... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Giovanni077
Autor témy
Kraj: Zahraničie

BMW e90 320i/ 2005-2011 Motor N46 Katalyzator

Pondelok, 22. Júna 2015, 07:25

Zdravim

Vedel by mi nietko poradit ohladom vymeny katalyzatora?

Zacala mi svietit kontrolka motora. Bol som s tym v servise a tam mi chlapik povedal, ze to bude lambda sondou, alebo katalyzator. Neskor som bol aj na emisnej kontrole. Auto tesne nepreslo. Kedze pocitac si sam pridava plyn a robi si to automaticky. Neboli to zle hodnoty. Tesne za hranicou. Dozvedel som sa, ze najskor to bude katalyzator. Samozrejme sa to prejavilo aj na spotrebe. Ked predtym na dialnici som mal spotrebu bezne 5,5l-6l /100km. Teraz je to 7,6- 8,6l /100km. Idem vymenit ten katalyzator. Len sa chcem opytat ci pri vymene katalyzatora je nutne vymienat aj lambda sondy? Tie su napichane priamo do katalyzatora.

PS: som v nemecku suciastky kupujem tu. Preto sa pytam ci je nutne kupit aj lambda sondy.

IGLA003
Auto: e90lci
Kraj: Bratislavský

Re: BMW e90 320i/ 2005-2011 Motor N46 Katalyzator

Streda, 24. Júna 2015, 18:48

od 2007 sa daval n43 motor,chod na diag na 99% to je nox senzor a nie lambda sondy.ked je tento senzor funkcny mal by cistit katalyzator nieco podobne ako u dpf.Staci ze jeden vstrekovac je zly a zapise vsetky lambda sondy a kat...kontrolku motora vyhadzuje ten nox senzor tak uvidis

Giovanni077 napísal:
Zdravim

Vedel by mi nietko poradit ohladom vymeny katalyzatora?

Zacala mi svietit kontrolka motora. Bol som s tym v servise a tam mi chlapik povedal, ze to bude lambda sondou, alebo katalyzator. Neskor som bol aj na emisnej kontrole. Auto tesne nepreslo. Kedze pocitac si sam pridava plyn a robi si to automaticky. Neboli to zle hodnoty. Tesne za hranicou. Dozvedel som sa, ze najskor to bude katalyzator. Samozrejme sa to prejavilo aj na spotrebe. Ked predtym na dialnici som mal spotrebu bezne 5,5l-6l /100km. Teraz je to 7,6- 8,6l /100km. Idem vymenit ten katalyzator. Len sa chcem opytat ci pri vymene katalyzatora je nutne vymienat aj lambda sondy? Tie su napichane priamo do katalyzatora.

PS: som v nemecku suciastky kupujem tu. Preto sa pytam ci je nutne kupit aj lambda sondy.

Giovanni077
Autor témy
Kraj: Zahraničie

Re: BMW e90 320i/ 2005-2011 Motor N46 Katalyzator

Streda, 24. Júna 2015, 20:07

len to že r.v. je 2005,... čiže to číslo motora nesedí

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných