Iwe_sko napísal:Noo dobre tak batéria je možno podla toho čo si povedal zle urobená, toto mi poradil jeden mechanik a našiel som to aj tu na fóre ( starší prispevok, niesom si teraz istý presne ale bol to jeden zo známych osobností fóra, pohľadám potom)ohľadom cas dala sa tam zmeniť kapacita, ktorú potom zmenilo aj keď som v inpe pozrel na IBS. Pred tým 90ah potom 110. Ale upravím to ako si povedal, zatial je tam len pár dní a nejak kilometrov som nenabehal,ale aspoň budem múdrejší do budúcna.
S automatom som toto nikdy nepostrehol, že by sa tak zachoval. V EGS nieje žiadna chyba. Proste tam nič nieje, žiaden núdzový režim ani iné správanie prevodovky. Ani keď načítam chyby priamo pri zobrazení chyby v idrive nič nevidím.
Skúsim továrenskú diag ako povedal kolega vyššie. Po sviatkoch zájdem so bayernu čo oni povedia.
A ten tachometer to neviem odpozorovať čo to spôsobuje, viem len to že sa to objaví keď štartujem krátko po sebe napríklad 10sec, keď mám zatiahnutú ručku tak aj vyhodí varovanie ako keď sa pohnem. Ak sa to objavý tak to nahrám, bude mi cťou ukázať niečo nevidené
kapacite ako si ty 
Celá táto podivnosť sa objavila keď mi nejak pred zimou zomrela pri štartovaní baterka a dokázala vyresetovať jednotku AFS tak že sa stratila synchronizácia vin čísla. Proste vypísala také chyby ako keby som založil inú riadiacu jednotku. A to sa nestalo ani po niekoľkohodinovom odpojení baterky
Ja niesom ziadna kapacita, ani sa servisom vozidiel priamo nezaoberam... Ver kludne "znamym osobnostiam fora" a servisakom, ktori ti napisu hlupost a riad sa podla nich. Ja tu chodim len sa trochu odreagovat od beznej prace, ponuknut radu zadarmo....

Ak viem, napisem, ak neviem nepisem radsej nic. Ale ked pojdes do bayern partneru vo zv (inak velmi dobry servis, rozhodne odpourucam tam ist), tak pozdrav Brana (majitel). Kedysi som tam chodil (asi tak pred 10timi rokmi) instalovat im diagnosticky system.

Myslim to vazne, oni by ti s tym mali vediet pomoct, je to vynikajuci servis.
K tej veci s kodovanim baterie, aby si tomu pochopil aj bez mechanikov a osobnosti fora - pre kazde vozidlo existuje nejaky "retazec kodov" (FA - Fahrzeugaftrag, alebo po anglicky VO -vehicle order)) ktory definuje typ vozidla, typ motora, vybavu a konfiguraciu atd atd. V tom retazci je ulozeny aj typ baterie. Ten kod je ulozeny v dvoch jednotkach (nadbytocne - pre pripad zeby sa z jednej vytratil, alebo ze by umrela a potrebovala sa vymenit). Diagnostika alebo nejaky "kodovaci softwer", ktory ma nieco nakodovat, najprv musi vycitat tento kod z jednej z tych dvoch jednotiek (v pripade E60 bud CAS alebo LM), a potom na zaklade tohto retaca vie zmenit konfiguraciu v dannych riadiacich jednotkach, ktore tuto zmenu musia zaznamenat. Veci sa koduju tak, ze v retazci, kde je napriklad zapisana bateria 90Ah, tento udaj sa musi odstranit a na jeho miesto sa musi pridat kod pre bateriu 110Ah. Potom sa tento zmeneny kod ulozi znovu do jednotky CAS a LM, ale tym sa ziadna konfiguracia nicoho nezmeni. Az potom sa musi dat kodovat danna jednotka (v pripade zmeny kapacity bateria jednotka DDE, ktora obstarava energy management prostrednictvom BSD zbernice a riadi aj odbery a dobijanie baterie prostrednictvom IBS). Pokial tento krok nevykonas, nic si nespravil.
Si len laik - uzivatel vozidla, nemusis teda tymto veciam chapat a ani byt v nich odbornik,..... ale prave preto ja, gadzo z vychodu, a tebou menovana kapacita (s posmeskom,) ti dam este lepsi priklad aby si mi porozumel co som vlastne chcel povedat, takze dam jeden analogicky priklad:
V rodine mate zauzivany system, ze kazdy den cestou domov zo skoly kupis v prilahlej pekarni 6ks rohlikov. Lenze tvoja mama nahle ocakava neplanovanu navstevu a preto potrebuje na tento den 10ks rohlikov, a k tomu naviac este dve skoricove osie hniezda a dve makove pletenky. Posle ti teda sms, aby si kupil tieto veci nad ramec (toho co mas nakodovane). Nastala teda zmena a ona to povazuje za vybavenu vec, kedze ti zaslala informaciu co treba spravit, ale ty si si sms popri hrani futbalu na telesnej vychove nevsimol. Informacia ostala sice ulozena v tvojom telefone, ale ty si ju neprecital, nespracoval a nevykonal, a domov si prisiel len so siestymi rohlikmi ako obvykle...
Nooo a presne navlas to iste si spravil v pripade svojho nakodovania baterie tym, ze si informaciu zapisal do CAS, ale nevykonal si ju.....Tak pozdravuj svojich mechanikov, osobnosti fora a im podobnych ktori sa vyznaju v bmw

S pozdravom
Strejda Bob