Y2K napísal:zaujimala by ma technicka realizacia takehoto niecoho....
kto poradi?
tak samotná montáž kamery je jednoduchá:
1. treba odkrútiť celú lištu zo svetlami špz a jedno svetlo vybrať, na kontakty + a - sa pripoja kontakty z kamery- to sú kontakty na osvetlenie ŠPZ (ja som to asi letoval, lebo tam niesú konektory), a video RCA (žltý) treba ťahať cez kufrové dvere po zložení tapacíru kufra. Ja som ho natiahol po pravej strane a musel som rozrezať to tesnenie kadiaľ idú káble do kufrových dverí (pretože nieje možné ho natiahnuť tak aby sa to nepoškodilo, lebo je ostatné káble tam sú doslova na tesno natlačené), aby som mohol prevliecť kábel dnu do auta z kufrových dverí. Tade som ťahal aj signálny kábel.
2. netreba zabudnúť, že na to aby rádio vedelo, že cúvate, treba potiahnuť ten signálny kábel, ktorý sa potiahne z + kontaktu spiatočkového svetla a na rádiu je už napísaný, na ktorý kábel sa to má napojiť.
3. Káble som ťahal teda po pravej strane popri nádržke na vodu na zadné okno, ďalej popri repráku a ďalej popri sedačke a skryl som ho pod vnútorné prahové lišty dverí. tak som ho dostal až do predu a vyviedol som ho do priehradky spolujazdca a z tade už nebol problém dostať ich k rádiu.
4. V rádiu treba pripojiť RCA video a signálny kábel a je hotovo.
Celkovo mi to trvalo asi tak 2-3 hodiny, podľa toho, že niekde sa ťažšie prevliekajú tie káble.