... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Michal641
Autor témy
Auto: BMW e46,318 M43 87kw
Kraj: Trnavský

Klepanie motor

Piatok, 15. Januára 2016, 10:00

Zdar pani. viem ze to tu uz bolo niekolko krat preberane.. aj ja som sa stal majitelom e46 318i, 87kw.

najazdil som cca 1500km a zacal klepot.. povodny majitel tam nalial 10w40 , to som vylial a dal shell helix ultra 5w40 aj s novym filtrom
chvilku som si myslel ze ok no zial..

za studena nastartujem a je ticho.. po par min klepot.. klepe klepe.. potom akoby nieco cvakne a je ticho..
potom sa to zas ozve a potom zas nic...
dokonca sa mi stalo ze na volnobehu klepalo potom stichlo a vo vyssich otackach opat klepalo do tempa s otackami..
ale po tej vymene oleja od vcera klepal len na volno beh atd co som pisal vyssie v otackach uz bol ok teda aspon sa tak tvaril, neviem ci
sa jednalo o nahodu :roll:

docital som sa tu o moznom probleme s disa pumpu na sani ci ako sa to presne vola..

alebo snimac klukovky.. akurat nechapem aky vplyv ten snimac by na to mal.

poprosim vas o radu bo ma to dost stve.. ked sa motor zahreje a jazdim tak je vs ok..
vzdy je problem len za studena. najprv som myslel ci to nebudu hydrostely teda daka z nich ale zas po zahriati a natlaceni olejom
by nebol dovod aby stichlo to dake z nich keby bolo pridrete alebo podobne

Michal641
Autor témy

Re: Klepanie motor

Piatok, 15. Januára 2016, 21:22

Michal641 napísal:
Zdar pani. viem ze to tu uz bolo niekolko krat preberane.. aj ja som sa stal majitelom e46 318i, 87kw.

najazdil som cca 1500km a zacal klepot.. povodny majitel tam nalial 10w40 , to som vylial a dal shell helix ultra 5w40 aj s novym filtrom
chvilku som si myslel ze ok no zial..

za studena nastartujem a je ticho.. po par min klepot.. klepe klepe.. potom akoby nieco cvakne a je ticho..
potom sa to zas ozve a potom zas nic...
dokonca sa mi stalo ze na volnobehu klepalo potom stichlo a vo vyssich otackach opat klepalo do tempa s otackami..
ale po tej vymene oleja od vcera klepal len na volno beh atd co som pisal vyssie v otackach uz bol ok teda aspon sa tak tvaril, neviem ci
sa jednalo o nahodu :roll:

docital som sa tu o moznom probleme s disa pumpu na sani ci ako sa to presne vola..

alebo snimac klukovky.. akurat nechapem aky vplyv ten snimac by na to mal.

poprosim vas o radu bo ma to dost stve.. ked sa motor zahreje a jazdim tak je vs ok..
vzdy je problem len za studena. najprv som myslel ci to nebudu hydrostely teda daka z nich ale zas po zahriati a natlaceni olejom
by nebol dovod aby stichlo to dake z nich keby bolo pridrete alebo podobne

Tak som tu este bludil a nasiel som toto

http://www.youtube.com/watch?v=yodGiTFq ... re=related

Je to total identicke, cistil uz niekto tu trubku nad vackou? Pomohlo to?

Dik za pomoc

Michal641
Autor témy

Štvrtok, 21. Januára 2016, 12:59

Michal641 napísal:

Tak som tu este bludil a nasiel som toto

http://www.youtube.com/watch?v=yodGiTFq ... re=related

Je to total identicke, cistil uz niekto tu trubku nad vackou? Pomohlo to?

Dik za pomoc

Michal641
Autor témy

Štvrtok, 21. Januára 2016, 13:00

tak ako to vidim po par dnoch jazdenia.. halvne s tym novym olejom vypada to na pekny karbon v motory... teda hlavne asi na bordel v zdvihatkach...

ale lepsi sa to!!! inak povedane nechapem ktory magor vymyslel LL intervaly na vymeny olejov !!!!

Michal641
Autor témy

Piatok, 13. Mája 2016, 18:29

Zdravim. Musim sa vratit k tejto teme, cvakanie nepolavilo pred tym.

Tak som sa nasral, zhodil kryt hlavy dolu prescistil sprsku vacky cisticom na brzdy,poskladal. Novy olej + filter a po cvakani ani pamiatky! Necudujem sa ze sa dokazu tie dierky upchat ked ich priemer je ako ihla na sitie.

Jedine ako takymto veciam predist. Vyserte sa na LL rezim vymeny oleja. Nenechajte si tlacit kokotiny do hlavy ako je to uspora penazi atd! Budete setrit na vlastnej hluposti. Ako vidim a citam ze tie LL rezimi sa len predlzuju je mi zle. Kolotoc zarobkov na balamuteni ludi

kubko45
Auto: Bmw E46 320ci
Kraj: Žilinský

Sobota, 14. Mája 2016, 07:33

samozrejme na primere gt menim, olej 10000 km tak isto aj na e46 320ci

Michal641
Autor témy

Nedeľa, 15. Mája 2016, 12:12

Ano to je v pohode ale mam pocit aj z toho co pocuvam, citam a vidim,ze ludia su tak osprostely. Ked si kupia aj nove auto za hoc aku cenu a povedia im ze sak staci vynenit olej raz za. 30 000 ci 50 000km ze to je v poriadku. A motory su potom zasrane, poobrusovane atd. A nastudovane odpovede typu setrenie nakladov na udrzbu atd... Nasledne vyhadzovanie penazi v servisoch. Je to choree...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní