eniac napísal:Príznaky zlého zotrvačníka sú známe:
1. Trasenie autom, najmä pri vypnuti motora (zahrkoce)
2. po stlačení spojky do polovice vibrácie v páke (na začiatku a na konci nič nepočuť)
3. pri plynulom pridávaní plynu auto nesmie vibrovat
4. trhanie pri preradení
5. na volnobehu može motorom trhať a nemusi držať otáčky
Mám ten isntý motor ako ty, ja som už spojku a dvojhmotu menil akonáhle sa prejavili tieto príznaky. V BMW okamžite po zatlkačení spojky vedeli čo je vo veci.
Ak si pozoroval vibrovanie mal si s tým ísť hneď za odborníkom aby si si nepokazil ostatné veci. Ak máš 250k je jasné že dvojhmota je dávno hotová a bolo ju treba vymeniť. (najmä na manuáli)
Čo sa týka manuálnej prevodovky, je nesmierne spoľahlivá mne stále radí ako hodinky a mám tiež 250k. (na starej E46 som mal 500k a tiež stále fungovala)
Je možné samozrejme aj to čo ti povedali v servise, že nejaké ložisko to nevydržalo. I ked sa mi to tiež necche veriť pretože poznám ľudí čo tiež výmenu odkladali a po výmene bolo všetko OK. Kto vie ale v akom stave si mal ten zotrvák a prevodovku. Servisovať by sa ale normálmne mala dať. Zohnať sa dá lahko na ebay ale stojí dost. Ty máš asi rovnaký typ ako ja: GS6X53DZ. Ale ty nepotrebuješ celú, tebe stačí vymeniť to ložisko. Obvolaj firmy čo robia repasy prevodoviek, možno ti to vedia vymeniť.
Nezabúdaj že tam je aj rozvodová prevodovka a ak si ju ešte nemenil tak za nedlho určite budeš. Tá sa servisovať nedá (bmw na nu nepredáva diely)
Ahoj,
dakujem za odpoved a tvoje podelenie sa so skusenostami.
Vcera (konecne po 5 tyzdnoch)

som s autom isiel (zatial len po meste). Po vymene dvojhmoty a spojkovej sady uz netrasie vobec spojkovym pedalom, ked je na podlahe. Akurat co som si vsimol na nom je, ze zhora do polovice ide lahsie a od polovice dolu trosku tazsie.
Ked som tlacil v servise na to, ze po 5 tyzdnoch uz potrebujem auto mat hotove, tak ked vsetko nahodili, bavil som sa s majitelom servisu a on mi povedal, ze mali auto na zdvihaku a zvuky isli vraj z prevodovky (ja som ale ziadne zvuky nezaregistroval pred tym; jediny zvuk co bol, bolo ze v cca polke chodu spojkoveho pedalu bol jemne vrzgavy zvuk (ktory bol pocut aj z vonku). Ziadny iny.)
Potom spomenul, ze auto sa pri vypinani otrasie, co by mohlo naznacovat problem s prevodovkou. Na to, som mu povedal, ze sa otrasie vzdy... od kedy ho mam (rok a pol). Na to zacal s hypotezou, ze by to mohlo ist z dvojhmotnej remenice, ktora ked sa trochu odvulkanizuje moze to vraj sposobovat.
Mne sa pred tym, z tebou popisanych priznakov, prejavovali tieto:
ad 1. Trasenie autom, najmä pri vypnuti motora (zahrkoce) -> ako som pisal vyssie otrasie sa. Ani nie ze zahrkoce, skor len tak sa zatrasie auto.
ad 5. na volnobehu može motorom trhať a nemusi držať otáčky -> z casu na cas kolisanie otacok na volnobehu (ako ked mas zanesenu skrtiacu klapku).
Servis mal moznost zohnat prevodovkou z Nemecka za 1300€!

Tak som im povedal, ze nech to poskladaju s tou dvojhmotou a spojkovou sadou, co som im dal.

Este mi prosim objasni termin: rozvodová prevodovka a co tam menit treba?
Apropo, nejaky dobry servis v BA na bmw poznas?
Bo sa mi aj voda straca (raz za dva mesiace dolievam tak 1-2 dcl) a servis mi tvrdil, ze to moze miznut pri ochladzovaci vyfukovych plynov.