... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

ARAYA
Autor témy
Auto: BMW 530xd E61
Kraj: Bratislavský

nahradne diely na manulanu prevodovku 530xd

Utorok, 24. Mája 2016, 19:58

Caute chlapi,
prosim Vas vedel by mi niekto poradit, ci sa daju zohnat nejake veci na manualnu prevodovku GS6X53DZ code: JGB,
pripadne celu prevodovku, alebo aspon tip na nejakych osvedcenych predajcov jazdenych dielolov u nas, alebo vonku.
Co som pozeral, momentalne som na Slovensku nikoho nenasiel, kto by tuto prevodovku predaval. :-k
Dakujem.

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: nahradne diely na manulanu prevodovku 530xd

Utorok, 24. Mája 2016, 20:31

ARAYA napísal:
Caute chlapi,
prosim Vas vedel by mi niekto poradit, ci sa daju zohnat nejake veci na manualnu prevodovku GS6X53DZ code: JGB,
pripadne celu prevodovku, alebo aspon tip na nejakych osvedcenych predajcov jazdenych dielolov u nas, alebo vonku.
Co som pozeral, momentalne som na Slovensku nikoho nenasiel, kto by tuto prevodovku predaval. :-k
Dakujem.

jedine asi ebay.de alebo polske alegro
Alebo skus bmwklub.cz, predajcov pouzitych ND, su tam taki co maju schopne referencie...
Hlavne nekupuj z povazskej bystrice od roznych firiem kde figuruje meno "Michalek". Dvaja notoricky ojebavaci (bratkovia). Vo svojich inzeratoch maju hrbu kokotin z polskeho alegra a tvrdia ze vsetko vedia zohnat do 3 dni. Akurat s tym rozdielom, ze ti budu udajne posielat prevodovku toho typu co ty potrebujes, ale pride ti uplne ina (napr na peugeot atd.)
Tak isto tu v KE je jeden ND-guru ktory vsetko ma, ale ked nieco prides pytat, nema to a musi to objednat "od dodavatela". Musis zlozit zalohu a potom ti to objedna z polskeho alegra od lopatarov :)

ARAYA
Autor témy

Utorok, 24. Mája 2016, 21:04

Dakujem za info.
A nahodou mi nevies povedat, ci sa daju niekde zohnat diely do prevodovky.
V tej firme, kde mi mali pozriet tu prevodovku, na nej rozbili blendy a potom ked ju otvorili, volali do BMW kvoli dielom na vymenu.
Tam im povedali, ze na to absolutne nic nemaju, az na nejake simeringy.
Zevraj sa vymienaju cele prevodovky, dokonca ani tie blendy ze nemaju,
takze mi ostane otvorena, nepouzitelna prevodovka...
Netvrdim ze to tak nemoze byt, len sa mi zda divne, ze by sa vyhadzovali cele prevodovky
a nie je ziadna moznost vymeny, ani len lozisk, proste nicoho...

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 25. Mája 2016, 06:20

Prevodovka sa da normalne korektne zrepasovat,len treba vediet u koho.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

airbone
Auto: F25 X3

Streda, 25. Mája 2016, 23:01

niekde sa daju urcite diely na kazdu prevodovku zohnat, ale kde to ti nepoviem resp neviem povedat.
Samozrejme v bmw to menia kus za kus. Keby mali kazdu jednu vec na aute vediet opravovat, tak by kazdy ich servis musel mat 5000 zamestnancov a plochy vacsie ako tesco stores.....
Takze oni menia kus za kus a vadny kus sa posle naspat vyrobcovi prevodovky na pripadne repas.
Diely vsak vedia zohnat ludia resp. firmy, ktore sa zaoberaju priamo opravou alebo rekondiciovanim prevodoviek. Maju nato svojich specialnych dodavatelov a ti predavaju len im na nejaky kontrakt apd. To znamena ze len tak ako bezny smrtelnik si tieto diely nekupis, nie su na ziadnej internetovej stranke.
Jedina moznost zadat do google "opravy manualnych prevodoviek"a skusat jednotlive firmy alebo jednotlivcov.

ARAYA
Autor témy

Sobota, 28. Mája 2016, 12:06

Diky moc,za snahu.
Zistil som, ze diely na to niesu a aj keby ich niekto vedel nahradit, alebo vyrobit, tak nezoberie po druhom otvorenu prevodovku.
Cize idem zhanat druhu... :cry:

ARAYA
Autor témy

Štvrtok, 21. Júla 2016, 14:44

Vedel by mi prosím niekto poradiť, aký je rozdiel medzi prevodovkou GS6X53DZ code: JGB a code: HGL, prípadne HGE ?
Ide iba o iné sprevodovanie stupňov, kedže HGL by mala byť z 330xd a HGE z X5 ?
Ak áno, viete mi povedať do akej miery by to v kombinácii s diferenciálom z E61 530xd ovplyvňovalo chod auta ?
Do dnešného dňa sa mi nepodarilo nájsť prevodovku s code: JGB.
Hľadám denne na e-bay, českých, či slovenských portáloch s náhradnými dielmi,vrakoviská, skúšal som poľské Allegro...nič...
Auto mi stoji už 3 mesiace, zvažujem či kúpiť prevodovku z 330xd, X5, alebo rozpredať auto na náhradné diely.

ppmajko
Auto: BMW G11 730Dx

Štvrtok, 21. Júla 2016, 17:49

Napis do spravy cislo na seba v nedelu by som ti brnkol ci nieco mam,musim to popozerat mam jednu z xd ale pre istotu to pozriem
BMW G11 730Dx, e60 LCI 530d, e90 318d LCI
ROZPREDAM BMW F10,F11,F15,F06,F25,F26,F01,F07,G11,G30, G31,,,info=sprava

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní