi som mal smolu a akurat tie zle som dostal :?

matus22: Presne ako hovoris, zacne to piskat az ked sa brzdy trochu zohreju...
Naposledy upravil/-a Bolgi v Streda, 17. Decembra 2008, 19:30, upravené celkom 1 krát.

Bolgi
Autor témy

Streda, 17. Decembra 2008, 19:25

Dakujem vsetkym, vyzera to tak ze s tym asi nic nespravim. To piskanie mi uz zacina poriadne ist na nervy. Kedze to netrasie a brzdi normalne, tak bude vazne problem v platnickach a nechcem aby sa posrali aj kotuce. :? Nie je to az taka velka polozka, zajtra to pojdem dat vymenit za BOSCH. Tie som uz raz mal a nemal som s nimi vobec problem (neviem ake maju skusenosti ostatni s touto znackou).

jaro
Kraj: Žilinský

Streda, 17. Decembra 2008, 19:31

platničky ti začnu piskat aj hlavne preto že ich ako nove nešetriš,no novych musiš brzdit jemnejsie aspon prvych 500km.pri častom prudkom brzdeni sa urobi na brzdnej ploche sklovina a ta piska .odporučam ich trochu zbrusit brusnym papierom a bočne hrany trocho zabrusit.je pravda že sa to može skor stat pri lacnych šmejdoch ale určite sa to stava aj pri kvalitnych brzdovych platničkach.ešte existuje taka antivybračna folia ktora sa lepi na zadnu čast br.platničky lebo može piskat aj vtedy ked sa platnička jemne rozvybruje v trmeni
BMW F700 GS 2014
BMW 5 (F07) GT 530d xDrive 2010
E46 touring 330xd 150kw 12/2003
E46 touring 320d 110kw 12/2001
E36 touring 316i 75kw 7/1997
E30 sedan 316i 73kw 8/1989

Bolgi
Autor témy

Streda, 17. Decembra 2008, 19:52

jaro napísal:
platničky ti začnu piskat aj hlavne preto že ich ako nove nešetriš,no novych musiš brzdit jemnejsie aspon prvych 500km.pri častom prudkom brzdeni sa urobi na brzdnej ploche sklovina a ta piska .odporučam ich trochu zbrusit brusnym papierom a bočne hrany trocho zabrusit.je pravda že sa to može skor stat pri lacnych šmejdoch ale určite sa to stava aj pri kvalitnych brzdovych platničkach.ešte existuje taka antivybračna folia ktora sa lepi na zadnu čast br.platničky lebo može piskat aj vtedy ked sa platnička jemne rozvybruje v trmeni

No co sa tyka toho zbrusenia, tak dnes v inom servise mi to cele spravili, zbrusili, vycistili, proste vsetko aby mi to prestalo piskat, no nic nepomohlo...
A toho som si vedomi, ze sa musia dobre zabehnut, v tom som urcite chybu nespravil... Ta folia, to som nevedel, ze take nieco existuje, vdaka, ale asi kaslem na to, radsej kupim kvalitnejsie nech uz s tym nemam starosti :wink:

Bolgi
Autor témy

Sobota, 20. Decembra 2008, 12:02

Takze nakoniec som platnicky vymenil za kvalitne ale ukazalo sa, kedze tie predtym sa pri vacsom brzdeni prehrievali, tak posrali aj kotuce... Takze mi to zase piska ako predtym a musim vymenit aj kotuce ak chcem mat tiche brzdy... :roll: investicia akurat na vianoce....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 33 neregistrovaných