Štvrtok, 9. Apríla 2015, 19:26
Caute,
nechcem zakladať zbytočnú tému a hlavne pokiaľ ide o všeobecnú problematiku pneumatík, ale kde inde je sústredenej toľko motoristickej inteligencie s ktorou sa da diskutovať ako tu :-).
Menil som pneumatiky za letné a všimol som si že v oblasti bočníc má každá jedna po obvode nad diskom mikrotrhliny. Pneumatiky majú 4 roky, čiže úplne staré nie sú. Dezén je ešte cca 5 mm. Skladované boli vždy na stojane (taký ten na vodorovné uloženie- čiže pneumatiky sa spolu nedotýkajú a ich váha sa prenáša len diskom nie gumou). Jazdené boli prakticky 95% bežne, občas som mal výpad v podobe rýchlejších prejazdov zákrutami a 1 krát (hodne dávno) som s nimi absolvoval taký hobyslalom (depo pod PK babou) .Vždy som sa o ne staral - kontroloval tlak, používal som sprej na oživenie pneumatík (tuším Coyote, ktorá okrem lepšieho vzhľadu by mala práve zabrániť degradácii gumy. A pneu vypadajú podľa mňa desne.
Rád by som sa spýtal, čo to mohlo spôsobiť (či napr. práve ten sprej ), ako aj na názor či sú ešte bezpečné aj pri povedzme rýchlejšom prejazde zákrut . Pre doplenie info ide o micheliny 205/55 16. Má podľa vás zmysel spúšťanie tlaku na dobu keď sa na kolách nejazdí?
-
Prílohy
-

- IMAG1272small.jpg (59.08 KiB) 1831 zobrazení
-

- IMAG1274small.jpg (58.11 KiB) 1831 zobrazení