... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

suci
Autor témy
Auto: bmw 316i compact
Kraj: Bratislavský

E46 318i emulzia v oleji.

Sobota, 7. Novembra 2015, 22:43

Ahojte. pod vekom ventila a na ryske olejovej som nasiel zlty maglajz. je ho pomerne dost. auto mi nedymi, ide pekne. olej nemyzne a pokial viem ani voda nie. ale to musim lepsie odsledovat.
pred pol rokom som mal komplet precisteny motor a dany novy olej pretoze som to tam mal. vraj tesnenie pod hlavou je ok. auto bolo na tlakovych skuskach a vsetko bolo uplne v poriadku (pred pol rokom)...dal som zato nemale peniaze a tak som myslel ze mam len paranoje a prestal som to sledovat kazdy den...
dnes som to pozrel a nasiel som to tam. cital som clanok ze je mozne ze to je len vyzrazany olej kedze sa ochladilo. jazdim kratke vzdialenosti.casto sa mi motor nestihne ohriat. dlhsia vzdialenost je do roboty 15km. tak chcem pocut vas nazor nato. lebo som zufaly. dakujem ](*,)

Užívateľov profilový obrázok
jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Re: E46 318i emulzia v oleji.

Nedeľa, 8. Novembra 2015, 09:06

no môj nazor je taky, ze v oleji ziadna emulzia nema byt, maximalne na viecku trochu [-(
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

suci
Autor témy

Nedeľa, 8. Novembra 2015, 11:29

Ale tak co to potom je. Ked som.menil tesnenie veka ventilov mi povedal mechanik ze ak by bola naozaj hlava tak tam to uvidi...a nic...preslo to aj testami.....
Dnes som presiel 30 km nasupu a je tam toho ovela menej. Bolo mi povedane nech prebehnem aspon 100km .tak skusim viac este

jurkyLE

Nedeľa, 8. Novembra 2015, 11:43

no to sa ti len zda, ze je toho menej, lebo sa to teplom rozpustilo...ono ak raz mas vodu v oleji tak sa nevypari, ver mi ](*,) a ani sa to samo nevyriesi dlhsimi jazdami....este raz sa zopakuje, emulzia na viecku je bezna vec, najmä ak auto jazdi kratsie trasy po meste ale emulzia na mierke je uz problem

inak zmen mechanika, lebo by som rad vedel ako on pri vymene veka ventilov zistil, ze hlava je v poriadku?? optickou kontrolou? heheh, ten ma nejaky šiesty zmysel alebo co ](*,) ](*,) ](*,) to zistis na beton len zhodenim hlavy a jej naslednym pretlakovanim ](*,)
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

el_fuego333

Nedeľa, 8. Novembra 2015, 12:56

Zlty maglajz?
Napis, kde a co tankujes.
Poloboh vetra a mora, hrdina muzov. Radikalny ultraheterosexual.
X5 e70

suci
Autor témy

Nedeľa, 8. Novembra 2015, 19:48

Tankujem vacsinou v rakusku na avanti alebo u nas omv....
Ja som mal dole vsetko pred pol rokom a aj sa pretlakovavali.vtedy bolo setko ok. Potom sa mi objavilo troska toho a pozeral to uz len opticky ako hovoris. Ale najcudnejsie je ze som bol uz u troch mechanikov a podla nich to je normalne

jurkyLE

Nedeľa, 8. Novembra 2015, 19:59

a co ma akoze to tankovanie spolocne s maglajzom v oleji? :-k
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

suci
Autor témy

Pondelok, 9. Novembra 2015, 14:53

este som sa zabudol zmienit. ze mam podrbkanu nadobku na vodu. proste mi zle ukazuje ked otvorim viecko...vcera som otvoril aby som len pozrel ci tam je voda a nadobka uplne prazdna. dolial som to a dnes to bolo zasa uplne prazdne ](*,) ](*,)
tak ci to je tym ze ta nadobka je zla.alebo mi jednoducho mizne voda.
vcera som presiel 80km a emulzia zmizla takmer vsetka

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Pondelok, 9. Novembra 2015, 15:26

urcite ti voda niekde mizne, alebo ti ju papa :) dolej do plna, zohrej a potom nechaj stat a sleduj ci niekade netecie, kludne to moze byt v na neviditelnom mieste - napr radiator kurenia

suci
Autor témy

Pondelok, 9. Novembra 2015, 18:15

Je mozne ze ked som ju dolial a zcuclo ju vsetku,tak len ,,sadla,,? Kedze vlete bol motor rozobraty tak mi tam daval aj novu vodu. Snad ma chapete.
Lebo podomnou neostavaju ziadne kvapky. Nejsom mechanik ale lajckym rozumom mi pride logicke ze keby ubudala voda takmi stupa hladina oleja nie? Alebo je ten maglajz aj vnutri v oleji

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Utorok, 10. Novembra 2015, 08:57

suci napísal:
Je mozne ze ked som ju dolial a zcuclo ju vsetku,tak len ,,sadla,,? Kedze vlete bol motor rozobraty tak mi tam daval aj novu vodu. Snad ma chapete.
Lebo podomnou neostavaju ziadne kvapky. Nejsom mechanik ale lajckym rozumom mi pride logicke ze keby ubudala voda takmi stupa hladina oleja nie? Alebo je ten maglajz aj vnutri v oleji

alebo proste ide von vyfukom ako (sladkasta) para alebo ti niekde tecie rovno na blok motora odkial sa vypari...toboz ak tam uz nemas nemrznucu ale iba vodu co byva pri castom dolievani castym faktom :D

proste nalej tam vody ako tam ma byt, riadne odvzdusni, jazdi a sleduj ci ubuda, sleduj vsetky spoje a priruby ci nemizne a hlavne z vyfuku ci ti nejde enormne mnozstvo pary...

luigi1
Auto: BMW 318i E46

Piatok, 4. Decembra 2015, 17:24

Ahoj, aj ja stracam chladiacu kvapalinu a mam zltu emulziu na viecku.
Mal som auto u mechanika a tecie mi to cez radiator/chladic, dufam ze po oprave sa mi to to stracanie kvapaliny upravy.
Neviem akeho mas mechanika ale odporucam v Stupave Jankoviča.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 22 neregistrovaných