... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

veritas
Autor témy
Auto: BMW 318d e90
Kraj: Trnavský

prehrievanie motora. prosim o pomoc

Nedeľa, 13. Decembra 2015, 22:30

Dobry den. Prosim o radu co by mohlo byt mojmu BMW 318D E90 r.v.2008
zacalo to vsetko z prichodom zimi.. isiel som rano nastartovat bolo cca 5stupnov a auto chytilo ako keby na 3 valce ze mi skakali otacky a aj motor isiel vyskocit. Hned som auto zhasol a nastaroval znovu ale robilo to zasa, az po 3tkm razi ked som auto znovu zhasol a nastartoval a neprestavalo to som sa rozhodol z autom pohnut. Trosku som mu vytal a auto slo normalne.. odvtedy sa mi cely den pustal ventilator aj ked bolo vonku cca tych t stupnov. Tak som skontroloval chladiacu zmes bolo trosku pod minimom tak som ju dolial.. podotykam ze chlad. kval sa mi nestraca len som to zanedbal a dlhsie som nedolial. Potom ako som ju dolial bolo vsetko ok. Ventilator sa prestal spustat. Z autom som siel na sluzobku cca 400km vsetko bolo okej. Odvtedy cca tyzden bolo vsetko ok naraz zrazu dnes to zase startovalo takym stylom a zasa sa zacal spustat ventilator no uz mi idrive vyhodil hlasku prehriateho motora, cim to moze byt? Poradte prosim. Rozvody a vodna pumpa boli menene. Chladiaca kvapalina sa nestraca. Ani motorovy olej neubuda ani nepribuda. Neviem v com by to mohlo byt. Uz zacinam pochybovat o celom bmw druha bawaria a do oboch len prachy cpem. Dakujem za radi

panther
Auto: E90 320D
Kraj: Žilinský

Re: prehrievanie motora. prosim o pomoc

Pondelok, 14. Decembra 2015, 07:47

1.) ak skace motor pri studenom starte, tak to mozu byt bud zhavice, alebo nejaka tryska K.o. skus to zdiagnostikovat niekde.. tym by som zacal ako prvym... mne triaslo motor jak hovedo koli zhavicom

2.) pozri si teplotu chladiacej zmesi cez hidden menu BC (neviem ako to funguje s iDrive, ci ju zobrazi normalne, alebo nie...), ako na to vygoogli, nechce sa mi to teraz hladat. ASi mas zrejme nejak zblbnuty termostat (?)

veritas napísal:
Uz zacinam pochybovat o celom bmw druha bawaria a do oboch len prachy cpem.

zial BMW ide s kvalitou skutocne dole vodou.. to si neobjavil nic nove :thumbup:
Bakelit Motor Wagen

badbat329
Auto: F31

Pondelok, 14. Decembra 2015, 10:13

riadiaca jednotka zhavicov a termostaty boli a budu stale tema, ak cakas ze 8 rocne auto pojde bez poruchy, tak tie casy su zu davno prec to je pravda.

veritas
Autor témy
Auto: BMW 318d e90

Pondelok, 14. Decembra 2015, 16:25

Dakujem za radi chalani. Dnes som bol u simika a pravde podobne je v pcku senzor teploty motora zajtra to vymenime a uvidica ci to bolo v tom. Ale tie starty su stale zabijak. Tak asi budem muset vymenit zhavice a aj tu riad. jednotku. Potom to rychlo predam a uzavieram kapitolu BMW.

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW

Pondelok, 14. Decembra 2015, 19:40

Toto je uz 3tie tento rok....a startovanie ti mohlo kludne ovplivnovat zle fungujuce cislo teploty chladiacej kvapaliny kedze ukazovalo 120st......vydrz do zajtra a uvidime:-))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Juventus
Auto: BMW 528i 180kW
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 17. Decembra 2015, 01:02

tiez som mal ten problem. U mna to bol chybny senzor teploty, ale neviem coho ;) ci motora ci chladiacej kvapaliny ci oleja. Bol prehryzeny hlodavcom ktory nocuje pod mojou kapotou. BC mi ukazovalo teplotu chladiacej kvapaliny 120°C pri studenom motore. Po vymene bolo vsetko okej

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných