... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
armando
Autor témy
Auto: E39 528i
Kraj: Bratislavský

nova RJ, nove snimace, problem na mojej E39

Nedeľa, 19. Októbra 2008, 17:51

viete mi niekto poradit? Vymenil som RJ ABS za novu, rovnako som menil aj vsetky 4 snimace na kolesach a deju sa taketo veci: po vymenneni RJ a jej nakodovani ci naprogramovani vsetko vykazovalo, ze je oukej. Isiel som sa povozit asi tak na 15 minut, ze co a ako. Prva vec co mi prisla byt divna bola, ze skoro pri kazdom brzdeni mi zapinalo ABS, cize kopalo mi do pedalu a to aj pri jemnom brzdeni. Potom som na strku skusil ASC, to vyzeralo, ze zabera v pohode. Dosiel som do garaze s tym, ze vsetko funguje i ked to ABS sa mi nepozdavalo, myslel som, ze asi to chce len cas alebo co. Pri dalsej jazde sa ale stalo to, ze asi po 2 km. sa zdeaktivovalo ABS a aj ASC a opat nefungovali, ako za starych casov ked som mal nefunkcnu RJ ABS. A odvtedy co som mal par jázd, tak vzdy, ked je vsetko studene, tak to ide, akonahle sa vsetko trochu zahreje, tak sa to deaktivuje. Najlepsie na tom ale je, ze po kazdom zdeaktivovani som isiel na diagnostiku a tam hlasilo najprv chybu, ze nefunkcne lave zadne a prave predne cidlo, pricom obe su nove. Známy chybu vymazal, ABS a ASC oapt funkcne. Isiel som sa previezt, po nejakem useku opat deaktivacia, nasledne dane na diagnostiku a teraz to hlasilo, ze prave a lave zadne cidlo off, predne oukej co predtym jedno predne oukej nebolo, normalne nechapem. Niekto iny tomu chape?
BMW 528i 193 PS automat

pysta

Nedeľa, 19. Októbra 2008, 18:15

Chybny magnet v otoci? Ine ma uz asi nenapada...

Migno

Nedeľa, 19. Októbra 2008, 19:03

tak presne to to mam aj ja ......ja som tolko peniaskou nemal tak som sa k vymene RJ ani nedostal ,vymenil som cidla dve ktore hlasilo ze su vadne a stale to nepomohlo ........uff tiez mi to ale pije krv :(....vela ludi tu pisalo ze namto moze takto blbnut aj kvoli blbemu rozmeru pneumatik ...lenze ja mam stale rovnaky rozmer :(.....no neviem snad este skontrolovat ten magnet na kolese ....lenze ten neviem kde je :(.....kazdopadne mam rovnaky problem a hned ako nieco nove zistim ti pisem ..... :)

VLADKY242

Nedeľa, 19. Októbra 2008, 20:05

A čo vyhodilo ako chybu že čidla vadne alebo nespravny signal :?:

armando
Autor témy

Nedeľa, 19. Októbra 2008, 21:59

Migno napísal:
tak presne to to mam aj ja ......ja som tolko peniaskou nemal tak som sa k vymene RJ ani nedostal ,vymenil som cidla dve ktore hlasilo ze su vadne a stale to nepomohlo ........uff tiez mi to ale pije krv :(....vela ludi tu pisalo ze namto moze takto blbnut aj kvoli blbemu rozmeru pneumatik ...lenze ja mam stale rovnaky rozmer :(.....no neviem snad este skontrolovat ten magnet na kolese ....lenze ten neviem kde je :(.....kazdopadne mam rovnaky problem a hned ako nieco nove zistim ti pisem ..... :)

budem len rad, rovnako ako aj ja ak pridem na nieco nove, hned to sem supnem.
BMW 528i 193 PS automat

armando
Autor témy

Nedeľa, 19. Októbra 2008, 22:02

VLADKY242 napísal:
A čo vyhodilo ako chybu že čidla vadne alebo nespravny signal :?:

ze cidla vadne, ale je to zaujimave, lebo teraz som jazdil a vsetko islo no problem, jazdil som ale pomaly, cize tak najviac do 70 km/h a to nie stale, skor som sa presuval z roznych miest a mam taky pocit, ze pokial to je stale chladne, tak to funguje a pri vyssich dlhodobejsich rychlostiach sa to deaktivuje, nechapem, skusim ten magnet este ci co to je, uvidim.
BMW 528i 193 PS automat

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných