Ahojte,
tak som sa po nejakom čase rozhodol spísať ďalší príbeh o ďalšom projekte. Uvažoval som nad jednou M5 e60, viedla sa o nej aj diskusia tu na fóre no nakoniec som sa rozhodol pre kabrio a teda buď M3 alebo 335i. Voľba padla na jednu pomerne lacnú tu na SK.
Nakoniec som skončil pri BMW 335i e93 10/2007 161200km.
Auto si určite prešlo hodne dobrého, ale aj zlého a to napravím v priebehu času a aj popíšem.
Auto som kúpil cez AutoPoint v BA, predtým ho inzeroval majiteľ FineCars.
Kúpené bolo tučím v Trnave, potom jazdilo v BA, TT, SC...
Servisnú históriu som mal priamo z Bavarie, čo sa týka klasiky tak sú menené vstreky, čerpadlo priamo v BMW. Auto posledné asi dva roky nechodilo do značkového servisu, ale nejakých NoName...
Stav, keď som ho kúpil.
Najprv to vyzeralo fajne. Chyby na motore neboli keď som ho preveroval na diagnostike, všetko pekne šlo. To čo popisovali bola pravda.
No keď som dorazil do Žiliny, tak mi auto zhaslo počas jazdy. Nevedle som prečo, myslel som si že keď stálo cca tri mesiace tak je to tým spôsobené, ale nebolo. Bývalý majiteľ popieral, že by sa mu niečo také dialo. Hovoril som si, nevadí, v servise pozrú čo sa deje...
V PJCars našli preseknutý kábel, ktorý ide od baterky do poistkovej skrine v predu k pasažierovým nohám. Doslova to začínalo horieť pod tapacírungom. Takže pochybujem, že by o tom bývalý majiteľ nevedel... OK, kábel sa vymenil a asi po 2500km mi hodilo kontrolku prevodovky. Bol som pripravený, že dám chalanom z PJCars urobiť komplet servis, čo bude treba nech sa vymení...
Po diagnostike sa prišlo na to, že šmýka pri preraďovaní medzi 3. a 4. prevodovým stupňom.
Takže som rovno objednal nový hydromenič v ZF Pakra, v PL som našiel prevodovku z 335i, objednal som novú originál olejovú vaňu, ZF olej 9litrov, olej do motora Shell Helix Ultra Professional 5w40, Sviečky Bosch 6ks, Cievky Bosch 6ks, Komplet filtre, olej do diferenciálu.
Auto mi hádzalo do núdzového režimu a písalo niečo so spalovaním na treťom a piatom valci, predpoklad bol zlá sviečka, po urobení servisu už neviem vyvolať túto chybu a zatiaľ som spokojný, takže asi to bolo len sviečkou :). Prešiel som cca 200 kilometrov a zatiaľ je to bez chyby.
Výmena hydromeniča a prevodovky + celkova údržba tiež za mnou a som ľahší o pár tisíc € :). To neplačem, len hovorím, že kto si kúpi opicu, musí mať aj na banány

...
Najbližšie uvidím čo sa bude robiť, ale plán je ošetriť tesnenia na streche, vymeniť hydraulický olej v pohone strechy, vyčistenie a oprava koženého interiéru, lakovania budú rozsihalejšie, predpoklad celý predok, dvere lave a prave a zadný nárazník aby krajšie vyzeralo.
Este ma napadlo, ze som kupil volant s padielkami aj s slimakom, tak ten sa prehodi, ale najprv sa prečalúni.
Aktuálne má autko cca. 163200km.
Fotky nahrám trošku neskôr, zatiaľ len pár :).