... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Kyuube
Autor témy
Auto: BMW E46 318i
Kraj: Žilinský

Podvozok

Sobota, 29. Augusta 2015, 16:13

Zdravím.

Na čo sa treba zamerať, čo treba prednostne vymeniť keď mi pri prejazde nerovnostami hrkoce náprava (predok aj zadok)? Dalej mi pri točení volantu niečo puká ked začnem točiť.

A ešte čím može byť že auto pláva na ceste? 225/45 R17 isto je to dosť gumami ale až tak že ked prejdem cez 3cm jamu tak mi odhodí zadok dos strany? :D Neviem či skusiť vymeniť tlmiče, alebo struny alebo čo :D Preto sa pýtam na rady tých čo naozaj vedia poradiť.

Dakujem.

Wilo-boy
Kraj: Košický

Re: Podvozok

Sobota, 29. Augusta 2015, 19:44

Ja som menil prave kvoli plavaniu vela veci .. Komplet zadnu napravu t.j. tlmice pruziny aj silentbloky .. Hadzalo to stale ..tak som vymenil aj predne i zadne tycky stabilizatora aj ramena a aj ulozenie tlmicov ... Jedinu vec co som nemenil boli silenbloky na prednych ramenach pretoze vyzerali ako nove... A prave to bola pricina preco ho hadzalo po vymene ok ..siel som este na g.o. a teraz mam vsetko komplet nove a ide ako nove :).. Ale tie gumy na nadich cestach citit sem tam ze ma hodi do kolajov ......a to pukanie pri otacani volantom typujem na prasknutu pruzinu... :) daj vedier ako si dopadol a utcite vymen predne ramena aj z tym silenblokom v puzdre ..predne capy riadenia aj stabilizatory predne ..uvidis okolko je to velky rozdiel
:)

Vortex8
Auto: BMW 323Ci
Kraj: Trenčiansky

Streda, 2. Septembra 2015, 06:33

225/45 R17 je OK. To hadzanie som mal aj ja...geom. v prdely, pozor moze to zrat gumy (mne to zozralo nove zimne :-( ). Ale ako napisal Wilo-boy...osobne by som to najprv davihol a pozrel co je KO...ak teda nechces menit vsetko. To pukanie moze byt pruzina, alebo horne ulozenie, eventualne tycky riadenia (znova zdvihak ukaze viac).

Užívateľov profilový obrázok
nuberian
Auto: E46 320i 2.2
Kraj: Žilinský

Utorok, 8. Septembra 2015, 15:41

-tlmič vytečený (jedna strana viac spadnutá, všetko tlmenie je značne na pružine, ničenie pneu inak ako pri zlej geometrii...)
-horné uloženia vybité (napr. dutý buchot od reprákov...)
-zadný silenblok ramena vybitý, tyčky stabilizátora (buchnutie pri prejazde cez výmoľ, pri brzdení pocit vôle...)
-poslednou variantou "buchotu" je zlomená pružina kedy hrozia "všetky" varianty hore (buď už alebo ešte len). To znamená auto nespôsobilé na prevádzku a to už pocítiš.
-použité/zlé pneu, zle ne-/vyváženie ti zaručene ovplyvnia geometriu a pocit z jazdy (ťahanie do strán, trasenie pri vyššej rýchlosti, brzdení, zákruty....)

:arrow: Nie som žiadny mechanik, ten by to mal zistiť hneď. Všetko vlastné-približné skúsenosti. Poprípade ma doplňte :wink: .
ex: Peugeot 306 1.9d
BMW E46 320i 2.2 Obrázok
K&N, Bastuck, Mtech II, Eibach Sportline, Styling 72 M V-Speiche R18 Red Rings, ...

Užívateľov profilový obrázok
marttin
Auto: x3 e83 3.0d 160kw
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 8. Septembra 2015, 16:55

No pridám sem aj ja nejaké postrehy

-Plavanie auta na ceste možu byť aj tie gumy čo držia stabilizačnu tyč
-Pukanie pri otačaní, pozrieť horné uloženie tlmičov
-Vrzganie pri otačani, uloženia tlmčiov alebo čapy na riadení
-Prejazd zákrutou a v nej brzdenie tak máš pocit že to koleso ani nejde po cesta može byt zlý čap na ramene
-Tak isto ostrejšie prejazdy zakrutou a ten pocit
-Trasnie autom alebo pod pozri či nie je poškodená pneu hlavne z vnutra
-To plavanie skontolovať tlak v pneu či je v norme
x3 e83 3.0d 160kw

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný