Miroslav33 napísal:Caute. Prosim vas chcem požiadať o radu. Mám bmw f34 2.0 xdrive 2013. Chcel by som sa opýtať ci sa tu menia rozvody nakoľko som kdesi čítal ze sú bezudrzbove a ze výmena nieje nutná. Avšak logicky všetko podlieha opotrebeniu tak chcem vedieť pri ako intervaly by ste odporúčali to meniť. Po druhé ci sa menia čisto len reťaze alebo sa to mení na komplet? Vec číslo 3 ako to vychádza finančné? Ďakujem pekne za rady 😉
Bezudrzbovy znamena ze nieco funguje bez udrzby, ovsem iba dokial sa to nepokazi. Teda ani pocas prevadzky a ani po tom, co sa to pokazi, netreba na tom riesit ziadnu udrzbu.

Takze to znamena bezudrzbovy pocas svojej zivotnosti....
Meni sa to komplet. Aj na dome, kde budes mat naprd okna a bude tam zima, vymenis vsetky, nie len jedno... Financne je to individualne, ale matros cca 700eur +/-. Na x-drive je roboty viac, ako na zadohrabe..... Ale robota moze stat 400-500eur. To su samozrejme len take hrube nastrely, lebo neberiem v uvahu, ze nejaky jozko z hornej dolnej to robi za tolko a tolko.... Hlavne to daj spravit akemu, co to uz robil a riesi to.
Tazko povedat kedy vymenit, ak sa ozvyvaju cudne zvuky tak uz vcera sa to malo vymenit. Niekto meni pri 150, niekto pri 200, niekto pri 40tisic...