Neviete poradiť niekoho kto vie odstrániť EGR aj softvérovo ? V priebehu roku sa mi už 2x chytilo horieť sanie. Je to typ motora N57D30A 190 kw. Ďakujem.
Akože keď kvôli EGR začne horieť sanie, tak to musí byť dobre v kokote.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7) BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
V ko... nie je nič akurát inteligencia toho čo odpovedal. EGR zostalo zaseknuté v otvorenom stave. Výkon sa trochu znížil tak som ho trochu ponaháňal a už to začalo dymiť.
To áno, ale viem to odstrániť mechanicky, ale potrebujem to odstrániť softvérovo. Pri prvom probléme sa EGR vymenilo, dalo sa tam iné, z iného auta, a porucha sa znova zopakovala. Preto ho chcem odstrániť natrvalo. Určite neuvažujem o kúpe nového, bola by to asi blbosť.
Po rozobratí mechanik zistil, že sanie je čisté EGR pohyblivé a na konci sania je vypálená diera. Treba nové sanie a zistiť prečo a od čoho je tam tá diera. Nemáte nejaké rady a skúsenosti čo to mohlo zapríčiniť?
To iste co prvy krat, zostava ti otvorene EGR a plastove BMW mrdkosanie neoblubuje 500°C spaliny a uz vobec nie ked to ponahanas aby si to akoze opravil ked zacne dymit. EGR ti odstrani kazda solidnejsia tuning firma ale rataj tak 350-500€ kedze mas EDC17 motormenezment.
Našiel som zatiaľ iba jednu firmu, ktorá by to teoreticky vedela odstrániť, ale zaleží to od riadiacej jednotky lebo sa robili dve a jedna sa dá v pohode a na tej druhej je dosť letovania a lúbi sa to posrať. EGR som dal nove tak to hádam niečo vydrží.