... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

insemination
Autor témy
Auto: BMW 320D E46 Touring
Kraj: Žilinský

Únik chladiacej kvapaliny pri zapnutej klimatizácii

Utorok, 2. Augusta 2016, 08:37

Dobrý deň, prosím Vás, mám takýto problém: Uniká mi chladiaca kvapalina, avšak len keď je zapnutá klimatizácia. Pri vypnutej klimatizácii je všetko v poriadku, kvapalina si drží hladinu. V servise mi povedali, že nikde neuniká, a že klimatizácia nemá s chladiacou kvapalinou nič spoločné... Lenže pri poslednej dlhšej jazde (300km) a vysokých vonkajších teplotách som zapol klímu a kvapalina sa strácala. Keď som zastavil a nechal bežať motor aj s klímou tak spod auta vytekala kvapalina, niekde v oblasti klimatizácie, ale neviem odkiaľ. Keď prídem do servisu tak nič netečie...
Ale vždy po takýchto jazdách dolievam cca. 1 liter destilky. Prosím, riešil už niekto podobný problém? Za odpovede vopred ďakujem. Mám BMW e46 320d Touring 100kW r.v. 2000.

iggi

Re: Únik chladiacej kvapaliny pri zapnutej klimatizácii

Utorok, 2. Augusta 2016, 08:47

Z klimy tecie kondenz ked je zapnuta. Mohlo ta to zmylit.
Mne nedavno praskol termostat na egrku a tiekla chladiaca kvapalina. Ale to bude asi iny pripad

insemination
Autor témy

Utorok, 2. Augusta 2016, 09:04

Nebol to kondenz (bolo jej veľa) a ochutnal som ju, bol to alycol...termostat a egr termostat sú vymenené, tesnenie pod hlavou vymenené pred asi rokom. Neviem fakt, kde môže byť problém....

stracho

Utorok, 2. Augusta 2016, 11:16

v prvom rade by som vyskusal zmenit servis. Nech sa na to pozrie aj niekto iny. Ked vidis na vlastne oci ze vyteka tak niekde problem proste bude

insemination
Autor témy

Utorok, 2. Augusta 2016, 11:44

Áno, napadlo ma to, bol som v dvoch servisoch. V jednom povedali, že nič netečie a v druhom, že je to zavzdušnené, preto ubúda kvapalina... Mne už je blbé chodiť do ďalšieho servisu a vidieť na vlastné oči, že nič netečie, keď to majú zdvihnuté.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných