... všetko o BMW ...
PeqpeK napísal:Okrem EGR, na ktore je zvolavacka s tymito motormi zatial nie su moc problemy. S tym EGR Ta to uz tiez nechyti...
futy napísal:však keď to budeš kupovať ako nové, tak za slušný peniaz si predĺžiš záruku na, čo ja viem 4R/200000km a basta. Ja som pri predĺženej záruke nemal s riešením 3porúch žiadny problém, náhradná vrtula k dispozícii zadarmo.
Fuxxo napísal:ten problem s EGR bol len do sep 2016 podla vsetkeho, takze to nist..
inak motor podla mna fajn, ked si zvyknuty na 4valcovy dizel, tak budes urcite spokojnyja mam na nom nakrutenych vyse 73000 za necele dva roky a vsetko v absolutnom poriadku. a rozhodno si priplat zaruku, nestoji to az tak vela navyse, 5 rokov / 200 000km a mozes kludne jazdit kolko chces.. jediny problem nastane pokial presadas z benzinu alebo 6valcoveho dizla, motor je relativne hlucny, ale zas toto je tiez u kazdeho inac a predpokladam ze si to aj skusal, takze vies do coho ides.
Fuxxo napísal:no ja mam presne rovnaky nazor, urcite by som isiel radsej do 3er alebo X3, ale 3er bude v slusnej vybave asi o dost lacnejsia, ked ju este stihnes, kedze uz len par tyzdnov a konci vyroba..
ked ale nespravis viac jak 100 000km za 5 rokov, tak by som ti odporucil kuknut sa asi aj na benzin, neviem naco ti bude dizel, benzin bude prijemnejsi.. aj ked asi viac zdochnuty pocitovo, ale proste lepsi..
a tu zaruku si este zisti, lebo su tam aj take varianty, ze napriklad 100 000km a 6rokov, pokial nespravis tolko km.
malo by to byt na vsetko okrem spotrebaku, co znamena napriklad rucna brzda ako som zistil na vlastnej kozi je spotrebak a tam je len 20 000km zaruka.
PristineShip napísal:inak keby si tam mal 30i, tak myslis ze by to bolo vpohode? co sa tyka toho stracania dychu..nestudoval som detaily ako si poradili sudruhovia z Mnichova s GPF na B48, ci tak ako skodovkari, ze rovno dali ten filter do jedneho boxu s katom a umiestnili to tak, ze pri vymene treba motor vybrat (co samozrejme v skodoveckach nemusi byt ani potrebne pri TSI kedze tam je okolo motora priestoru dost, ale v bavoriakoch je to uz o inom aj pri prednohonnych UKL verziach, nepretecie ani len voda cez skaru). A ked som si tak pozrel vyfukove koncovky zblizka minuly tyzden, ten filter tam bolo asi nacim dat, lebo bordel z toho ide riaden ked je to oturbeny priamovstrek.
Kazdopadne za 2 roky a 50000km s b48 ten motor u mna sluzil dobre, len kedze je tak strasne nafukany tak pri zatazi trosku stracal dych. Ak by som sa mal vozit v aute permanentne s rodinou alebo nalozeny v kufri, tak asi idem radsej do toho dizla.
X1/X2 su dobre auta - ked ich porovnas s konkurenciou. Ale ked sadnes za volant hoc aj 320i tak ti zrazu to prekapotovane MINI Countryman pride strasne drahe na to co ponuka.
JozefK napísal:nemyslim si ze pridanim GPF by tie motory boli nespolahlive, resp. neodskusane, lebo rozhodne to novy motor nebude, len upraveny normam, B48 je novy motor, urcite nebudu vyvijat dalsi novy kvoli tym filtrom. len to budu upravovat, mozno riadiacu a potom samozrejme vyfukovu cast, nebal by som sa toho nejak, a urcite by som si radsej pockal ked to moznosti dovoluju..Benziny xDrive sa monentalne nedaju kupit. To plati uz pomaly pre vsetky automobilky (silnejsie benziny 4x4). Bmw ich bude mat dostupne az marec 2019. To uz budu motory s filtrami pevnych castic, cize novinka, ktore nebude odskusana. Takze je vacsia pravdepodobnost, ze mozu byt poruchove.
Bmw X2 je jedno z asi troch aut co sa mi od bmw paci. Inak sa mi tie auta az tak nepacia. Ale za tu cenu v plnke som lepsie auto nenaskladal u ziadnej automobilky (samozrejme v tej kategorii u premiovych znaciek). Rozhodujem sa este medzi mercedesom gla (ale novy model bude v predaji az koncom 2019) a volvo v60cc, ale tiez bude v predaji az 2019.
Ale chcel som hlavne pocuj nazory na ten typ motora. Dizajn a model je uz vec vkusu.
Fuxxo napísal:inak keby si tam mal 30i, tak myslis ze by to bolo vpohode? co sa tyka toho stracania dychu..
nemyslim si ze pridanim GPF by tie motory boli nespolahlive, resp. neodskusane, lebo rozhodne to novy motor nebude, len upraveny normam, B48 je novy motor, urcite nebudu vyvijat dalsi novy kvoli tym filtrom. len to budu upravovat, mozno riadiacu a potom samozrejme vyfukovu cast, nebal by som sa toho nejak, a urcite by som si radsej pockal ked to moznosti dovoluju..
Fuxxo napísal:no vseobecne, benzin vs dizel. tichsi, ovela lepsi zvuk, rychlejsie sa zohreje (ked jazdis kratke jazdy napriklad), plus ziadne problemy v zahranici so zakazom vjazdu, do buducnostia ja by som si tam nechal namontovat performance vyfuk a to by aspon pre mna posunulo cele to auto na iny level co sa tyka zabavy za volantom..
ale zas ten dizel ma dost velky krutak takze pocitovo bude chodit rychlejsie..