Nedeľa, 19. Októbra 2008, 17:51
viete mi niekto poradit? Vymenil som RJ ABS za novu, rovnako som menil aj vsetky 4 snimace na kolesach a deju sa taketo veci: po vymenneni RJ a jej nakodovani ci naprogramovani vsetko vykazovalo, ze je oukej. Isiel som sa povozit asi tak na 15 minut, ze co a ako. Prva vec co mi prisla byt divna bola, ze skoro pri kazdom brzdeni mi zapinalo ABS, cize kopalo mi do pedalu a to aj pri jemnom brzdeni. Potom som na strku skusil ASC, to vyzeralo, ze zabera v pohode. Dosiel som do garaze s tym, ze vsetko funguje i ked to ABS sa mi nepozdavalo, myslel som, ze asi to chce len cas alebo co. Pri dalsej jazde sa ale stalo to, ze asi po 2 km. sa zdeaktivovalo ABS a aj ASC a opat nefungovali, ako za starych casov ked som mal nefunkcnu RJ ABS. A odvtedy co som mal par jázd, tak vzdy, ked je vsetko studene, tak to ide, akonahle sa vsetko trochu zahreje, tak sa to deaktivuje. Najlepsie na tom ale je, ze po kazdom zdeaktivovani som isiel na diagnostiku a tam hlasilo najprv chybu, ze nefunkcne lave zadne a prave predne cidlo, pricom obe su nove. Známy chybu vymazal, ABS a ASC oapt funkcne. Isiel som sa previezt, po nejakem useku opat deaktivacia, nasledne dane na diagnostiku a teraz to hlasilo, ze prave a lave zadne cidlo off, predne oukej co predtym jedno predne oukej nebolo, normalne nechapem. Niekto iny tomu chape?
BMW 528i 193 PS automat