Streda, 18. Decembra 2019, 11:36
ziadny podvod, si zober ze vyrabas auta, u nejakej firmy si das vyrobit nejaky diel, podelis sa s nimi o svoje vlastne know-how atd. a zrazu by ta firma zacala za tvojim chrbtom predavat tie iste identicke diely . . .
proste rozmerovo vsetko sedi, ale automobilka si objedna z urcitej zmesi materialov, presnost atd., a to ta firma nesmie okopirovat, inak by sa za to mohli aj sudit
ako priklad na ten rozdiel, kotuc z druhovyroby je uz po prvej sade platniciek cely zhnity okrem dosadacich plôch, OEM kotuc vyrobeny tou istou firmou len podľa inych specifikacii, z lepsieho matrosu (preto aj rozdiel v cene, neni to iba priplatenie za nalepku BMW) sa ligoce aj po druhej sade platniciek, ja som menil predne kotuce a stare som bral do srotu tak pan sa tam cudoval ci som sa nepomylil preco vyhadzujem nove (a mali asi 110tis. km, a podla hrubky tam este bola rezerva ale dal som nove)
dalej napr. podvozkove diely, hovna z ciny = 20tis. km, kvalitna nahrada od firmy co dodava aj OEM = 100tis. km, a OEM =200+tis.
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."