Piatok, 13. Marca 2020, 11:22
Chlapi, vratim sa este raz k tomu oleju, odporucili by ste mi prejst na Castrol Edge 5W-30 s indexom C3, ci LL, ...alebo kludne mozem pouzivat nadalej ten Castrol Edge 5W-40, ktory tiez splna triedu ACEA C3 a zároveň zabezpečuje kompatibilitu so systémami následnej úpravy výfukových plynov. Zaujimavostou je napriklad to, ze pri 4 litrovom baleni 5W-40 predajca udava normu BMW Longlife 04, ale naopak pri baleni 5L už nie,..tak teraz neviem, ci to tam zabudli doplnit, alebo to 5L balenie bude fakt zložením ine,...Co sa tyka tej regeneracie, tak mam manual, teda tymi otackami nezistim nic,...Do palubneho menu na kontrolu teploty tak casto nechodim, to by som musel presne vediet, ze prave ta regeneracia prebieha, aby som to vedel cez tu teplotu pozriet, To , ze vyfuk po jazde "pukal", to sa mi uz stalo, ale, zeby to bol signal, ze prave regeneracia prebiehala??...Skor som si vsimol jednu vec a to, ze mi parkrat stupal biely dym z miesta, kde to DPF-ko je, ale ci to bolo regeneraciou, alebo nan kvapol olej, veru netusím,..