... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

NorbertB
Autor témy
Auto: Bmw 530d
Kraj: Košický

Výmena 6-stupňovej prevodovky

Pondelok, 12. Októbra 2015, 23:42

Zdravím, vedeli by ste mi niekto poradiť ako je to s výmenou 6-stupňovej automatickej prevodovky 6HP26 za inú,používanú, rovnaký typ....je možné, že druhá prevodovka nebude v mojom aute fungovaťkvôli riadiacej jednotke?vopred ďakujem za odpovede #-o

Foun
Auto: BMW 535d
Kraj: Zahraničie

Re: Výmena 6-stupňovej prevodovky

Utorok, 13. Októbra 2015, 17:05

Každá převodovka má výrobní štítek, podle toho musíš hledat jinou převodovku popř. si zjistit jaké jiné typy jsou kompatibilní. Např převodovka z 535d je jiná než z 530d a přitom jsou označeny obě 6HP26, ale je rozdíl v GETRIEBE NR. a SERIAL-NO. STUECKL. viz foto štítku z 535d.
Prílohy
IMG_20150825_1058241.jpg

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: Výmena 6-stupňovej prevodovky

Utorok, 13. Októbra 2015, 17:07

NorbertB napísal:
Zdravím, vedeli by ste mi niekto poradiť ako je to s výmenou 6-stupňovej automatickej prevodovky 6HP26 za inú,používanú, rovnaký typ....je možné, že druhá prevodovka nebude v mojom aute fungovaťkvôli riadiacej jednotke?vopred ďakujem za odpovede #-o

je to presne tak ako hovoris. Kazda RJ ma svoj specificky software presne podla typu motora, aj ked prevodovky zdanlivo vyzeraju rovnako. Ten software treba jednoducho naprogramovat do tej nahradnej RJ a potom smazat adaptacie.
Ak nechces nic programovat a kodovat, tak na tu nahradnu prevodovku mozes dat cely mechatronik zo svojej (jeho sucastou je aj RJ). No bohvie ci tym poriesis problem a ci to nebude este horsie, kedze vo mnohych pripadoch ked prevodovka robi hluposti a neradi spravne, na vine je prave ten mechatronik a nie samotna skrina.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných